Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Хрватите добија номинално независна држава во НДХ. Србите во Белград си имаа влада на националниот спас. Никој од нив не администрирал или служел директно на германците.
Во Македонија, македонците беа директно дел од бугарската администрација и воено-полициски апарат.
Кога капитулира Блгарија им текна на германците и тука да направат како во Хрватска, 08.09.1944 се формира НДМ, ама бргу пропадна, не стигнаа ни свои поштенски марки да испечатат, па и самиот Ванчо Михајлов се откажа од проектот, процени дека е премногу доцна и дека Германија ја губи војната...

Вау, ова е како прифаќење религија.
Љубов кон бугарските корени.... вие сте како тилансдија.....без корен
Очигледни факти.....тешки дроги да гледаш кон тие факти да ти треба
Книжевен бугарски.....користите азбука и зборови од друг дел на европа
Антифашистички карактер....за кого симповавте се извињавам?
Негова добрина и човечност..... да го бараше ова немаше да го бараш претходново...
Заборавив- и да признаете дека од бугарите нема поголеми ебачи а од нив најголемите ебачи се македонските Бугари. (вие како не бугари не сте во оваа категориja )
Се штегувам бе кажав и порано. Еднаш предавник и 80 години jaничар да си го пуштиш во каштата - никогаш.

Кога капитулира Блгарија .
Може да капитулира само посточека држава. Непосточека не може не само да капитул;ира ами и да претендира за било што. Ова е како сега бе некоj постоечки седи на маста а некоj седи во подруимот и од таму вреска и навредува. И забележите очекува да го поканат на масата. Како тоа? Му го испила чавка мозокот на тоа седнатитот на масата со парите на фраерот и големата работа? Некоja си мааала работа антибугарска во своjата суштина ке ми вреска и ке навредува и ja ке ги пуштим тие предавници и секогашни губитници на маса????

Аjде со здраве дано измрете побрзо гнаси, ке сме преговарале, ке преговараме со вас само на jазикот на пушката. Ке сме им го чувале небото море ке се изсерам од авионот.
Ako vaka ve ucat u evrora da serete kaj ke stignete duri i od avioni necime u EU nie. Ke ve ostavime da bide ednistvenite poserkovci u EU.

I nikako da ni objasnis koj i kakov e toj Makedonski bugarin (izvini ne mi raboti caps lock za bugarin)

Овоj неписмениот така и не разбора дека воопштто не го ни читам.Купи си тастатура бе. Аjде си одам во ЕУ.Абе да знаете во ЕУ е поубаво одошто во глупавата Србославиja.Се купам во пари фондови европски патеки абе како еден пат помирисате софиja скопие ке ви се стори длабока провинциja.

Овоj неписмениот така и не разбора дека воопштто не го ни читам.Купи си тастатура бе. Аjде си одам во ЕУ.Абе да знаете во ЕУ е поубаво одошто во глупавата Србославиja.Се купам во пари фондови европски патеки абе како еден пат помирисате софиja скопие ке ви се стори длабока провинциja.
Ako na patiki se palish prav cigan si....

Така се збори бе европска патека е само збор се разбира нешто одкаде течат пари. Доjди да видиш магистрала Струма абе нема што да ви зборам одете си во Србославиjа да лижите мадинjата на тито.

Cek da ti replicaram poso ne me citas. I da si odis ,patem ic da ne ti cue za nas Makedoncite.Nit ni trebate nit sakame da imame bilo sto so nuznik od drzava!

антифашисти, партизани:)))))))))))))))))))Во 2021 година:())))))))))))))))))))))))))))))))

Гоце Делчев бил титова комунjара во 1903:))))))))))))))))))))))))))Учители и директор во БУГАРСКОТО училиште во Штип но не бил Бугарин:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Автоматски споено мислење:

Ало Симка Ибраимов ти ли си бе? Или амди? Да и бугарските цигани се во ЕУ циганин да си во Бугариjа да си циганин:))))))

Ало Симка Ибраимов ти ли си бе? Или амди? Да и бугарските цигани се во ЕУ циганин да си во Бугариjа да си циганин:))))))

Не . Бугарски цигани не постојат, пошто нема само определба. Така да они се бугари. Така да според таа веќе утвредена логика исто и си ти т.е. циган у ЕУ

Ajде си одам како ви гледам какви сте жалки во обидите да се качите на курот на еден македонски Бугарин ке земе да ми стане жално за вас но не наjголемата помош за еден жив мртовец е да му се откачи кислородниот апарат.Немам веке таму jас брака jaничари гледам пцуjат ме на маjка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom