C
CoolIris
Гостин
Дерматовенеролог.За проблеми со кожичката на пенисот, не да е стесната или такво нешто него ко нафрлана, дел од внатрешната страна стана бел рапав , се оди на уролог или дерматолог?
Дерматовенеролог.За проблеми со кожичката на пенисот, не да е стесната или такво нешто него ко нафрлана, дел од внатрешната страна стана бел рапав , се оди на уролог или дерматолог?
Не си се замарај, доволна е големината .. Тестостеронот нема никаква врска со големината на пенисот...Здраво дечки. Вака ,јас веќе долго време имам еден проблем и незнам дали е соодветна темава а ниту местово за да го споделам и да прашам.Се надевам дека ќе имате разбирање пошто е сепак проблем колку смешно и да звучи. Имам 20ипол години се бавам активно со спорт и со дигање тегови.Значи водам здрав живот.Крвна слика на место ,тестостеронот ми е океј правев испитување итн итн.Е сега проблемот е што имам скоро 21 година а не гледам никакво развивање на пеносот.Кога е во ерекција е океј некои си 11цм.Но кога не е во ерекција пенисот како да се повлекува скроз за 90%. Исто и со тестисите некогаш скроз се повлечени а некогаш се сосема нормални . Незнам до што е проблемот искрено.Можеби има мастурбацијата улога,можеби циркулација ,стрес,хормони..Тестостеронот е океј дури и висок а естрогенот не сум го испитал. Искрено незнам дали има решение и во што е проблемот но знам дека и психички делува.Секој совет,мислење од ваша страна би ми помогнал многу и би ми значел.![]()
Фала ти за одговорот пред се. Иначе јас сум задоволен од големината сум немал проблем и со девојките, но кога е во ерекција и само тогаш.Кога не е тоа е сосема друга приказна. 90% помалку од тоа што бил. Е сега ќе речете па битно да е добар кога треба ,ама многу е лошо кога сте по гаќи или кога немаш никаква сексуална активност и треба да се покажеш (пред девојка,преглед,соблекувална итн).Не се срамам да го споделам ова,ниту се срамам од машкоста едноставно неможам да го најдам проблемот за таа состојба или да најдам решение.Не си се замарај, доволна е големината .. Тестостеронот нема никаква врска со големината на пенисот...
Во некој тртник да не си го ставал?Браќа мој и сестри, од кога сум роден дури за прв пат ми се појавуваат тртки да ги наречам или брадавици сеедно, и тоа баш на п-е-н-и-с-о-т па није то могуче јебем ти живот, иначе многу ми е језиво, помагајте браќа и сестри да пробам со некој природни лекови оти на болница неми се иде, ќе треба да го вадам а над 20cm ми е... хе-хе
Оди на кожни лекар, а има и приватни дерматолози..со ласерски безболен третман ке ти ги отстранат.Браќа мој и сестри, од кога сум роден дури за прв пат ми се појавуваат тртки да ги наречам или брадавици сеедно, и тоа баш на п-е-н-и-с-о-т па није то могуче јебем ти живот, иначе многу ми е језиво, помагајте браќа и сестри да пробам со некој природни лекови оти на болница неми се иде, ќе треба да го вадам а над 20cm ми е... хе-хе
Браќа мој и сестри, од кога сум роден дури за прв пат ми се појавуваат тртки да ги наречам или брадавици сеедно, и тоа баш на п-е-н-и-с-о-т па није то могуче јебем ти живот, иначе многу ми е језиво, помагајте браќа и сестри да пробам со некој природни лекови оти на болница неми се иде, ќе треба да го вадам а над 20cm ми е... хе-хе
Laserski neznam kade pravat no moj sovet ti e da pojdes vo 8-mi Septemvri kaj Dr Jovan Ivcev odlicen doktor so znaenje i odma posle po operacijata na cirkumcizija ( obrezuvanje ) si doagas domaЗдраво, дали можеби некој знае каде низ Скопје прават ласерска циркумизација (обрежување)? Кој доктор би го препорачале и колку чини зафатот?
Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
Da, go imam procitano doktor Jovan niz forumov deka e dobar. Ajde da vidime dali niz Makedonijava postoi nekoj sto ja zavrsuva ovaa rabota so laser ako nema odime old-schoolLaserski neznam kade pravat no moj sovet ti e da pojdes vo 8-mi Septemvri kaj Dr Jovan Ivcev odlicen doktor so znaenje i odma posle po operacijata na cirkumcizija ( obrezuvanje ) si doagas doma
А зошто инсистираш ласерски? Има поента?Da, go imam procitano doktor Jovan niz forumov deka e dobar. Ajde da vidime dali niz Makedonijava postoi nekoj sto ja zavrsuva ovaa rabota so laser ako nema odime old-school
Cisto informativno prasuvam, mislev deka taka nema da ima nikakvi konci na toj nacinА зошто инсистираш ласерски? Има поента?
... предностите на ласерско отстранување на кожичката- нема крварење, минимални лузни, ретки компликации и брзо задравување, но зависи од обрежувањето, доколку постои целосно покривање на главичето (фимоза), мора да се засече повеќе и со тоа да се зашие со неколку конци!Cisto informativno prasuvam, mislev deka taka nema da ima nikakvi konci na toj nacin