Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Овде во Прилеп е полно, излезено е надвор од контрола. Економијата на градот е таква да повеќето од компаниите се производствени погони со стотици луѓе на смена. Најстрашно е што немаш поим кој е заразен, луѓе со симтоми кои што наводно треба да бидат во изолација слободно се шетаат и си пазарат со изговор оти немало кој да им пазари. Ене ја комшикана дома цела фамилија се заболени, утрово во маркет размуабетена со цело маало.
Скопје, скоро милионска метропола паѓаат во несвест на бројка од 400 новозаболени дневно, овде по 100 мина исклучиво со државни тестирања, со дискутабилни 70к жители од попис направен пред две децении, никој мува не го лази. За болничките услови и за кадарот кој што работи внатре муабет не ми се почнува.

Професорот Трајковски: Ни маски веќе не помагаат, вирусот е распространет насекаде!

trajkovski-1.png

пешадијо вади сабјата или бајонетот и јуриш на вирусот

Кај ги одкпуваате овие страни чудо. Туку некој си суд ако вика дека се несигурни тоа не значи дека е така.

10 поста за кој колку пати одел во маркет :lolzz:
Кој колку пати сака нека оди, по сопствена желба.
Некој има навика да пазари секој ден, два пати неделно, неделно, два пати месечно, месечно. Секој различно. На некого му претставува задоволство и по пет пати во денот да се прошета до маркет.
Некој го мрзи да оди секој ден во маркет или просто нема време.....како што сум јас. Па пазарам на две недели, зошто почесто ми е губење време и замарање. Навика стара повеќе од 10 години.
Која безвезна дебата......кој што сака нека прави.
Не е безвезна дебата. Паѓате на муабет на партиски дудлачи дека граѓаните се криви што се полни болниците зашто не носеле маски и пазареле 2 пати дневно. Пола од луѓето што се заразени не се ни криви ни должни, мора да одат на работа. Па овој пик букна од журки во кафичи блиски на власта и вработени во јавни институции. Речиси сите заболени што ги знам се од администрација. Кој им е крив што им се формираат кластери таму и болни луѓе идат на работа? Да не зборам што имаа пола година да се спремат за ова, и пак немаат основни работи спремни како објекти и вработени за административни работи. Значи не лекари, нема кој шише вода да им однесе горе. Ова е класично дупење во мозок.

Ова да му го пратиме на Елон Маск, само он би го објавил.

Интересно е да се види конечно логика во врска со тестовите, макар тоа било во Португалија

Немате друга работа па по три пати дневно ќе одите до маркетот...
DVIZI SE DA NE ZABORAVIS DA ODIS

.fizicka aktivnost, uste toa ni ostana..sto drugo da pravat lugeto?
Ima starci koi nemozat da se natovarat dusicki, pa moraat malku po malku da si kupuvaat I donesat doma.
Sto narod ke bevme, pa pocnete barem da brojte l kuceto na komsijata kolku pati izleguva nadvor da kaka:facepalm:

Мене најинтересен феномен ми се овие слободоумниве на кои им се укинуваат правата со маскиве, а сите се поддржувачи на автократи и диктатори, па дури и на Хитлер.

Ima starci koi nemozat da se natovarat dusicki, pa moraat malku po malku da si kupuvaat I donesat doma.
Sto narod ke bevme, pa pocnete barem da brojte l kuceto na komsijata kolku pati izleguva nadvor da kaka:facepalm:
Ако не се движат, посебно постарите лица ќе испоумрат убрзано од шеќер, срце и друго..
А на сите лица им паѓа ИМУНИТЕТОТ ако не се движат... е сега некој купуваат собен велосипед, орбитрек и слично, па во првите карантини така вежбаа и Роналдо и Меси итн...
Автоматски споено мислење:

https://www.telegram.hr/zivot/pulmo...ihY9e8pF8QaD8cT_cl7uvx0QbMxuO9rvXTUvagi-yabqo

Ako se gledaat graficite, osven vo SAD( klaster-izbori) i mozebi na mal broj drugi mesta , mislam deka e sostojbata okolu pikot i pocnuva blago da se namaluva.

