Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Топло е надвор, и кај мене постигнуваше во 65m2 се разотворено ама почна да троши близу 20kw на ден и затворив 2 простории да не ги греам.
Имаш претстава колку ти троши на ден или не ти е битно тоа?

Висок COP се постигнува и со мал фан и оптимизирани ниски вртежи на компресорот.... или пак со висок фан кога уствари топлиш поголема количина на воздух во м3 па така добиваш повеќе топлина воедно и поголем COP.

Дај сними бар 30 минути видео да видиме како го работиш ти Хансолот на 120w, оти тоа досега само на овој форум е чуено а никаде не е видено.
Пред 5 години може сте немале добри телефони за снимање ама сега сите ги имаме, дај снимете како луѓе споделете оти на сите ни е јасно дека сликата ништо не докажува.
Ова сличево што си го прикачил ако сакаш во 5 мин ќе ти го корегирам дека троши 1.2kw или 1.2w ако сакаш, као да е у StandBy.
Сними, сподели да видиме снименото... па да праиме муабет...

Па.... можел U-crown 5ка да земи за 94.000, ќе заштедел 100еур :P

А има нешто бесплатно на денешницава? Нормално дека се наплаќа да ти сертифицираат производ.
Па шо бараше Грее да сертифицира дел од производите ако ете сето е за пари?
И оти не ги сертифицира "најдобрите" модели што ги произведува и што ги фалите овде?
Уствари има воошто некој од тие Грее моделите со еуровент да се продава кај нас?
Na 10-12 stepeni mozi i 120 w na 0sfepeni nemozi da raboti

Топло е надвор, и кај мене постигнуваше во 65m2 се разотворено ама почна да троши близу 20kw на ден и затворив 2 простории да не ги греам.
Имаш претстава колку ти троши на ден или не ти е битно тоа?

Не знам колку троши, рипна малку сметката ама не е страшно. Сега со втората кога ќе ја стаат ќе биде таман.

Smesen si posto so sila se pravis lud, da sum sakal da krijam nemase voopsto da pokazam tuku 2 3 sliki dosta se a ako si umoren procitaj utre pak sto sum pisal za meracot posto jas merac kupiv posle pola godina od koga e zemena klimata za razlika od tebe prvo se opremuvas so meraci i sondi pa spremen ja kupuvas klimata, so dve ili tri crti fan odnosno izmegu high i super high kaj tebe e toa, toa e dsg 7 brzini ima haha iam i na ucrown ot merac ama od toj obicniot bel ne sum ko tebe spremen kako sto rekov prvo meraci i sondi pa posle klima, nego koga ti e vo plan termalna kamera da zemes uste toa ti falida si kompleten i zapali go kjumbeto posto koga ke zaladi ke ti treba a so cadot od kjumbeto i termalnata kamera da napravis edno videvce od 5 6 saati da se vidi ubavo toa elegantno cirkuliranje na mlakiot vozduhot niz 65m2 razotvoreni m m m milina za dusha :D
Нормално дека 1-2 слики се сосем доволно, ама кога веќе сликаш сликај целосно, а не само деновите кај што е ниска потрошувачката.
Вака ќе им текне на луѓе кој ден било ладното, а ти си го прескокнал тој ден и иде сумливо :P и треба да е во случајов.
Ај ај не лажи сега и ти белото мераче го имаше одамна пред да купиш у-краун. Ова од broadlink може ти е поново.

И не бегај од прашање, дај одговори тоа што те прашав, нешо касно си почнал грејна сезона дури крај Ноември и почеток Декември кога надвор температурата слезе до -7С ... јас од почеток или средина октомври ја пуштив на греење.
До пред 2 недели дома со ќебиња седевте или пак имаш 10-15 цм стиропор изолација па до некни не ти требаше воопшто греење?
Или пак само со У-краун-от тераше до сега, па сеа и Амберот ја побара пошто залади посалам. А споделуваш потрошна само од едната клима ;)

Na 10-12 stepeni mozi i 120 w na 0sfepeni nemozi da raboti
Пријателе се знае дека ниска модулација не очекуваме на 0 и испод во минусни температури.
Еве надвор е преку 10 моментално, сонце пука. Ако модулира ниско би требало тоа да е овој период.
Никој не те форсира, денес утре... на пролет ако сакаш.... ама сними видевце ако сакаш да пофалиш нешто... да видиме да не е тоа модулирање цели 15 секунди.
Пошто кај мене еве ја гледам, симиња нешто испод 200w ама многу кратко минута-две и одма почнува синусоидно да крева нагоре пак....
Ем во 17м2... во 40м2 тешко дека воопшто ќе спушти под 500w, ама ајде снимете да видиме...

Utrovo maglivo temeratura 1 stepen vo soba 19 stepeni posto navecer ja namaluvam na 20 i auto fan,ova utro pokaciv na 24 i max fan posto poladno i maglivo i za brzo vreme kacuva na 23,okolu 9 nadvoresnata pobele napravi defrost koj vkupno trae 9 min i ova e 4 defrost sto go ima napraveno ovaa sezona i site gi imam prateno traat tocno 9 min.momentalno na autofan,temp podesena 24 i nadvoresna 4 klimava si prede i si odrzava tem bez nikakov problem so potrosuvacka okolu 600w.

Нормално дека 1-2 слики се сосем доволно, ама кога веќе сликаш сликај целосно, а не само деновите кај што е ниска потрошувачката.
Вака ќе им текне на луѓе кој ден било ладното, а ти си го прескокнал тој ден и иде сумливо :P и треба да е во случајов.
Ај ај не лажи сега и ти белото мераче го имаше одамна пред да купиш у-краун. Ова од broadlink може ти е поново.

И не бегај од прашање, дај одговори тоа што те прашав, нешо касно си почнал грејна сезона дури крај Ноември и почеток Декември кога надвор температурата слезе до -7С ... јас од почеток или средина октомври ја пуштив на греење.
До пред 2 недели дома со ќебиња седевте или пак имаш 10-15 цм стиропор изолација па до некни не ти требаше воопшто греење?
Или пак само со У-краун-от тераше до сега, па сеа и Амберот ја побара пошто залади посалам. А споделуваш потрошна само од едната клима ;)

Пријателе се знае дека ниска модулација не очекуваме на 0 и испод во минусни температури.
Еве надвор е преку 10 моментално, сонце пука. Ако модулира ниско би требало тоа да е овој период.
Никој не те форсира, денес утре... на пролет ако сакаш.... ама сними видевце ако сакаш да пофалиш нешто... да видиме да не е тоа модулирање цели 15 секунди.
Пошто кај мене еве ја гледам, симиња нешто испод 200w ама многу кратко минута-две и одма почнува синусоидно да крева нагоре пак....
Ем во 17м2... во 40м2 тешко дека воопшто ќе спушти под 500w, ама ајде снимете да видиме...
Kaj mene e vo stan 33m2 bez izolacija so.pvc. I na 6metri e dalecinskoto so ifell ja.rabotam. Vo 17m2 kaj tebe treba fen da bidi. Aj poigraj na autonfan stavija.
Difuzerot vo koja pozicija e.
Hendikep e deka.bez ifeel ja rabotis

Kaj mene e vo stan 33m2 bez izolacija so.pvc. I na 6metri e dalecinskoto so ifell ja.rabotam. Vo 17m2 kaj tebe treba fen da bidi. Aj poigraj na autonfan stavija.
Difuzerot vo koja pozicija e.
Hendikep e deka.bez ifeel ja rabotis
Detevo saka interesno da se pravi, batali go.
Gledas deka :drk:pred klimata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom