- Член од
- 5 јули 2008
- Мислења
- 418
- Поени од реакции
- 11
Да е Калу пргав на терен вака, ќе ми беше омилен играч, и ќе беше најдобар наш играч воопшто. Кога сме кај Балак, верувајте, ќе игра врвен фудбал подолго од сите наши други ѕвезди.
Дали Карло Анчелоти ќе ја растури инвентивноста на средниот ред на Челзи?
Па, да почнам...Што и да се мисли за Челзи, изминативе сезони тие беа воглавно пријатни за гледање (?!).
Во одбрана се притеснати, цврсти (?!), напред постигнуваат голови, но на средината се возбудувачки (?!?!?). Играчите како Лампард, Кол, Деко (?!), Есиен, Микел (?!), Малуда (?!) можат да прикажат магија (?!?).
Но креативноста (?!) може да биде под знак прашалник заради новиот менаџер на Стемофрд Бриџ, Карло Анчелоти. Тој сака да игра дајамонд на средината - без разлика на последиците. За навивачите и неутралните, тоа не е формација која природно одговара на напаѓачки ориентираниот среден ред (?!?) на Челзи.
Но за Карло, тоа е како Милан играше (?!) и ако тоа е доволно добро за Италија, тогаш е доволно добро и за западен Лондон. Со исклучок на тоа што, не е доволно. Во текот на викендот, Челзи едвај изваде нерешено кај Ридинг. Резултат беше само благодарение на автоголот, не на идиети на Анчелоти.
Системот исто така може да биде опаснотст за квалитетите за погодоци на Лампард. Анчелоти вели: „Лампард може да игра лево и може да игра како ованзивен играч на средината.“
Но сигурно е дека неговата најдобра позиција е да биде слободен и да ги „врзува конците“ на играта, и да ги искористува сите „отпадоци“. Да игра зад напаѓачка двојка, или во позадина, нема да биде доволно добро.
И во дајамонд-от, напаѓачите ќе „шлајфаат“ за реални шанси, ги немаа против Ридинг.
Навивачите и Роман Абрамович треба да се надеваат дека зборивуте на Анчелоти се „изгубиле во преводот“. Тој вели: „Најважно е да се освои Премиер Лига и Лига на Шампиони. Тоа е важно, но важно е и да имаме идентитет во играта.“
Менаџерите кои се залагаат за лажица идентитет на нивната страна, често не постигнуваат резултати. (?!?!?!?!) Челзи е во скоро истиот состав како лани и ако Карло сака дајамонд, треба да го адаптира ростерот за такво нешто.
Но тој вели, има „трпение“ и додава: „Ја сакам тактиката, и го сакам барањето нови и нови солуции.“
Подобро да се надева дека Мистер Аicon_mrgr) веќе не бара солуција за шеф кој е толку трпелив со новите идеа, туку шеф кој се едноставно се занимава со очигледното (?!?!?!?!?!?!?!?!) и добивање на натпреварите. (?!?!!!?!?!?!?!?!?!?!!)
Апсолутно се сложувам со тебе. 4-1-2-1-2 е пропаст за нас. Мислам дека најубаво би се снашле со 4-2-3-1 или 3-5-2. Во 4-2-3-1 играат стандард дефанзива, Есиеин и Микел (Балак) дефанзивци, Малуда (Жирков) со Лампард (Деко) и Калу (Џо кога ќе заздрави) зад Дрогба (Стариџ).Да е Калу пргав на терен вака, ќе ми беше омилен играч, и ќе беше најдобар наш играч воопшто. Кога сме кај Балак, верувајте, ќе игра врвен фудбал подолго од сите наши други ѕвезди.
http://www.championshipmanager.co.uk/server.php?show=ConWebDoc.1041
Некое бате ова го пишувало, мене ми се виде интересно, па да го „разглобам“, па да видиме и ваше мислење...
Па, да почнам...
Пријатни за гледање, абе да не се лажиме. Стоук и Болтон на Стемофрд Бриџ воопшто не беа пријатни за гледање, иако победивме. За останатите не коментирам.
Одбраната цврста, абе ај. Flying high...ама не blue flag, туку дефанзивците и Чех, по муви изгледа. Воигрување бе ало.
Која средина е возбудувачка побогу? Дали јас гледав други 38 натпреаври сезонава, па и таа пред неа? Малуда магија ќе напраел, бетар и од Роналдо и Меси...
Јао, средниот ред цел оди на противнички гол, ма и дефанзивците одат. Уште и да знаеа да „скршат“ бункер ќе беше в ред, а не во наредните 10 секунди Чех да е совладан.
Знам дека Серија А е многу ниско на листата на приоритети кај мене, ама не се сеќавам Милан главно да играл со двајца напаѓачи.
Делов за Лампард можи и да има логика, но и не мора да значи. Како и да е, сезоната е наебана ако Лампард како 31-годишник го влечи нападот, тоа треба да е јасно.
На крајот, кој успех ќе го има Челзи со продолжение на исто како и досега, па ебаго, едвај еден ФА во две години, па каква е тогаш таа „машинерија“ на средината? Таа шо се губи со Ливерпул, Јунајтед и Арсенал? Која црна средина шо стално се префрлува во играта (зборуваме за поотворените противници, со останатите истата та средина не се меднува од 35 метри од голот, ни поназад ни понапред)? Изгледа не гледаме ист Челзи со другарчево шо го пишувало ова.
Шеф кој се занимава со очигледното и добивал натпревари, Сколари не е Анчелоти, Анчелоти не е Хидинк, Хидинк не е Мурињо....и се во круг така. Па чекај бе, само Мурињо победуваше со тие тактики, и тоа со Лампард поназд него сега (да, поназад), и Џо Кол, Демиен Даф, Арјен Робен на највисоко можно ниво. Од кого сега да ја бараме магијата на Робен, од Калу и Малуда? Не, ќе бараме други алтернативи, кои ги има, иако малку ќе шлајфаат, се надевам само првите месец дена.![]()
Токму така, ама Италијанец во Челзи=Успех (освен ако не се игра дијамант). Немаме играчи од среден ред кои би играле офанзивно. Ги имаме само Малуда, Жирков, Лампард и Деко, а излагаат само двајца, зошто играат на 2 позиции. Видовме дека не е офанзивен фудбал за Челзи.http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=a0475364-cb81-4013-9de5-672a22998bc5&ln=3&typeBack=default
Јунајтед имаат проблеми во дефанзивата, отсутни ке бидат:
Немања Видиќ, Вес Браун, Гери Невил и Рафаел да Силва
Е сеа ако не тепаме незнам кога
Шо се однесува до тактиката на Анчелоти незнам шо да кажам, Италијанец во Англија мене ми е еднакво како магаре во козметички салонАј да се надеваме ќе вроди со плод тој негов дијамант
Никаде не реков дека дијамантот е катастрофа за нас, никаде не реков ни дека ќе биди добар. Рано е.Апсолутно се сложувам со тебе. 4-1-2-1-2 е пропаст за нас. Мислам дека најубаво би се снашле со 4-2-3-1 или 3-5-2. Во 4-2-3-1 играат стандард дефанзива, Есиеин и Микел (Балак) дефанзивци, Малуда (Жирков) со Лампард (Деко) и Калу (Џо кога ќе заздрави) зад Дрогба (Стариџ).
Кај 3-5-2 дефанзива би играле Алекс, Тери и Бане (Босингва/Ешли), средина Жирков (ќе користиме што знае да игра и како лев бек со што ќе се враќа назад) Есиен Балак и Деко (Џо), Лампард како САМ, а напред Дрогба и Стариџ.
Како и да е, дијамантот е катастрофа за нас.
Пак воиграни се ебаму ѓаолскио, кој и да е дефанзивец, воиграноста е најботна. Единствен реален проблем им е голман.http://www.24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=a0475364-cb81-4013-9de5-672a22998bc5&ln=3&typeBack=default
Јунајтед имаат проблеми во дефанзивата, отсутни ке бидат:
Немања Видиќ, Вес Браун, Гери Невил и Рафаел да Силва
Шо се однесува до тактиката на Анчелоти незнам шо да кажам, Италијанец во Англија мене ми е еднакво како магаре во козметички салонАј да се надеваме ќе вроди со плод тој негов дијамант
Офанзивен фудбал не штети по малку и понекогаш, но излегуваш со Манчестер, Барселона, (па и Реал сега)......треба да си бараш своја шанса во дуелот, а не Меси, кој иако обожавам да го гледам во игра, да ми кажува глупости како тие сакале да играат, но немало одговор од другата страна. Па чекај бе, само то да не е фудбал? Секој си бара кај е најјак, а веувам дека по Хидинк пролетва, Анчелоти е раритет од тренер кој можи да го прави тоа.Токму така, ама Италијанец во Челзи=Успех (освен ако не се игра дијамант). Немаме играчи од среден ред кои би играле офанзивно. Ги имаме само Малуда, Жирков, Лампард и Деко, а излагаат само двајца, зошто играат на 2 позиции. Видовме дека не е офанзивен фудбал за Челзи.
Да, ама со лепотаниве (Есиен и Микел) доиваш петина. Башка и Жирков ако игра, не аборавај, лев бек игра (кога треба).Никаде не реков дека дијамантот е катастрофа за нас, никаде не реков ни дека ќе биди добар. Рано е.
Само реков дека, со овие играчи, со 4-3-3 не успеваме да напрајме појќе него лани, како шо прикажува авторот на то шо го постирав. Во таа ситуација треба да очекуваш многу офанзивни креации пред се на крила, шо кај нас не е можно. Калу и Малуда се просечни за таква работа.
4-2-3-1 ќе биди употребена сезонава, само за главна игра не е, пак имаме слично како 4-3-3.
Тактика со тројца дефанзивци не сакам да разгледаувам искрено, ќе бидиме унипштени од крилата на Манчестер, на пример.
