Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Да дадам аргумент на што? Ги сметаш твоите мрднати глупости сериозни за да заслужат аргумент? Ха, гомце низаедно. Да ги прикриваше трагите и да беше паметен колку што мислеше дека си....
Даj наjави jа македонската фаланга да влезит на тоj младински собир на наjголемата македонска десничарска партиjа сите да се фасцинират за коjа сила станува збор, човече!

Даj наjави jа македонската фаланга да влезит на тоj младински собир на наjголемата македонска десничарска партиjа сите да се фасцинират за коjа сила станува збор, човече!
Дали ти снемува материјал или....

Д'нов, мислам беше и не е тој класа Ниче Македон и Миленко Неделковски.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Peter_Deunov евего имал folowers како Бака Прасе :)
Небитно го згрижил Иванов го поставил Иванов од 40илјади ученици субскрујбери кој бил избркан на 7години од Србите Во село Српци самото име кажва блиску Битола .Српските Комити со Македонските Бугарските биле во постојан конфликт во тоа време сепак во првата балканска војна биле заедно против турците потоа во втората за македонија бугарите биле сами против србите грците румунците.итн

Eve ja bugarskata falanga

Добро. Тогаш верувам нема да ти биде тешко да наjдеш актуелен универзитетски професор да тврди оти Господ ги создал Бугарите на десетиот ден од генезата во етер на бугарска национална теливизиjа.
И сега ти се загрижи што Тенов кажал за Македонците? Незнам каква врска тоа има со тебе?
Автоматски споено мислење:

Да не мислиш да се кандидираш за претседател на УМС на ВМРО?

Толку многу напишаа за бугарското присуство на територијата на Македонија и на крај не признаваат дека биле окупатори и фашисти, па и гордо пишуваат за тоа и не сфаќаат дека си пукаат у колено.
Колку народ у Пиринска Македонија е бугаризиран само а се борел против Бугарија а овие си ги сметаат за Бугари...дечки абе намалете со дрогите.

Сепак наjомилено ми е Александровото оро. Маестрална продукциjа од светски калибар :oeoeoe::jeeee::nesumjas:

И ти снема материјал пошто и ова пројде. Можда и ова си го постирал преку дуплиот профил во патетичниот обид за да си ги самовалидизираш конфликтирачките факти кои преку твојата индоктринација си натеран да ги изнесуваш овде.

Сепак наjомилено ми е Александровото оро. Кога ќе одам во Австралиjа одма се фаќам со нашите во Перт да го изиграме. Маестрална продукциjа од светски калибар :oeoeoe::jeeee::nesumjas:

Си го спелувал Аспарух погрешно, нели он ви беше предок демек.

@Стев, не сери. Само jас го имам пуштено ова оро да уживате сите во семакедонскиот дух на непокор. Другите се срамат.

Докази се редат, докази се редат :D

Затоа го неќат Бугарите, Димитров, демек под диктат на Сталин е создадена Македонска нација, а сите знаеме како Тодор Живков и се спротиставуваше на Москва :pos:

УПМ, и Тито, и Сталин сите ја создавале Македонската нација ...

Јебига, поарно од ова и не може да излези, целото ѓубре на Бугариве, сега е истурено пред вратите на ЕУ. Нека му смрди сега таму.

Последно уредено:
@Стев, не сери. Само jас го имам пуштено ова оро да уживате сите во семакедонскиот дух на непокор. Другите се срамат.
Ок си е орото си имаме ние Антички корени. Јас имам респект за цела Македонска историја од Антика па и Асном и Грујо. Не сум јас од ни Бугараш ни Југоносталгичар.

Ок си е орото си имаме ние Антички корени. Јас имам респект за цела Македонска историја од Антика па и Асном и Грујо. Не сум јас од ни Бугараш ни Југоносталгичар.

На Бугарашите 3 работи треба да им се јасни и без нив нема добрососедство и пријателство.
1. Луѓе кои се изјаснувале како Македонци во современа смисла на зборот во Македонија имало најкасно според историски документи од 1860-1870.
2. Луѓето кои се изјаснувале како Срби, Грци и Бугари биле во малцинство во периодот од 19век и прва половина на 20 век во Македонија.
3. Луѓето од точка 2. Не биле ни Грци ни Срби ни Бугари ни останато иако се изјаснувале за такви туку зборувале Македонски јазик имале Македонска култура и идентитет.
Без ова нека не се надеваат на Братство Единство Добрососедство и што ти ја знам друго.

Последно уредено:
Имате повеќе вакви чудаци од нас.
Знаеш и самиот, нема потреба да ти барам линкови.
Ништо посебно не е типот. Нити некој паметен го есапи.

Никогаш нема спонзорирано во Б'лгарија (претпоставувам и во никоја друга европска земја) от д'ржавата такви спотови како т.нар. "Македонска молитва" емитувани во националната телевизија или пак како фамознава "Македонска енциклопедија" на МАНУ од 2009 г.

Исто никаде нема да најдеш советници од собранието на главен град на д'ржава во Европа, кои се понашле така како денешниве управници од СДСМ во 2012 г. кога беа преименувани неколку улици во Скопие, една од кои на името на Тодор Александров.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom