- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.804
- Поени од реакции
- 37.809
...зашто секогаш да се мисли негативно и психата да те отепа? зашто страв? и да те фати вирусот што? телото ќе се бори ти на ваков начин да не се „умре од коронавирус“ од страв ќе направиш друга беља во психата што може да биде полошо отколку да се инфицираш со коронавирус! луѓето патуваат со авион, возат автомобил, планинарење, секаде има опасност, ама никаде немаш таков стрес (фобија) како со коронавирусот, кога психата е позитивна „пола болест се победува“ џабе не постои „плацебо ефект“, мисли дека не си се заразил тие 10 минути што си бил без маска, дека немало време да навлезе вирусот, мисли така, све друго поинаку ќе создадеш „самиот“ симптоми од страв со таа помисла... ете имам температура...и ќе мериш нон стоп иако добро се чувствуваш и ете ти по некое време вистина ќе ти се покачи, мозокот реагира и на таков начин, наместо да кажеш нема ништо и да имаш температура ќе речеш ќе помине ништо не е тоа... и вистина ќе помине и ќе спадне,Znacit da se sprema za virusot, bev bez maska na pola metro okolu 10 minuti. Jbg 3 pat oda vo izolacija, edinstveno da se cuvas e da se zatvoris doma dur ne zavrsit virusov. Stravov i stresot da ne me fatit virusov me utepa vo psihata. Daj boze da nema nisto!
зборуваме за минимални промени за кои може да делуваме позитивно или негативно со нашата психа!