Дијамантот е интересен, Малуда е тимски играч, помалку ќе го забележуваме, ама покорисен ќе биди него да е главна ѕвезда ко крајов на минатава сезона. Есиен малку ќе зариба, ама ќе се прилагоди, играше и бек, па не во таква средина. Оби Микел длабоко повлечен плеј, младоста е битна, а во исто време се смирува и со нервите, има и искуство. Без Пирло, останува Деко, кој ќе игра на таа позиција. Лампард, „атакинг мидфилдер“, и на таа позиција дава 15+ гола сезонава сигурен сум. Џо да се врати, и тој таму. + имаме Жирков, Балак, (го спомнав) Деко.
Проблем ќе имаме в зимо со африканциве, единствена работа која ме спречува во смеењето за Ледесма на пример.
Пак воиграни се ебаму ѓаолскио, кој и да е дефанзивец, воиграноста е најботна. Единствен реален проблем им е голман.
Дијамантот го воведе Мурињо со Шевченко, ама на сред сезона не се менува концепција ебаго.
Офанзивен фудбал не штети по малку и понекогаш, но излегуваш со Манчестер, Барселона, (па и Реал сега)......треба да си бараш своја шанса во дуелот, а не Меси, кој иако обожавам да го гледам во игра, да ми кажува глупости како тие сакале да играат, но немало одговор од другата страна. Па чекај бе, само то да не е фудбал? Секој си бара кај е најјак, а веувам дека по Хидинк пролетва, Анчелоти е раритет од тренер кој можи да го прави тоа.
Опасноста е шо доаѓа директно од Серија А, шо според мене и не назадува можеби за Премиер, ама долга е сезоната....:tv:
Не е то то, друго е Ешли, друго е Оби. Плус Оби, веројатно ги гледаше пријателскиве, ќе има баш плејмејкерска улога, не разурнувачка.Да, ама со лепотаниве (Есиен и Микел) доиваш петина. Башка и Жирков ако игра, не аборавај, лев бек игра (кога треба).
И знам дека не рече дека е катастрофа дијамантот, туку се сложувам со тоа дека не сме толку супериорни и „магични“. Неостварена желба ми остана Диего...
Многу би биле празни на средина со дијамантот. Ако се држиме стриктно до него. Подобро би играл 3-4-3 или 4-3-3 него ли дијамант. Не знам, некако не ми е по ќеиф...Не е то то, друго е Ешли, друго е Оби. Плус Оби, веројатно ги гледаше пријателскиве, ќе има баш плејмејкерска улога, не разурнувачка.
Не, чекај малку, не бевме супериорни лани, тој беше коментарот за таа статијата шо ја коментирав, според која требало Анчелоти само да си продолжки како порано. За дијамантот не мислам ништо, освен тоа дека ќе „чкрипи“ едно месец дена. За понатаму не можеме да знаеме, а јас мислам дека ќе ја биди работата.
http://www.sport.co.uk/news/Football/24651/Special_One_unimpressed_with_Chelsea_transfer_policy_.aspx
Гледајте зошто релативно среќен го дочекав Анчелоти. За да се избориш духот на ваква егоманијакална персона, треба да си челик-карактер.
Па добро бе, кој му има речено дека Деко е без пари, а Карваљо за 5 милиони? Питер Манимејкер сигурно не.
Има две опции:
1. Поверојатна е, другарчево како и обично си има свои монодрами.
2. Ги контактирал Деко и Карваљо две недели (сам спомнува) пред Интер да контактира со Челзи, што претставува нелегално врбување на играчи, казниво според уефините/фифините правила.
Да не напраеше то шо го напреј со Челзи, имам уште доста „пофални“ зборови, но нема да ги кажам.![]()
Нема да сме празни, само Оби Микел да напредува како плеј, а има потенцијал.Многу би биле празни на средина со дијамантот. Ако се држиме стриктно до него. Подобро би играл 3-4-3 или 4-3-3 него ли дијамант. Не знам, некако не ми е по ќеиф...
Има логика за крилните позиции, но и не мора така да биди. За Малуда се искажав мислам, не е магоничар, подобро е вака. Со Жирков и Џо да се врати, ќе биди интересно, дијамантот може да и е многу офанзивен, не само со Балак, Есиен, Деко и Лампард во еден состав на пример. Можи вака...Да се надоврзам околу формацијата. Челзи играше дијамант кога беа купени Балак и Шевченко под водство на Мурињо.
Не ми се допаѓа кога нема играчи на крилни позиции. Точно е дека Е.Кол и Босингва имаат многу офанзивни карактеристики и добро би ја вршеле работата во ваква формација, меѓутоа дијамантот не е за во Премиер Лига.
Едвај чекам да започне сезонава за да видам што му е во план на Анџелоти. Знам дека не му е многи омилена 4-3-3 (не ни паметам дека сум го гледал било кога Милан во таква поставеност), ама се молам да не ги гледам пак заедно на терен Лампард, Балак и Деко. Плус тоа, во формација без крила, Малуда и Жирков нема никогаш да заиграат.