Si go gleal The Holy Mountain, na Hodorovski?Алхемичар на ова би ти кажал.... Одлично Ботко, кога ќе имаш запек дојди овде и трансмутирај ја твојта емоција за темава во подобро празнење... во нешто корисно... во злато!
Si go gleal The Holy Mountain, na Hodorovski?
Poker is a card game without G_d.
Кризирам од бензодијазепини,Еии добар развој на настани... @Hyperion VI да го преземе ОТО... и сите ќе може пиво да пиеме.. атеисти, рисјани, ќе најдеме муслимани иам кул пријателчиња... и езотеричари.... енд ју нејм ит...
Се осеќам ко мисица... Врлд Пис!
Него Hyperion пријателе... шо конзумираш за да не спиеш?
Искрениот одговор е - пробав, а едино шо ми се свиѓаше во неговиот конвепт за Дина е шо Гигер ќе ги правеше дизајните.Si go gleal The Holy Mountain, na Hodorovski?
Кофеин исто... кога морам... али после бутка.Кризирам од бензодијазепини,
сериозен сум.
Иначе мавам амфетамини или големи дози на кофеин,
но сега тоа не е случај
Автоматски споено мислење:
само сакам да кажам
дека...
сите што се во лоши,добри,
неутрални односи со мене.
Ве сакам
Дали ти му го глеаше „Endless Poetry", дечко?Si go gleal The Holy Mountain, na Hodorovski?
Ја сум се бавел со вакви ствари доста долго време и сакам хиерархии (таква личност сум, компетитивен). Само сум увидел дека ова е квази-хиерархија и нема никаков напредок. Глеј ги членовите и нивните проблеми, дури може да се каже дека идат у минус, ко што посочи Профаундли, некако не им помагаат тајните знаења за ништо у животот. Секако, све тоа г-дин Агапе ќе го оправда со No true Scotsman.Не знам брат, ја мразам хиерархии, обавези, пракси, инвокации и што ја знам....уживам у спорт, базен, пиво, пецање риба, јадење говна на форум и т.н. ...може оној дел околу сексот ќе ми одговара ако има генгбенгови ама @Hyperion VI вика само некои играчки имало, не им донесувале ескорт дами за да се забављаат
И ние те сакаме.Кризирам од бензодијазепини,
сериозен сум.
Иначе мавам амфетамини или големи дози на кофеин,
но сега тоа не е случај
Автоматски споено мислење:
само сакам да кажам
дека...
сите што се во лоши,добри,
неутрални односи со мене.
Ве сакам
Не чиниш дека у дадени инстанци, целта на тие пракси треба да биде и лековита, односно да помага за такви ствари? Ако, помеѓу другите цели у тие пракси (да речеме дека све тоа е така), целта е и подобруење, тоа не значи надминуење на проблемите и лимитациите?Луѓе кои имаат психички проблеми не би требало да се занимаваат со окултизам, од причини признаени и непризнаени од страна на науката.
Не.Не чиниш дека у дадени инстанци, целта на тие пракси треба да биде и лековита, односно да помага за такви ствари? Ако, помеѓу другите цели у тие пракси (да речеме дека све тоа е така), целта е и подобруење, тоа не значи надминуење на проблемите и лимитациите?
Многу спиритуални пракси (ко медитацијата) помагаат за психолошки проблеми. Многу од окултните пракси (од левите) може да сјебат работа, ама многу треба да бидат бенефитни, не?
Брат и изворска вода може да ја наречеме лековита но пиење на истата во ненормални дози може да те убие или изгори, некогаш само треба да мируваш едноставно.Не чиниш дека у дадени инстанци, целта на тие пракси треба да биде и лековита, односно да помага за такви ствари? Ако, помеѓу другите цели у тие пракси (да речеме дека све тоа е така), целта е и подобруење, тоа не значи надминуење на проблемите и лимитациите?
Многу спиритуални пракси (ко медитацијата) помагаат за психолошки проблеми. Многу од окултните пракси (од левите) може да сјебат работа, ама многу треба да бидат бенефитни, не?
Добро, знам. У „Psychic Self Defence“ на Форчан мислам дека наидов на тој муабет. Само таа и „Мистична Кабала" ги иам читано од нејзе. Од Бардон (и за Бардон) неам читано мн. освен „Иницијација во Херметизам“. Ама знам дека многумина го зборуваат тоа. Од перспектива на тоа дека некои окултни пракси може да го сјебат умот на практичарот (ако се заебава со лоши ствари у Астралот јада јада), тоа ми е јасно. Ама од аспект на езотеричниот наратив (да ги баталиме моите верувања у име на муабетот)... Ако окултните пракси му овозможуваат на практичарот да допре до посуптилни аспекти од Вистината (окултното се гледа како „скриеното“, внатрешната есенција на работите, а не како изгледаат и се однесуваат, нешо шо е предмет на научниот опит), зарем нема многу окултни пракси (ко препораките на Бардон за црно-белото огледало) кои по пат на интроспекција и медитација, му овозможуваат на практичарот да си ги избалансира елементите, да си ги прочисти чакрите, да праи бели магии итн. со цел, да си помогне и да се елевејтне од срањата на материјалниот свет, еден од причинителите за неговата лоша психолошка состојба? Чуму ондак бавтање со окултизам, ако не може да напреднеш, да станеш боље човек и да си ја исчистиш кармата?Не.
Никако.
Некои како Дион Форчн и Франц Бардон (а и други), нагласуваат дека луѓе што имаат психички проблеми не треба да се занимаваат со окултизам никако.
Точно, ама за да не бидеш нестабилен повеќе, мора да праиш некакви пракси, од окултен карактер, и да се опраиш, па да се елевејташ у повисоките фази, така?Па, да речеме, во иницијацискиот херметички систем на Франц Бардон, имаш миљон припремни фази, каде можеш да си ги видиш своите способности и нема ни да можеш да ги поминеш ако си психички нестабилен или ако имаш други такви проблеми.
Или ќе ги поминеш, лажејќи се себе си, дека си ги поминал, па после при повисоките фази, кога ќе имаш никакви резултати, ќе го обвинуваш системот.
Како се појма кармата у езотеријата?да си ја исчистиш кармата
Кармата како концепт, позајмена од ориенталистите у Новиот магијски препород, е релативно слично поимана и у помодерната западна езотерија, со милион варијации у разни учења, секако. Јес да тоа е постаро у истата ако прокопаш. Платон спомиња реинкарнација во „Тимеј“, а и кармички механизам, со што, истиот му е релативно сличен со тој на џаинизмот/будизмот/хиндуизмот и др. Ама од каде поткенуе концептот за „карма“, како бил поиман и дефиниран со различни називи у историја на западна езотерија, е доста комплициран историски феномен. Ја знам по нешо, ама ваљда некој поупатен може да објасни подобро (@Hyperion VI).Како се појма кармата у езотеријата?
Дарма би бил начин на живот with the flow што би рекол Профаундли, или wu wei. Додека карма е нешто спротивно....да си ја бараш бељата разговорно кажано.
Dharma - Wikipedia
en.wikipedia.orgKarma - Wikipedia
en.wikipedia.org