мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 20.063
- Поени од реакции
- 25.252
@gjoko-mkd i za tebe vazi, ostaj gi neka si ebat mater bugarska i bugarofilska.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@gjoko-mkd i za tebe vazi, ostaj gi neka si ebat mater bugarska i bugarofilska.
тоа на рака ли го црта
Правило номер 1 - никокаш не треси глупости поради желба да бидеш интересен
Се е тоа во ред што си пишал, ама за 5 века да не побараш ни македонско школо, ни јазик свој да учиш? Некако ко да им било ОК да учат на бугарски, бар тие што не учеле грчки, а такви биле 90% од населението. Еве уште едно прашање до тебе. На сликава се македонски доброволци во бугарска војска 1912
Прегледај го приврзокот 275204
и такви на број биле 14.670. Наградно прашање колку македонски доброволци имало во српска и грчка војска?
Автоматски споено мислење:
Другиве нации под турско кога биле како учеле на свој јазик? Власите немаат своја држава па учеле на влашки...
Тоа Бугарите треба да го сфатат, кога зборат за Среден Век.Факт е дека Бугарија во тоа време негувала посебни односи кон Македонија и населението тука. Многу ја гледале Бугарија многу поволно во борбата да се спасиме од османлиите па и се бореле со нив рамо до рамо.
Ама грешка е да го гледаш населението тогаш низ денешната призма под која подразбираме што се нации. Тогашниот идентитет бил флуидна категорија и главната поделба била на рисјани и муслимани. Овој модерен концепт на нација нема да го најдеш нигде пред француската револуција. Доминантното е религија и класа.
Не мора да се бојкотираат темите, доволно е само сите на игнор да ги ставиме па нека си прават сами со себе муабет.Posto ocigledno na administracijata ne im e bas prioritet soodvetno da se reagira na bugarska propaganda so ogled na probugarskata naklonetost na del od administracijata, predlagam totalen bojkot na site temi kade bugarite i bugarofilite jadat gomna. Neka si pisat ili sami ili so niv, koj gi eba pa na kraj.
Vsusnost toa e naredba od administracija.важи, ќе те послушаат тебе што да праат
и теми ќе бојкотираат и све ко што ќе кажеш
Тука признаваш, дека македонската држава е креирана 45 г
Ne ne, ne e toa poentata. Trust me on thisНе мора да се бојкотираат темите, доволно е само сите на игнор да ги ставиме па нека си прават сами со себе муабет.
Ama posto ne gi baniraat redno e rabotata vo svoi race da se zemi. Vozdrzete se od komentari i gotovo. Imate mal milion temi za tepanje vreme.Или најлесно да ги банираат зашто темава секако беше за друго, не за со бугари да се објаснуваме.
Македонија највалкана земја во Европа... не ми го гибај дарлингот, ова беше река среде Софија?
Прегледај го приврзокот 275211
„Това е Сухата река. През нјаколко дни хората от обштината ја чистјат и на вторија ден вече има изхв'рлени дивани, фотьојли шкафове, гуми и т.н. Чудја се кој ли трјабва да дојде да ни управлјава за да ни ОПРАВИ??? Как'в е този народ??“,
...ами не знам?този не се „софијанци“ ?
![]()