Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа беше,АКО?
препрочитај,
а гледаш дека тебе во подобрата категорија те ставив
Никогаш и за ништо во животов не сум се улизувал ниту понижувал, ама баш за ништо.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
а како што ти напомнав,ова се многу стари учења едноставно не можат така да се достават јавно.
Ради тоа ми е заветот на чување,
што ќе си го пазам до смрт.
Ako ne e problem da kazes kolku stari, i od kaj znaes deka se stari?

H

Hyperion VI

Гостин
Ako ne e problem da kazes kolku stari, i od kaj znaes deka se stari?
Неам појма,ама мене ми се доверени,
отприлика Атлантида или порано не знам.
Само пак ќе напомнам дека О.Т.О. е компилација од постари учења,малку подизменета од Кроули

D

Drexel

Гостин
Абе "Понизник" е нов збор,ја денес го внесов во мкд. дигитален речник :)
Кога станува збор за зборови, Баш ме интересира кој е заслужен за воведување на зборот “Магика” во македонскиот вокабулар, оти можеби грешам но знам дека не постои само со К. И е обид да се преведе Magick што е суперфицијална дистинкција од англискиот Magic - Технички прашања кои ме мачат :D

H

Hyperion VI

Гостин
Кога станува збор за зборови, Баш ме интересира кој е заслужен за воведување на зборот “Магика” во македонскиот вокабулар, оти можеби грешам но знам дека не постои само со К. И е обид да се преведе Magick што е суперфицијална дистинкција од англискиот Magic - Технички прашања кои ме мачат :D
Magick e и на "вашки",по Кроули ;)
иначе како? Магијка

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Неам појма,ама мене ми се доверени,
отприлика Атлантида или порано не знам.
Само пак ќе напомнам дека О.Т.О. е компилација од постари учења,малку подизменета од Кроули
Секако дека е сечено-лепено. Кроули не измислил топла вода.
Тоа со заветите и тајните знаења ми е мн. кринџ џедајски маневар.
Ама нек си играат и ларпаат деца. :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Секако дека е сечено-лепено. Кроули не измислил топла вода.
Тоа со заветите и тајните знаења ми е мн. кринџ џедајски маневар.
Ама нек си играат и ларпаат деца. :D
Да ама они старите учења ги користат за да добијат нови инструкции....така барем сум ги разбрал. Така да она со Аиваз им е ваљда темел на ОТО.

H

Hyperion VI

Гостин
Да ама они старите учења ги користат за да добијат нови инструкции....така барем сум ги разбрал. Така да она со Аиваз им е ваљда темел на ОТО.
Темелот не се ништи,може само да се допуни :)
А таман планирав да си посетам најблиска христијанска црква,
пак ме навлековте на окултизам :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Темелот не се ништи,може само да се допуни :)
А таман планирав да си посетам најблиска христијанска црква,
пак ме навлековте на окултизам :)
У смисла на она со еоните, ново коло нова среча, или нов еон нови правила...на тоа мислев. Иначе ја сум тотален лаик, го прашував Хепта 10 год. да ми каже нешто ама одолеа на сите предизвици....односно qr го заболе :D
Иначе оди....све е едно, секој темел е еден, запали свеќа и однеси зејтин :D

D

Drexel

Гостин
Не бе јас сум од етички guild,да ги провоцирам членовите,нарочно,
за да видам кој колку е верен на редот :) :) :)
Во други зборови не си мрднал од мртва точка? Ти па критики на администрација нема никаде да те одведат, Поигрување со астралниот и овој-земскиот магичен motherboard на редот е тоа дава интересни и шарени резултати. Но зошто би го правел ова ОТО какво такво бар мене ми изгледа природно, напротив пример скиентолозите кои кога ќе ги погледнеш во очи третиот сенс ми вели дека нешто им фали во главата :D

Последно уредено од модератор:
H

Hyperion VI

Гостин
Во други зборови не си мрднал од мртва точка? Ти па критики на администрација нема никаде да те одведат, Поигрување со астралниот и овој-земскиот магичен motherboard на редот е тоа дава интересни и шарени резултати. Но зошто би го правел ова ОТО какво такво бар мене ми изгледа природно, напротив пример скиентолозоте кои кога ќе ги погледнеш во очи третиот сенс ми вели дека нешто им фали во главата :D мож и тропам
Друже јас сум си само комплетен
"Човек на Земјата".
Не ме интересира твојот прогрес :)

Kajgana Shop

На врв Bottom