Bataligi toj someso grev kupil kola na bg tablici i samo zaradi kolata zemal bg pasos,a ovoj bigo najpameten sekoj 3 post on zamara,a zbori za drugi grevceAko nekoj zamara ovde toa si ti
Ke mozes li da mi kazes kako da zakazam intervju vo Sofija? Fala tiЗдраво на сите. За две недели имам интервју во Бугарија. Ќе може ли некој што веќе бил да ми сподели скуство и некој совет? Исто така, ќе може ли доколку имате да споделите и од прашањата? Фала ви однапред!
Ах, Скопје, Скопје...Јас некни пишав меил во амбасадата во Скопје, да видам до каде ми се документите, дали воопшто ми се испратени за бугарија. Ми вратија од амбасада, ги работиме вашите документи, во првата прилика ќе ги испратиме. Глупости невидени, неадекватни луѓе работат таму, прво се дереа по телефон, лажни информациии ширеа за моите лични документи, се тоа што го напиша Пале, е жива вистина и сама си го доживеав, се надевам сега дека со поднесената иницијатива за амбасадата во Скопје ќе проработи, во друг случај ќе си се изначекаме!
"(пишувате кирилица со тие нивните букви наопачки шо се)"Денес го подигнав државјанството од Амбасада.
Вчера во Уни Банка уплатив 25е(само одиш на шалтер и кажуваш сакам да уплатам за бугарски пасош 25евра и они знаат). Правиш 2 копии од пасош, 3 слики пасошки формат и 10евра спремаш за на шалтер(во евра). Човекот од амбасада пред вратата прашува кој за што е и тие што се за подигање државјанство добиваат образец да пополнат име презиме, адреса, датум и сл.(пишувате кирилица со тие нивните букви наопачки шо се).
Ред чекавме околу 25-30 луѓе, некои чекаа за пасоши, некои за виза, а 4ца бевме за подигање државјанство. Завршивме околу 11:30. Поздрав до сите.
+10000.Не ми се нервирај Бигче, ќе ми изгубиш дел од харизма!
Луѓе, малкумина сме овде кои со факти и веќе испробани совети сме поминале! Ако ви се слуша, океј, ако не правете си како ви одговара и без тензии, кротко.
Utre tenzicno ke bide zimi se. Samo neka bide i da se napieme nestoKe bide ako denes utre ke bide kaj i da e
Sent from my iPhone using Tapatalk
do koga ti bese rokot za podnesuvanje dopolnitelni kaj mene uste nistoИма апдејт кај мене, не сум повеќе на дополнителна, туку на финална сум пак
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Od koja data bese na finalnaOva denovive mi se smeni.sega uste kolku cekanje onaka grubo?
Za skopje znam, sestra mi uplati vo drug grad vo uni banka a go podigna vo Sk ambasada,sega neznam kako odi procedura preku bitola seuste go nemam podignato jas seuste cekam.A zosto da ne moze vo drug grad vo Uni Banka ? Uplakas so tvoe ime, tvoj maticen broj, na smetka bugarska .. Uplatnica mozes da zemes i od Uni Banka, nekoj od clenovite na prethodanata strana, ako ne se lazam ja objavi smetkata kade sto treba da bide iznosot uplaten taka da ne komplicirajte bez pricina. Moze.
Vo Bitola li toa?Koga pisuvav preeska ovde, pustiv email pak da gi prasam. Pred 5 min mi vratija, stasalo drzavjanstvoto. Ama tolku se cekalo, nemalo greska, posrednikov bil vcera za drugi raboti, prasal dali e prateno moeto, prateno bilo a molbata ja podnese na 18ti Septemvri, mi se javi denes mi potvrdi deka e prateno, eve denes mi pisaa stasalo. Znaci sepak se ceka, 2 meseca. Utre odam da si go zeam
means that you have passed the interview and you are at the first stage of the process where you should stay approx. 18 months, then comes stage 2 and stage 3, and than passport / all together hopefully after 2 and a half yearswhat does it mean please.
Име презиме и дата на раѓање им напишавMoze da mi kazete so napisavte vo mejl, brojot na ukazot li treba da go napisam za da mi proverat dali mi e stignato