Дали Исус Христос ќе дојде по втор пат?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Тебе кафе не би ти дал (а кафето ако погледнеме во Liber 777 e битно за некои работи кои тебе би ти помогнале) не пак за ваков мистичен еликсир што би ти ги решило сите проблеми во животот и смртта, ако веруваме на големите мајстори, нормално :D
Туркај си лошиот сарказам - и живеј! ;)

Постојат... како не постојат христијани без свештеници и цркви!
Но и тие се колнат во погрешна месечина и врвниот дострел е „блаженство преку верување“ и чекаат „судење“ со надеж дека ќе поминат - така да, не ги прави ништо поразлични - коренот е ист.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Тебе кафе не би ти дал (а кафето ако погледнеме во Liber 777 e битно за некои работи кои тебе би ти помогнале) не пак за ваков мистичен еликсир што би ти ги решило сите проблеми во животот и смртта, ако веруваме на големите мајстори, нормално :D
Туркај си лошиот сарказам - и живеј! ;)

Постојат... како не постојат христијани без свештеници и цркви!
Но и тие се колнат во погрешна месечина и врвниот дострел е „блаженство преку верување“ и чекаат „судење“ со надеж дека ќе поминат - така да, не ги прави ништо поразлични - коренот е ист.
Многу си скржав, па нели Исус и Кроули за исто збореле - Љубов?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Многу си скржав, па нели Исус и Кроули за исто збореле - Љубов?
Што, и тука со тролање ќе одиме офтопик? Тоа е целта?
Ме прашуваш или си потврдуваш ова со Кроули и Исус или мене ме прашуваш за љубовта за која зборувале овие двајца?
Ако ме прашуваш мене - одговор нема да добиеш. Реков јас, кафе не ти давам не пак нешто повеќе :)

И што има врска „Љубов“ (не знам зошто со голема буква) со тоа што јас сметам дека не заслужуваш било што сериозно да се дискутира со тебе заради постојаното тролање без веза и постојаното исмевање на сешто глумејќи дека зборуваш било што мудро?
Самиот долета во старт на форумов со лошиот сарказам и сега се повикуваш на Исус и Кроули и љубовта - како да мора некој да сподели со тебе било што инаку... ништо? :D

Не сме стариот еон - мора да заслужи човек, не „на лепе очи“ како во минатото ;)
Љубовта е глагол не е именка...

П.С.
Јас не сум Кроули ниту Исус инаку... :)
Да бев Исус, ќе ве ослободев сите од прангите и ќе ви кажев: конечно дојдов да ве ослободам од вашите пранги кои сами си ги наметнувате зборувајќи дека се мои!
Одете и бидете свои и бидете свесни за се што ве опкружува!
И во најосамената ноќ - никогаш не сте оставени насамо, само не можете да видите подалеку од вашиот чекор!

А не со толкување на Октровенија и не знам што - христијаните се повикуваат како се ќе биде судење, мртви кревање итн итн...
Ама тоа, ако јас бев Христос (малку грчки звучи ама па што... на тоа ли ќе гледаме денес кога се е глобализација: една света земја за сите!) :)

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.287
Поени од реакции
10.173
Ме прашуваш или си потврдуваш ова со Кроули и Исус или мене ме прашуваш за љубовта за која зборувале овие двајца?
Ако ме прашуваш мене - одговор нема да добиеш. Реков јас, кафе не ти давам не пак нешто повеќе :)

И што има врска „Љубов“ (не знам зошто со голема буква) со тоа што јас сметам дека не заслужуваш било што сериозно да се дискутира со тебе заради постојаното тролање без веза и постојаното исмевање на сешто глумејќи дека зборуваш било што мудро?
Самиот долета во старт на форумов со лошиот сарказам и сега се повикуваш на Исус и Кроули и љубовта - како да мора некој да сподели со тебе било што инаку... ништо? :D

Не сме стариот еон - мора да заслужи човек, не „на лепе очи“ како во минатото ;)

П.С.
Да бев Исус, ќе ве ослободев сите од прангите и ќе ви кажев: конечно дојдов да ве ослободам од вашите пранги кои сами си ги наметнувате зборувајќи дека се мои!
И во најосамената ноќ - никогаш не сте оставени насамо, само не можете да видите подалеку од вашиот чекор!

А не со толкување на Октровенија и не знам што - христијаните се повикуваат како се ќе биде судење, мртви кревање итн итн...
Ама тоа, ако јас бев Христос (малку грчки звучи ама па што... на тоа ли ќе гледаме денес кога се е глобализација: една света земја за сите!) :)
Ти да беше Исус ќе имавме рај на земјата а не на небото...секој ке праеше што му е воља...Тоа е Љубов.;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Ти да беше Исус ќе имавме рај на земјата а не на небото...секој ке праеше што му е воља...Тоа е Љубов.;)
Не. Немаше секој да прави што му е волја... но нема никој да го осудува за тоа...
Нема да има „откако ќе умреш“ ќе дојде некој и ќе те суди дали си или не си извршувал своја волја...
Едноставно „карма јога“ се извршува како што вели и науката: за секоја акција има веднаш соодветна рекација! А не со сказни за некое недефинирано идно време кое ете го блиску, ама меренов во кој знае која „божја“ единица :)

Но далеку сме сеуште од тоа, бидејќи падот на стариот еон е најсилен сега и се држат до секој човек како за последна сламка бидејќи старите религии се одржуваат преку „бедните по дух“ оние кои забораваат дека можат сами да се кренат ако паднат, а не да им требаат свештеници кои ќе им проповедаат како се полни со грев - за да имаат оправдување дека им треба „спасител“ и судија!

Тоа е... стариот еон го „живее“ најголемото лудило сега - во бунило! И луѓе кои не сонуваа да бидат верници тоа станаа бидејќи магијата на тоа време е премногу за нив!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.780
Дали е сива економија или криминал со поддршка на власта - дискутабилно.
Бидејќи знаат дека сеуште стадото се контролира од овие фиктивни авторитети... а без стадо кое религијата ја гледа како „национален идентитет“ - нема добивање власт.
Духовното многу убаво се меша со секојдневието на христијанинот, се претвора во материјализам... се е „со божја промисла“ се до „судниот ден“ - кој што ете го, не е далеку - веќе 2000 години! И сеуште верување...

Затоа кај нас, како „секуларна“држава нели, сеуште вакви религиозни организации се повластени и глумат „авторитет“.
За некои и се авторитет, но по нивни избор - тука нема ништо лошо... само бирајте со кого се дружите - некои си ги продадоа браќата и сестрите за да влезат во „рајот“ или да ги одмине смртта ;)
Туѓа крв најлесно се пролева за да се спаси својата! Големото зло на Црните браќа!

Какво доаѓање сакате? Се додека не се помират трите религии од старото време - нема „Христос“ за вас... само маски на лицата и туркање на секојдневието...

И ние расправаме тука дали ќе доаѓа пак спасител кој што ќе суди?
Не, нема да дојде никој да ве спасува или казнува. Ќе бидете она што сте и ништо повеќе ништо помалку :)
доста бре тропаш глупости

црни браќа, ти реков, ми рече

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
доста бре тропаш глупости

црни браќа, ти реков, ми рече
Да, црни браќа кои вие како мирјани ги поддржувате на големо денес дури и да знаете што значи тоа и да знаете дека се такви.
Штета што наоѓаш непријател кај мене и зборуваш така лесно и едноствано како јас тропам глупости само за да религијата ти остане „чиста“ без критика.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.780
Да, црни браќа кои вие како мирјани ги поддржувате на големо денес дури и да знаете што значи тоа и да знаете дека се такви.
Штета што наоѓаш непријател кај мене и зборуваш така лесно и едноствано како јас тропам глупости само за да религијата ти остане „чиста“ без критика.
Црни дека им се мантиите?

:lolzz:

Непријател?

Не си ласкај.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931

П.С.

Ти благодарам за конструктивната критика Хепта, ми значи.
За квалитетот на мојот сарказам сум свесен, работам на себе, форумот го користам за вежбање.

Мислам дека не си толку себичен како што се претставуваш, мене ми помагаш многу, во вежбањето...

Љубов со голема Љ како несебична, чиста, како што ти ми ја даде сега... ти благодарам!

:coffee:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Црни дека им се мантиите?
Да токму заради тоа се Црни, не заради школата која ја преставуваат! Мора да е заради црните мантии што ги носат. Како не ми текна за свештениците на стариот еон дека од таму им е името... :icon_lol:

Се мислам дека ниту една „визија“ не зборува за „Христос“ дека во црно ќе дојде... или пак кријат нешто свештениците на гревот?
А можеби ќе биде и новото Black Sun за кое креваат врева некои :D

Со новотариите кои полека навлегуваат кај старите религии - се ќе биде многу поинтересно. :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.780
Се шегувам, знам зашто не викате Црни Браќа, нас христијаните.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Се шегувам, знам зашто не викате Црни Браќа, нас христијаните.
Вас? Како христијани што веруваат во христијанските свети книги?
Мислам дека не се однесува тоа на тебе и сличните на тебе кои сте мноштво. Лошо си разбрал.

D

Deleted member 12196

Гостин
Никоја црква или религиозно движење нема монопол над библијата!Таа може да се разликува само по преводите во некои нијанси кои самиот преведувач ги ставил зависно од јазикот од кој се преведува и на кој се преведува, но суштината останува непроменета. Никој не смее да одземе, ниту пак да додаде од она што е веќе напишано.
Моето прашање беше многу едноставно.
На која Библија да верувам?
Пред година-две еден твој истомисленик ме прекори дека сум читал и цитирал погрешна Библија. Затоа прашувам која е највистинска. Трите што ги наведов (нив сум ги читал) некои работи различно ги толкуваат.

Велиш никој не смее нешто да одземе од она што веќе е напишано. Каде е тогаш делот за првата жена на Адам? Сепак некој се дрзнал да одземе, и тоа поприлично.

Последно уредено од модератор:
D

Drexel

Гостин
Моето прашање беше многу едноставно.
На која Библија да верувам?
Пред година-две еден твој истомисленик ме прекори дека сум читал и цитирал погрешна Библија. Затоа прашувам која е највистинска. Трите што ги наведов (нив сум ги читал) некои работи различно ги толкуваат.

Велиш никој не смее нешто да одземе од она што веќе е напишано. Каде е тогаш делот за првата жена на Адам? Сепак некој се дрзнал да одземе, и тоа поприлично.
Првата жена на адам, the plot thickens :rolleyes: баш се мислев кој ќе ја спомне прв алал да ти е.

Kajgana Shop

На врв Bottom