Коронавирус (COVID-19)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Се тестирав вчера 19 дена од првиот симптом со оглед дека на работа не ме примаа без тест и за жал уште сум позитивен.Како иде процедура сега (со оглед дека две недели бев во изолација ради жената) сега веројатно треба пак да продолжам со изолација базирано на мојот тест?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.525

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.572
Поени од реакции
940
Ја прочита веста или само насловот?
Па при тестирање.
Ако при тестирање починале луѓе, можам уште сега да предвидам што ќе биде кога почнат со масовна вакцинација низ светот.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.525
Па при тестирање.
Ако при тестирање починале луѓе, можам уште сега да предвидам што ќе биде кога почнат со масовна вакцинација низ светот.
Значи не си ја прочитал. 4ца од починатите се од плацебо групата, знаеш што значи тоа? Знаеш што е плацебо така?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.596
Поени од реакции
22.324
4 od tie 6 primile placebo. Eden pocinal posle 3 dena drugiot posle 60 dena. Smrtta ne bila povrzana so vakcinata. Dokumentirani se slucaevite od strana na proizvoditelite i uredno dostaveni znaci ima transparentnost. Tuku site ke umreme nekojpat, dali i toa ke bide poradi vakcinata? Aj za ovoj po 3 dena moze da se povrze od vremenski aspekt ama drugiot po 60 dena moze i od drugo da e pocinat, neli kako predtoa zabolen. A za drugive 4 sigurno ne se od vakcinata, oti ne ja primile. Ama ete lugje umiraat. Mesto 40.000 da imaa 40.000.000 lugje uste pokje ke umrea, ne zapira toa bas na vremeto na testot.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
13.464
Се тестирав вчера 19 дена од првиот симптом со оглед дека на работа не ме примаа без тест и за жал уште сум позитивен.Како иде процедура сега (со оглед дека две недели бев во изолација ради жената) сега веројатно треба пак да продолжам со изолација базирано на мојот тест?
За ова можно е да имаш лажна позитивност или оноа што вирусот роварел и остаил траги кои при пср тест реагираат како позитивни. Тоа што треба да направиш за следнава недела е тест за антитела. Ако имаш голем број, немаш гајле.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
За ова можно е да имаш лажна позитивност или оноа што вирусот роварел и остаил траги кои при пср тест реагираат како позитивни. Тоа што треба да направиш за следнава недела е тест за антитела. Ако имаш голем број, немаш гајле.
А бе јасно и сакав да правам тест за антитела за недела две али проблемот е што од работа ми платија да се тестирам пак зошто не ме примаа без негативен тест и затоа се тестирав.Сега гарант пак ке треба изолација со оглед дека ова мене ми е прв тест без разлика што скоро 20дена сум дома ради сопругата дека она излезе позитивна.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
201
Поени од реакции
244
Абе, до каде се испитувањата со лекот Ивермектин...
Сега баш читав, FLCCC Alliance апелираат ивермектинот да биде одобрен за профилакса и третман на Ковид - 19.
Претседателот на тоа здружение дал вистински драматично обраќање за ивермектин до американскиот Сенат :
Пред пар дена

Член од
28 декември 2012
Мислења
119
Поени од реакции
67
едно прашање доколку пиеш антидепресиви и си под терапија дали би покажал тест негативен а имаш дури никакви симптоми а сепак пречела терапијата за анксиозност...и ми рече матичната да ја прекинам дали е ок тоа бидејќи антидепресив не се откажува туку така...може совет??

Член од
31 март 2008
Мислења
2.586
Поени од реакции
1.902
The US Food and Drug Administration has authorised the Pfizer-BioNTech coronavirus vaccine for emergency use.

President Donald Trump said the first vaccinations will take place "in less than 24 hours".
"Today our nation has achieved a medical miracle," Mr Trump said. "We have delivered a safe and effective vaccine in just nine months."

Before the announcement on Friday night, the FDA had come under intense pressure from the Trump administration to approve the vaccine's use.

The head of the agency, Stephen Hahn, was told to approve it for emergency use by Friday or quit, US media reported, although he called this "untrue".

Health and Human Services Secretary, Alex Azar, told reporters earlier on Friday that his department would work with Pfizer to get the mass vaccination programme started by Monday or Tuesday.

The Pfizer vaccine has already received regulatory approval in the UK, Canada, Bahrain and Saudi Arabia. Like those countries, the US will give its first doses of the vaccine to the elderly, health workers and emergency crew.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.586
Поени од реакции
1.902
Претседателот на тоа здружение дал вистински драматично обраќање за ивермектин до американскиот Сенат :
Пред пар дена
Многу надеж дава начинот на кој збори докторов. На нивната страна сум и читам за леков.
Автоматски споено мислење:

Овој извештај оди во корист на вакцината. Многу малку несакани ефекти, многу помалку од тоа што можеме да видиме по нет.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom