Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Срање е Смит Мора, бегај, сум пробуел нешо да се курчам.

У мало ЕЛО каде што преовладуваат напети брзи Индијци што гледаат агресивни туторијали и врска немаат функционира; ама у високо ело играат Најдорф, Раузер, змаеви, Швенинген, Свешников итн. Смит-Мора е рецепта за пропаст за белите над 1600 ЕЛО (вистинско).
На чесќуб тој период бев мод. xD
Знам дека беше мод. ми кажа тогаш, и обично си го враќам пиунот на Д4...не сакам кога ме напаѓа некој, без разлика што е незвучно :D
Прв пат упаднав у таа стапица пред некои 20 год. еден играл за Алкалоид, машина :D Ама го тепав по некад, сега би го растурал како дете камионче ама отиде у вечните ловишта одамна. Последно играв против еден работи у Колид, незнам како се викаше...ИМ или ФИДЕ е изгледа има негде околу 2200 ЕЛО. Јак е ама можам до негде да се такмичам со него. Ми треба некој што си го знае рејтингот за да имам репер некој. Ретко играм овер д борд што викаат, само онлајн. Последен пат на турнир отидов мешав кралица со крал :facepalm:

D

Drexel

Гостин
Koga sum vekje tuka:

Sekoja parichka ima dve strani... ubava vecher :)
Од средниот столб нај користен ритуал ми е грчката верзија на кабалистичкиот крст, LBRP, како и грчка верзија на ритуал на среден столб, лична преференца но книгава нуди интересни варијации на истиот.

Книга:

“The Middle Pillar - The Balance Between Mind and Magic” by Israel Regardie with annotations by Chic Cicero and Sandra Tabatha Cicero

Последно уредено од модератор:
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Многу е јак овој батхртнес за „координираните напади" врз ОТО, небаре они треба да бидат чувани у стаклено ѕвоно. Не гледам зошто „координираното" напаѓање на било кое верување и филозофско/религиозно движење е поприфатливо од „координираното" напаѓање на ОТО. Колку сакаме ќе го напаѓаме било кое верување и движење ако ни се сака. Етички ќе ја судиме праксата на било кое движење ако ни се сака. На Ипси пена му има фатено устата од критикуење на христијанството, а и христијаните (со хц навреди и „клевети"), па никоме ништа. Абе, ајде, кои се тие двојни аршини, бе?

Па фаќаат со тие скиентолошки пристапи на пријавуење на авторитети и пенење за „клевети" пошо се плашат некој нов потенцијален лик да не прочита, пострахотно, да не види некој што не треба дека се дешаваат сумњиви ствари. Тоа „клевети" е типичен скиентолошки сумњив потег. Кој си ја има мувата на капата, a?

Ова е тема за езотетија и темата опфаќа критика, како и било каква дискусија за езотерија, езотериски движења (тука и надвор) и било шо у тој контекст. Ко што може да се плука по Црквата, нејзините постапки и етичноста на христијаните у државава и подалеку, може да се плука и по шапшаливе што се банда од двајца без тројца, со пракси кои треба да се критикуваат пошто се вика „слобода на говор". Замислете некој екс христијанин у тема за христијанство да дојде и да каже дека неговите, со све попот, го приморуеле да се моли и го терале у село да иде у Црква, ама он успеал да се откачи од сето тоа. Ќе му аплаудираат за храброста да каже какво му било негативното искуство со христијанството. Истото може да го праи Хајперион за ОТО, на пример, на темава посветена на движења ко нивното. Побогу, може да ги пише сите тајни пракси ако сака. Таква неможност за прифаќање критики, 0 транспарентност, пријавуење на авторитети и кукање за санкционирање на све такво, кажуе многу за нивниот селективен однос кон слободата на говор. Не е ни битно дали критиките се точни, полуточни, така, ама не баш така... Голем кур, тука, во Религија, сѐ и сешто се пишувало за христијанство што нема благе везе и ред други такви примери.

Клевети, бе, па еднаш поодамна падна муабет и за тужби. xD

Кој сакал можел да иде... Па кој кур... Кој сака може да иде и у Скиентологија, на пример. Тоа не ги праи срциња под дифолт... Кој сака може да иде у било кој култ.

Нема, бе, колку сакаме ќе плукаме, ќе фалиме или ќе дискутираме за Форчан, Оспенски, за ОТО, за гностици, за Гурџиев, за што сакаме, до кога факинг сакаме. На Берик, што ми е пријател, сум се дрзнуел најискрено да му го критикуем верувањето кое му значи и бил толерантен кон мојот став, за овие на форум ќе се пазам, да не им ги повредам фрагилните емоции за глупите пракси...
Можам до сабајле да пишуем „ОТО е глупо движење, со глупи нефункционални пракси" и @Hyperion VI, ако сака, може да пишуе: „Моето искуство со ОТО е срање, его трипаат, имаат вакви и онакви чинови/пракси кои се срање, ова сме морале да го правиме и она... Ова им се глупите тајни..." И погодете што? Има право и смее да го праи тоа колку кур сака! Па гилт трипови му праат, бе... „Ти ни беше брат, сеа не си ни... Срамота, ееј... Лечиш фрустрации на нас..."

Форумските правила се поврзани со навреди кон членови, оф топици (ко ја и Боди што зборуевме сеа за шах) и слични ствари, толку.

Правдата има превез на очите како за староеонските движења, така и за шапшалските новоеонски движења.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
На Ипси пена му има фатено устата од критикуење на христијанството, а и христијаните (со хц навреди и „клевети"), па никоме ништа. Абе, ајде, кои се тие двојни аршини, бе?
Споредбава вришти еј! Какви црни двојни аршини?! За да критикуваш нешто треба да го познаваш! Лажење е една работа, критика е сосем 15та! Да тврдиш дека ОТО како организација ти одредуба што ти е вистинска волја не е критика, лага е! Да мешаш фамилија, ќерки, мајки шајки не е критика! Да јадеш гомна кој каков физички недостаток има, не е критика!

Член од
15 април 2019
Мислења
234
Поени од реакции
812
Од средениот столб нај користен ритуал ми е грчката верзија на кабалистичкиот крст, LBRP, како и грчка верзија на ритуал на среден столб, лична преференца но книгава нуди интересни варијации на истиот.

Книга:

“The Middle Pillar - The Balance Between Mind and Magic” by Israel Regardie with annotations by Chic Cicero and Sandra Tabatha Cicero
Daaa ja imam, varijaciite se simpatichni ^_^ Za sega se drzham do verzijata na Lyam Thomas Christopher, kako GD verzijata e so minimalni izmeni. Toplo ja preporachuvam "Kabbalah, Magic, and the Great Work of Self-transformation", na GD e bazirana i odlichno sluzhi za sebeinicijacija.

Vo sekoj sluchaj mnogu mi se dopagja kreativnata sloboda vo oblasta. Shemite se tie, ama vo ramki na istite mozhe tolku ubavo da se eksperimentira - personalizirani korespondencii i simboli, muzika itn.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Батка....
Види сега вака.....
Тие можат да кажуваат приказни колку сакаат, тоа е нивни проблем...Проблемот е кога сакаат по секоја цена да наметнат нивно мислење, иако им се дадени факти дека грешат.Кога се во ќорсокак им останува само да го пријавууваат членот за да се одстрани.Едноставно го “окупираа“ подфорумов религија која стана само нивни терен, за пропаганди и провокации. Не постои тема на религија во која после 2 поста од било кои членови, нема да се појави некој од “задругарите“ за да му покажат дека нема врска и дека требе да чита книги од Кроули за да научи нешто од духовното.А сиротките да ги жалиш, со три книшки нема кај да стигнат.