Nie sme na okoku 1 nedela zaostatok, pa bi trebalo od krajot na slednata nedela da imame 3 cifreni brojki namesto 4 cifreni

Možebi posle ovoj pik sleduva ušte eden pogolem....no zasega izgleda vaka

Без сериозни мерки за радикално да се намали пренесувањето, наредна недела ќе имаме трицифрени бројки ама на починати.

Системот и онака е колабриран, ско продолжат овие високи бројки само ќе се распадне и тоа малку што функционира.

Нема што да се прилагодуваме на нешто што сте си замислиле у главата.
Многу е едноставно, со ваков тренд нема да има место ни за ковид заразените камоли за други болести. А има едночудно други болести за кои се фаќаа врски за кревет повеќе или снимање и преглед. За некои од нив одвај се наоѓаа и термини.
И ај малку за тоа "сте"...ама од друг агол.
Зошто ние би се прилагодувале цел ден да се гушиме со маски мокри од пот и дишење, да не одиме по гости, родендени и венчавки, да не смееме 5-6 души да седнеме и да се дружиме... само затоа што вие си замислувате дека треба секој ден по 100 грама кашкавал да купувате и по едно сапунче и да не се прилагодувате на ситуацијата. Со таква фреквенција по продавници, пазари, кафани и автобуси, извади очилата, ќе видиш како се шири и зашто и други бараат привремени поригорозни мерки. Зашто заради твоја удобност и самоволие, ја би се прилагодувал со тоа што не можам да направам нормален преглед, контрола и слично?
Ако сме веќе до тој левел во тој муабет

Последно уредено:

Има и млади кои намерно одат по три пати за да ги видат комшиите дека пазаруваат. :гомце:

не знам кој го почна ова за пазарењето ама е многу без врска. Никој никому не му брои ниту му брани да пазари. Не знам од кај искочи ова со пазарењево и замрзивачите. Као и муабетот од оној докторот Беќаровски, Беќировски со труењето со алкохол ради короната. Да се чуди човек што се нема уште да прочита :facepalm:

Ај некој што поминал нека каже терапија за да си споредам.

Мене ми рекоа:
амоксиклав, аспирин 100, и витамини (B, C и D) и цинк.

Од симптоми, Температура не мерам и да имам е многу мала и ја оставам, ме болат зглобовите на дланките и на прстите, грлото многу ме пече, болки во очите, мал притисок во градите. И болки во муслкулите и омалаксаност на цело тело.

Ај некој што поминал нека каже терапија за да си споредам.

Мене ми рекоа:
амоксиклав, аспирин 100, и витамини (B, C и D) и цинк.

Од симптоми, Температура не мерам и да имам е многу мала и ја оставам, ме болат зглобовите на дланките и на прстите, грлото многу ме пече, болки во очите, мал притисок во градите. И болки во муслкулите и омалаксаност на цело тело.
Земи и Бета глукан и нешто за смирување Хелекс ке те опушти ќе дремеш малку повеќе

Ако не се движат, посебно постарите лица ќе испоумрат убрзано од шеќер, срце и друго..
А на сите лица им паѓа ИМУНИТЕТОТ ако не се движат... е сега некој купуваат собен велосипед, орбитрек и слично, па во првите карантини така вежбаа и Роналдо и Меси итн...

https://www.telegram.hr/zivot/pulmo...ihY9e8pF8QaD8cT_cl7uvx0QbMxuO9rvXTUvagi-yabqo
Не секој има можност пари и сл. па да купува велосипеди ,орбитрек ,а и тие што се срцево болни многу полесна им е прошетката на рамен терен одколку некоја угорнина ,скали

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom