- Член од
- 3 август 2015
- Мислења
- 1.722
- Поени од реакции
- 2.958
ako se od 24.12 na odmor do 02.01 toa se skoro 2 nedeli na raspolaganje za ukazi taka da mislam deka ke ima najmalku 2-3 .... 2 za maj i 1 za juni heh
Ќе се радуваме на Укази!Prognoza za UKAZI od ponedelnik do petok?
Ajde Forumdzii!
Мислам дека периодот околу мај и јуни месец од кога работат заедно советот од МП И Вицепрезидентот има и многу одбиени и затоа во сегашните вклучени укази има голема разлика во број на препискиSepak juni go sibaaat bravos
Автоматски споено мислење:
Vo narednite 2 3 ukaza ke bide i ti vklucen ne se sekiraj kaj sekoj e razlicno ispomesano e
Мислам дека периодот околу мај и јуни месец од кога работат заедно советот од МП И Вицепрезидентот има и многу одбиени и затоа во сегашните вклучени укази има голема разлика во број на препискиSepak juni go sibaaat bravos
Vo narednite 2 3 ukaza ke bide i ti vklucen ne se sekiraj kaj sekoj e razlicno ispomesano e
Uplatnici dve, ke ti dadat vo konzulat mislam ne mozhe so karticaDali nekoj ima info ili iskustvo za vo Bitola konzulatot za podiganje na ukazot so treba da se plati, mora so uplatnica od uni banka ili moze da se plati so kartica na lice mesto? Fala
Sent from my 6055K using Tapatalk
So uplatnica od uni banka.prvo moras vo konzulat da pojdes.Dali nekoj ima info ili iskustvo za vo Bitola konzulatot za podiganje na ukazot so treba da se plati, mora so uplatnica od uni banka ili moze da se plati so kartica na lice mesto? Fala
Sent from my 6055K using Tapatalk
Mozes sam da si pratis molba da ti go ispratat tuka, zosto preku posrednik ne mi e jasno?Dobiv ukaz na 13. 11.2020
Posrednikot mi kaza deka drzavjanstvoto ke mi stigne za 3 nedeli
I denes mi kaza deka moram polnomosno da mu dadam za da go isprati u sofija da stignelo drzavjanstvoto do nova godina
Nekoj slicno iskustvo?
Dobiv ukaz na 13. 11.2020
I denes mi kaza deka moram polnomosno da mu dadam za da go isprati u sofija da stignelo drzavjanstvoto do nova godina
Nekoj slicno iskustvo?
Dobiv ukaz na 13. 11.2020
Nekoj slicno iskustvo?
Sakash da kazes deka uste nema molba prateno?So uplatnica od uni banka.prvo moras vo konzulat da pojdes.
Mozes sam da si pratis molba da ti go ispratat tuka, zosto preku posrednik ne mi e jasno?
Ne nego bash kako sto e si kazuva covekot. Jas greskata si ja napraviv i sega ke cekam ambasada da prijavuba adresa se ceka duri i do 1 godina!Si gi izmesal nekako brzinite!
Moze i preku ambasada da prijavubas adresa znaci jas taa greska ja napraviv. Sega do godina dena moze ke cekam."Ве советувам тие што се преку посредници, да изберете адреса преку посредник, а не преку амбасада затоа што тоа може да се завлечи до 6 месеци."
Ова посредникот што си го имаш малце те зеза, па за да не ги дезинформираме останатите, ова е процедурата:
- при подигање на државјанството, согласно процедура, мора да "зајавите адреса"
- овој чекор не можете да го избегнете
- адресата што ќе ја поднесете е всушност врзана за општината каде што е истата, со цел општината да ви издаде матичен број во понатамошните чекори
- можете да ја поднесете како адреса официјалната Леге 6 во Средец, или онаму каде што посредникот ви нашол адреса, НО, овој чекор не е поврзан со амбасадата онака како што ти го прикажале
- со подигањето државјанство и зајавувањето адреса (која што се впишува на документот што ви го даваат в амбасада) го завршувате овој дел и чекате...
- ...да стигне дипломатската пошта до општината каде што сте ја посочиле адресата на живеење (2-4 месеца чекање)
- штом се информирате од општината дека ви стигнало писмото (се јавувате да прашате), тогаш одите, вадите ЕГН, па се сликате за пасош и лична карта.
Едноставно е.
More info >
не го разбирам ова баш сакаш да кажеш дека која и адреса да ја пријавип во амбасада ќе чекаш една година или како може малку да појасниш или јас сум глуп па не можам да разберам фалаNe nego bash kako sto e si kazuva covekot. Jas greskata si ja napraviv i sega ke cekam ambasada da prijavuba adresa se ceka duri i do 1 godina!
Moze i preku ambasada da prijavubas adresa znaci jas taa greska ja napraviv. Sega do godina dena moze ke cekam.
Pa da imase dosega ke ti stignese!Imas iskustva na forumov okolu toa pobaraj!Ne treba polnomosno za toa.Sakash da kazes deka uste nema molba prateno?
Ne postoi opcija izbiranje adresa preku posrednik.Nema takvo nesto.Posrednikot te brici!Se ceka 2 do 4 meseci!Ne nego bash kako sto e si kazuva covekot. Jas greskata si ja napraviv i sega ke cekam ambasada da prijavuba adresa se ceka duri i do 1 godina!
Moze i preku ambasada da prijavubas adresa znaci jas taa greska ja napraviv. Sega do godina dena moze ke cekam.
Znaci koga podigas udostovereniebod ambasada trebba da naglasis deka samo podigas a adresata ja kazuvas profotma i im naglasuvas deka prijavuvanjeto ke si go brkas u sofija. A ako ne im kazes togas oni avtomatski pocnuvaat proces na prijavuvanje adresa. Barem vo ambasadata jas kaj sto bev..не го разбирам ова баш сакаш да кажеш дека која и адреса да ја пријавип во амбасада ќе чекаш една година или како може малку да појасниш или јас сум глуп па не можам да разберам фала
Vo koja ambasada si bil?Znaci koga podigas udostovereniebod ambasada trebba da naglasis deka samo podigas a adresata ja kazuvas profotma i im naglasuvas deka prijavuvanjeto ke si go brkas u sofija. A ako ne im kazes togas oni avtomatski pocnuvaat proces na prijavuvanje adresa. Barem vo ambasadata jas kaj sto bev..