На подфорумов порано имаше добри дискусии, конструктивни и од страна на атеисти и на христијани, па и на муслимани кои даваа одговори на поставените прашања. Едно време и “фудбал“ игравме...сето тоа беше во лесна форма, со знаење и смеа, без провокации и навреди,...признавам дека јас бев најлошиот, дури Доналт ме нарекуваше и кловн, за да на крајот и тој им заврте грб на ипси и хепта... да не го заборавам Мики кој беше најупорен христијанин и секогаш го вртеше другиот образ, додека не сФати дека на форум тоа е слабост.
Исто и Дбек кој беше окореавен атеист, потковен, кој знаеше да поставува незгодни прашања.
Па Алф кој имаше свој пристрап према христијанството, па Берик .....па многу други.
Па Боди кој е мој миленик...тежок Ошоист...хе хе хе...знае тој дека јас имам дома 100 книги од Ошо.....
Сега нема дискусии..има само...иди на мојот блог и прочитај ја една од трите книшки на дрогашот кроули...
Дечково доби што доби бан, да бев јас само ќе го избришев и опоменев. И сега се мислам да го вратам...

Зошто? Зошто горенаведеново е подолг период реалност на подфорумов, ама баш во целост.

Ги научивте тактитките, добар речник, испровоцирај ама без навреди, боцни па пријави, итн итн и полека но сигурно метастазиравте на темиве.

Неможам доволно да обрнам време сега (хаос е на форумов), ама ветувам ќе разгледам добро што се случува овде.

И не ме интересираат детали, ќе ја видам "the big picture", ако ја има нормално. Ако не, никому ништо.
Ама вака дефинитивно повеќе неможе. Ова е Македонски форум каде некоја си ОТО култура/религија шогод да е.. доминира и ги реди во сенка Христијанството и Муслиманите како најголеми на свет.. Како бе така?

Зошто нивните членови немаат темперамент и речник да пишуваат на форум како вас?
Нече мочи више од тога.

И последно, ај Хепта нема да го замарам.
Ама ти бе пиле Ипсисимимсус, шо мислиш 5мин ак сум во вц и ќе пишиш во корисничка поддршка, и Ацид ќе го тагираш, ам 10 и кусур години море ве толерираме.
До кај мислиш дека можеш да го пуштиш черџето? Размисли...

Следно, ни Ацид ни св.Круоли ни никој нема да ме запре да ставам крај на ова.
Да не звучам заканувачки, ама детално ќе прочешлам да видам што всушност се дешава овде па ќе го видиме исходот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ама ти бе пиле Ипсисимимсус, шо мислиш 5мин ак сум во вц и ќе пишиш во корисничка поддршка, и Ацид ќе го тагираш, ам 10 и кусур години море ве толерираме.
До кај мислиш дека можеш да го пуштиш черџето? Размисли...

Следно, ни Ацид ни св.Круоли ни никој нема да ме запре да ставам крај на ова.
Да не звучам заканувачки, ама детално ќе прочешлам да видам што всушност се дешава овде па ќе го видиме исходот.
Кој кого толерира овде? Дечково што се мислиш да го вратиш со години провоцира и трола овде! Најмлку три профили има отворено иако за тоа казна е траен бан! Хаос бил фороќумов?! Абе ајде? Се чудам зошто ли е така?!
Тоа образложението дека ,,Не е страшно" кога беше во wc на 5 минути го напиша? И што е страшно за тебе? Да земе да ми силува ќерка, жена...? Или може и тоа не е страшно?
Сме доминирале над другиве религии и сме ги ставале у сенка а тие да ти биле најголеми у свет....?! Извини што постојам! Да се потргнам? Сенка да не правам многу?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ова мислам дека може да се смета за „ладно оружје“ и да не ти го достават ако го купиш преку амазон :)
„Магика, Книга 4“ е 900+ страници и е поголемо од ова чудо...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не е толку страшно, животот е убав. Дебатирајте ама не толку емотивно....не сме мали деца. ПодФорумов е и така полужив и никој не сака да пише ништо со денови, треба да ги частиме сите што ќе пишат по нешто :)

