Дали Исус Христос ќе дојде по втор пат?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
1.Почитувајте ја државната власт. Секоја власт произлегува од Бога, па и државната власт е воспоставена од Бог.
2 Оној што се противи на институцијата државна власт, се противи на уредба воспоставена од Бог и ќе биде казнет.
(Римјаните 13:1-2)
Мора вака..... и ја би вметнал.
На раскрсница не работи семафорот, се направи гужва невидена иако имаме правило на десна рака. И покрај тоа повеќето сакаат да искористат да се мушнат побрзо да поминат.

Целата моја анархистичка идеологија ми падна во вода чекајќи на раскрсница почитувајќи правило на десна рака.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.735
Поени од реакции
42.325
Мора вака..... и ја би вметнал.
На раскрсница не работи семафорот, се направи гужва невидена иако имаме правило на десна рака. И покрај тоа повеќето сакаат да искористат да се мушнат побрзо да поминат.

Целата моја анархистичка идеологија ми падна во вода чекајќи на раскрсница почитувајќи правило на десна рака.
зоци значи ти си бил анархист по идеологија, што не ќе прочита човек...

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
1.Почитувајте ја државната власт. Секоја власт произлегува од Бога, па и државната власт е воспоставена од Бог.
2 Оној што се противи на институцијата државна власт, се противи на уредба воспоставена од Бог и ќе биде казнет.
(Римјаните 13:1-2)
Ова одговара за друга тема повеќе.
Во принцип не сакам цитатологии, но на оваа тема одговара овој цитат од апостол Петар :

,, Возљубени, ова е веќе второ послание, што ви го пишувам, и во двете го разбудувам, преку напомнување, вашиот чист разум, за да си спомните за зборовите кои светите пророци ги кажаа однапред, и за заповедта на Господа и Спасителот, која ви ја предадоа вашите апостоли.
Знајте го пред сè ова: дека во последните дни ќе се јават подигрувачи, кои со своите подигрувања ќе одат по сопствените страсти и ќе велат: ”Каде е ветувањето за Неговото доаѓање? Зашто откако - умреа татковците сè стои така, како од почетокот на создавањето.” Кога своеволно сакаат така, тогаш за нив останува сокриено дека преку Божјото слово небесата беа одамна, и дека земјата од водата и преку водата го доби своето постоење, преку тоа и тогашниот свет беше потопен со вода и така пропадна. А сегашните небеса и земјата со истото слово се запазени, и се чуваат за оган до денот на судот и погибелта на безбожните луѓе. Но едно не смее да ви биде непознато, возљубени: дека за Господ еден ден е како илјада години, и илјада години како еден ден. Господ не го забавува тоа што го ветил, како што некои мислат за тоа бавење, туку го покажува Своето трпение кон вас, зашто не сака некој да пропадне, туку сите да дојдат до покајание. А Господовиот ден ќе дојде како крадец во ноќта; во тој ден небесата ќе поминат со голема бучава, а вжарените стихии ќе се распаднат и земјата ќе изгори со сите дела што се во неа. Бидејќи сè ова ќе се распадне така, какви треба да бидете во светото владеење и во побожноста, вие кои го очекувате и забрзувате доаѓањето на Божјиот ден, кога запалените небеса ќе се распаднат и вжарените стихии ќе се стопат? А ние, според Неговото ветување, очекуваме нови небеса и нова земја, во кои пребива правдата. Затоа, возљубени, додека го очекувате ова, погрижете се Тој да ве најде чисти и непорочни во мир. А долготрпеливоста на нашиот Господ сметајте ја како спасение, како што и нашиот возљубен брат Павле ви напишал, според дадената му мудрост; како што и во сите свои писма зборува за ова; во нив има некои тешко разбирливи нешта, кои неучените и неутврдените ги изопачуваат, како и другите Писма, за своја погибел. И така вие, возљубени, кога го знаете ова однапред, пазете се заблудата на беззакониците да не ве повлече со себе и да не отпаднете од својата цврста положба, туку растете во благодатта и во познавањето на нашиот Господ и Спасител Исус Христос. Нему слава и сега и во денот на вечноста. Амин!"
2 Петар 3:1‭-‬18 MKB

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
зоци значи ти си бил анархист по идеологија, што не ќе прочита човек...
Бев роци, бев... се додека раскрсницата не ми покажа колку сум глуп.

Сега сум со двоен аршин, се залагам шо повеќе луѓе да се плашат од Бога, пошто кај повеќето тој страв е неопходен за да не прават бељи...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.735
Поени од реакции
42.325
Бев роци, бев... се додека раскрсницата не ми покажа колку сум глуп.

Сега сум со двоен аршин, се залагам шо повеќе луѓе да се плашат од Бога, пошто кај повеќето тој страв е неопходен за да не прават бељи...
Стравот од законот прави луѓето да не прават бељи, а не стравот од бога. Оние што прават бељи најчесто одат во црква да запалат една свеќа господ да им ги прости гревовите.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Стравот од законот прави луѓето да не прават бељи, а не стравот од бога. Оние што прават бељи најчесто одат во црква да запалат една свеќа господ да им ги прости гревовите.
Страв од закон? Еее ронче а што прајме со тие шо нашле дупка у закон, ќе отепаат некој уверени дека не оставиле трага, доказ? Па организирано криминалче ово оно...
Вака господ увек ги гледа, запишува и ќе им суди.

