Дали Исус Христос ќе дојде по втор пат?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
ќе го чекаме тој момент, и ќе умреме, исто како и безброј генерации кои ќе дојдат после нас, додека не дојдат роботите, они мислам нема да се замараат со тие работи, зависи до алгоритмот само на кој ќе работат. Ако ги програмира некој верник поготово....
Некој ќе умре, кај некој нагло доаѓа, кај некој доста споро како кај тебе, но доаѓа сигурно... За една година си подруг Рон, се осеќа љубов во тебе.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.431
Некој ќе умре, кај некој нагло доаѓа, кај некој доста споро како кај тебе, но доаѓа сигурно... За една година си подруг Рон, се осеќа љубов во тебе.
ех зоки што ми посакуваш ти, а ја мислев си ми пријателче

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
Доколку Исус не дојде повторно, неговото прво доаѓање и неговата смрт на крстот ќе бидат залудни!Тоа ќе биде видливо, материјално доаѓање на оваа земја, како и првото, само што овојпат ќе дојде од небесата, онаков каков што бил одсекогаш, Цар над Царевите и Господар над Господарите и ќе го види секое око; со сите божји ангели и со Отецот во придружба.Само кој ќе го поднесе неговото доаѓање?!

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
ех зоки што ми посакуваш ти, а ја мислев си ми пријателче
Рон, ја и @Bodhidharma веќе некое време ти го отвараме срцето, подобри пријатели од нас не си имал... само сеуште не знаеш.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.431
Рон, ја и @Bodhidharma веќе некое време ти го отвараме срцето, подобри пријатели од нас не си имал... само сеуште не знаеш.
Ја зоки ги гледам работите јасно, а ти си заглавен у лавиринтот. Јас те гледам одозгора и не сакам да измрзнеш. Иако претпоставувам кој ќе биде крајниот исход.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.280
Поени од реакции
10.171
Доколку Исус не дојде повторно, неговото прво доаѓање и неговата смрт на крстот ќе бидат залудни!Тоа ќе биде видливо, материјално доаѓање на оваа земја, како и првото, само што овојпат ќе дојде од небесата, онаков каков што бил одсекогаш, Цар над Царевите и Господар над Господарите и ќе го види секое око; со сите божји ангели и со Отецот во придружба.Само кој ќе го поднесе неговото доаѓање?!
Јас уште не сфаќам зошто дојде и првиот пат:гик::toe:....

Друга работа е што ме замина е зарем сите луѓе беа грешни, зарем немаш некоја чиста душа без гревови?

Трета работа...човештвото отиде у не поврат, уништен е во се, економски, еколошки, морално, културно здравствено....напредок има само во технологијата и медицината....така да, душо моја...велиш ќе дојде материјално, од небесата...па и со свемирски брод да дојде, нема ништо чудно да ни биде :)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.431
Јас уште не сфаќам зошто дојде и првиот пат:гик::toe:....

Друга работа е што ме замина е зарем сите луѓе беа грешни, зарем немаш некоја чиста душа без гревови?

Трета работа...човештвото отиде у не поврат, уништен е во се, економски, еколошки, морално, културно здравствено....напредок има само во технологијата и медицината....така да, душо моја...велиш ќе дојде материјално, од небесата...па и со свемирски брод да дојде, нема ништо чудно да ни биде :)
ти бабичке корона лечеше со крстена вода сеа го учиш филипче дека иднината е во науката и медицината, и тебе крај не ти се наоѓа

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.280
Поени од реакции
10.171
ти бабичке корона лечеше со крстена вода сеа го учиш филипче дека иднината е во науката и медицината, и тебе крај не ти се наоѓа
Ти внучко да не булазниш, некоја друга те прскалка со крстена вода и ти го премила мозоченценцето:pos:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.431
Ти внучко да не булазниш, некоја друга те прскалка со крстена вода и ти го премила мозоченценцето:pos:
@ПрофаундлиСтупид поздрав ти е пример кој треба да го следиш, од крстена вода до верба во медицина е голем чекор реално. Наскоро ќе почне и трансхуманизам да ми меша киборзи и роботи. Тоа е позитивен пример кој треба да го следиш, а да не веруваш слепо во тие твои вештери како Алистер Кроули и слични измамници.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.280
Поени од реакции
10.171
@ПрофаундлиСтупид поздрав ти е пример кој треба да го следиш, од крстена вода до верба во медицина е голем чекор реално. Наскоро ќе почне и трансхуманизам да ми меша киборзи и роботи. Тоа е позитивен пример кој треба да го следиш, а да не веруваш слепо во тие твои вештери како Алистер Кроули и слични измамници.
Jas nikogo ne sledam, sama sebe se vodam po sopstvena intuicija, veruvam vo mojata mok da raspoznam dobar I zol covek.
Ovde na vakvi temi nema zli luge, nema izmamnici....srcinjja se site(y)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.431
Jas nikogo ne sledam, sama sebe se vodam po sopstvena intuicija, veruvam vo mojata mom da razpoznam dobar I zol covek.
Ovde na vakvi temi nema zli luge, nema izmamnici....srcinjja se site(y)
што мислиш за мене поздрав дали јас сум добар човек?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Нешто си помешал Рон, @Хептаграм XI е по Кроули, само него го цитира, јас сум по теркот на чичко ми Божидар, он беше како овчарот медитатор, не знаеше ни за Исус ни за Буда, гледаше у офците, се смееше, целиот во екстаза колку е животот убаф.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.431
Нешто си помешал Рон, @Хептаграм XI е по Кроули, само него го цитира, јас сум по теркот на чичко ми Божидар, он беше како овчарот медитатор, не знаеше ни за Исус ни за Буда, гледаше у офците, се смееше, целиот во екстаза колку е животот убаф.
Не ми го спомнувај Божидар, он тезгар, своите фрустрации ги кажувал на своите тезги на еден комичен начин.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Не ми го спомнувај Божидар, он тезгар, своите фрустрации ги кажувал на своите тезги на еден комичен начин.
Зависи за кој Божидар мислиш, ги има неколку, а овој тезгарот да, мора сметки да се платат, он оффци немаше.

Kajgana Shop

На врв Bottom