Последно уредено:
D

Drexel

Гостин
Ова мислам дека може да се смета за „ладно оружје“ и да не ти го достават ако го купиш преку амазон :)
„Магика, Книга 4“ е 900+ страници и е поголемо од ова чудо...
Тоа чудо се влече од оваа чудо, работите се надоврзуваат. Јас дека ги влечам своите рани не-иницирани корени од Gardnerian Wicca, книги од златна зора без кроулиев твист полесно легнаа на времето но не ги исклучувам и неговите..книга е книга на крај на ден, ресто се вкусовите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Не е толку страшно, животот е убав. Дебатирајте ама не толку емотивно....не сме мали деца. Форумов е и така полужив и никој не сака да пише ништо со денови, треба да ги частиме сите што ќе пишат по нешто :)
Животот е преубав.
Треба да се одржува нивото на разговор кога се дебатира... без разлика дали се сложува човек со размислите на оние кои поддржуваат една идеја или не... Простачки муабет не води кон добро. Тоа е факт. Сарказам, зезање и останато со мера е супер, за одржување на живоста, но ако само тоа се прави - значи позадината на сето тоа е зло.
Посебно муабетот на друга тема каде што банираниот споменува гнасни работи што не се долични за возрасни луѓе да ги помислат не пак да ги зборуваат во обид за навреда на некој...

Треба слобода, но со тоа следува и свесност и разбирање на околината...

А и ако некој има проблеми со некои теми на форумиве или со луѓето - не ги цитира, не зборува за тоа си го гледа раатот...
Но македонецот (бидејќи дознав ова било Македонски форум) мора да пишува секаде и сешто без да размислува многу, како да нема последици сето тоа дрдорење и директно навредување на членовите тука на форумов...
А ние што внимаваме како зборуваме, ќе испаднеме криви бидејќи другите „лесно се фаќале на нашите јадици“. Глупости.

Држете се до темите или не правете муабет залудно... и ќе го нема хаосот што се спомнува...

Автоматски споено мислење:

Тоа чудо се влече од оваа чудо, работите се надоврзуваат. Јас дека ги влечам своите рани не-иницирани корени од Gardnerian Wicca, книги од златна зора без кроулиев твист полесно легнаа на времето но не ги исклучувам и неговите..книга е книга на крај на ден, ресто се вкусовите.
Зборуваш за Gerald Gardner, така?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Кој кого толерира овде? Дечково што се мислиш да го вратиш со години провоцира и трола овде! Најмлку три профили има отворено иако за тоа казна е траен бан! Хаос бил фороќумов?! Абе ајде? Се чудам зошто ли е така?!
Тоа образложението дека ,,Не е страшно" кога беше во wc на 5 минути го напиша? И што е страшно за тебе? Да земе да ми силува ќерка, жена...? Или може и тоа не е страшно?
Сме доминирале над другиве религии и сме ги ставале у сенка а тие да ти биле најголеми у свет....?! Извини што постојам! Да се потргнам? Сенка да не правам многу?
Друже, не сваќаш... не сум јас дете мало.
Го чувствувам тој pattern што го користите..
ТИ МУ СПОМНА "ДА ТИ ЈА МАЧАТ ЌЕРКАТА ПРВ", умерено, со одбрани зборови.
И тој (Како многу други) го нема трпението твое, и реплицира со ХИПОТЕТИЧКО спомнување на твојата ќерка и добива бан.

Чекај, ти реално мислиш дека со мене ќе аргументираш?
Те знам и капа ти спуштам за тоа што си според мене, интелектуалец и имаш ниво на понашање.
Ама варди да не те заземе самодовербата...

Ќе видиме, ти реков ќе проверам детално.

Kajgana Shop

На врв Bottom