А тие шо палат свеќа после злодело тоа верник не е бе ронче, он оди у црква ради мене да мислам дека е добар човек..... има една стара мудрост... преголема финоќа е знак за себичност.

Уште црно-бело гледаш на свет рон.... ех... младост.

:coffee:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.735
Поени од реакции
42.325
Страв од закон? Еее ронче а што прајме со тие шо нашле дупка у закон, ќе отепаат некој уверени дека не оставиле трага, доказ? Па организирано криминалче ово оно...
Вака господ увек ги гледа, запишува и ќе им суди.

А тие шо палат свеќа после злодело тоа верник не е бе ронче, он оди у црква ради мене да мислам дека е добар човек..... има една стара мудрост... преголема финоќа е знак за себичност.

Уште црно-бело гледаш на свет рон.... ех... младост.

:coffee:
нема време господ да се замара со вас, 6-7 милијарди луѓе има на светов, ни најголемиот супер компјутер не може да ги следи сите и да води евиденција за нив.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
нема време господ да се замара со вас, 6-7 милијарди луѓе има на светов, ни најголемиот супер компјутер не може да ги следи сите и да води евиденција за нив.
Кој ти кажа дека веќе не се прави тоа?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Може рон, ја би те чепирал, у чипот да има и процесорче со етички сабрутин, а помислиш да направиш беља да ти мавне електрошок, да те парализира... види ја сум ко Маск нема поента да се бунам против трансхуманизам, мислам за вас опасните како да го искористам.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Може рон, ја би те чепирал, у чипот да има и процесорче со етички сабрутин, а помислиш да направиш беља да ти мавне електрошок, да те парализира... види ја сум ко Маск нема поента да се бунам против трансхуманизам, мислам за вас опасните како да го искористам.
Не треба чип...доволно е само некоја електроника да испраќа податоци до суперкомпјутерот, и АИ ќе направи обработка на податоците.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Не треба чип...доволно е само некоја електроника да испраќа податоци до суперкомпјутерот, и АИ ќе направи обработка на податоците.
Малку ми е проблематично искрено, дали да довериме тоа на АИ... пошто вакви ко Лестер ово оно ќе забегаат да АИ се самосвести, сингуларитетот, и таква свест без емоции ќе направи оверрајд на трите закони на роботиката на Асимов, или било која рестрикција шо ќе мислиме дека сме ја поставиле у кодот, сама ќе се рекодира и одма ќе дедуцира дека наједноставно е да му прати јак електрошок на рон и да не го прекине додека има откуцај на срце.

Ја па сакам он да си живее само бељи да не прави, пошто у господ не верува - чипот да му развива павлов рефлекс, а еден ден ако заслужи ќе му го извадиме чипот.

Ако проба сам да го извади, ќе експлодира.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.735
Поени од реакции
42.325
Малку ми е проблематично искрено, дали да довериме тоа на АИ... пошто вакви ко Лестер ово оно ќе забегаат да АИ се самосвести, сингуларитетот, и таква свест без емоции ќе направи оверрајд на трите закони на роботиката на Асимов, или било која рестрикција шо ќе мислиме дека сме ја поставиле у кодот, сама ќе се рекодира и одма ќе дедуцира дека наједноставно е да му прати јак електрошок на рон и да не го прекине додека има откуцај на срце.

Ја па сакам он да си живее само бељи да не прави, пошто у господ не верува - чипот да му развива павлов рефлекс, а еден ден ако заслужи ќе му го извадиме чипот.

зоци ти само лоши работи ми посакуваш... Изгледа само тебе ќе те маваат шокови од чипот, мозокот има да ти го спржи како јајце на око ако продолжиш вака.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Ќе си има чип како БИОС и РОМ меморија....која нема да може да се флешува. Арно ама ќе се најде некоја будала која ќе заебе работа.....секако самосвесна нема да стане, освен ако не постои начин протосвеста да се манифестира во машина :confused:

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
зоци ти само лоши работи ми посакуваш... Изгледа само тебе ќе те маваат шокови од чипот, мозокот има да ти го спржи како јајце на око ако продолжиш вака.
Рон, на тебе е.. или прифати го Исус во срцето... или чипот.

А пред да ми кажеш... слобода, ово оно... рон... то шо си постар од 18 год. мене ништо не ми значи.
Автоматски споено мислење:

Ќе си има чип како БИОС и РОМ меморија....која нема да може да се флешува. Арно ама ќе се најде некоја будала која ќе заебе работа.....секако самосвесна нема да стане, освен ако не постои начин протосвеста да се манифестира во машина :confused:
Боди, абе ќути човек, нели гледаш дека го плашам Рон, можда ќе почне да мисли како да се понаша :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.735
Поени од реакции
42.325
Рон, на тебе е.. или прифати го Исус во срцето... или чипот.

А пред да ми кажеш... слобода, ово оно... рон... то шо си постар од 18 год. мене ништо не ми значи.
Автоматски споено мислење:

Боди, абе ќути човек, нели гледаш дека го плашам Рон, можда ќе почне да мисли како да се понаша :D
Ти си злобен човек зоки, а мислев дека си ми пријателче.:(

Kajgana Shop

На врв Bottom