- Член од
- 16 ноември 2020
- Мислења
- 908
- Поени од реакции
- 2.115
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала што прашавте.Е, фала што ни кажа.
Татарин.А татар на бугарски како е?
Па, значи тоа е македонизам!Фала што прашавте.
Татарин.
Ништо србофопско нема во тоа да забележиш дека коренот буг- е како во српски, а не како очекуваното болг-.Србофобија позната болест на Бугаршите. Комбинација на параноја, магиско размислување и фобија.
Ти очекуваш се да е исто... а ако е различно веднаш бараш српска врска. Позната болест е тоа Бугарашка.Ништо србофопско нема во тоа да забележиш дека коренот буг- е како во српски, а не како очекуваното болг-.
Јас очекувам ол на местото на слоговното л како во сите други случаи.Ти очекуваш се да е исто... а ако е различно веднаш бараш српска врска. Позната болест е тоа Бугарашка.
И јас очекувам седумка на лото, ама на реалноста не и е гајле за моите заблуди.Јас очекувам ол на местото на слоговното л како во сите други случаи.
Очекувањата се правопропорционални со разочарувањата.Јас очекувам ол на местото на слоговното л како во сите други случаи.
Тоа што на повеќете европски јазици е со У, нема никаква врска, нели? Едиствено што е битно е дека така е на српски, па затоа и е србизам во нашиот јазик.
Дијалектен континиум. Од Солун па до Владивосток.Додека се заблудувавте и разочаравте, дали дадовте друго објаснување на буг- наместо болг- освен српско влијание?
Дијалектен континиум се дијалектите на еден јазик.Дијалектен континиум. Од Солун па до Владивосток.