Влада на Македонија

Z

zmej gorjanin

Гостин
Сега ти од вчера да си и не знаеш како во тоа време ги попишувале. Дедо ми е роден 1919 па ми кажал дека никогаш не се чувствувале они како Бугари ни он ни неговиот татко. Ама биле попишувани и заведувани како Бугари и како Срби кога требале да комуницираат со држава така како што им наредувале да се пишат така комуницирале.

Ова муда за бубрези да продавате за историја пред 500 години а не за сега кога има и некои живи сведоци.

Еве тие 100 илјади луѓе со бугарски пасоши што ги збориш што не се декларираат како Бугари, што не основаат бугарска ДУИ во Македонија и нека бараат права?

Ете сега ги нема југословенските репресии па нека излезе бугарштината пак на виделина. Нели ако сме со векови Бугари тоа не може да се избрише туку така со 45 години југословенска власт.
Се е тоа во ред што си пишал, ама за 5 века да не побараш ни македонско школо, ни јазик свој да учиш? Некако ко да им било ОК да учат на бугарски, бар тие што не учеле грчки, а такви биле 90% од населението. Еве уште едно прашање до тебе. На сликава се македонски доброволци во бугарска војска 1912

1605724134513.png

и такви на број биле 14.670. Наградно прашање колку македонски доброволци имало во српска и грчка војска?
Автоматски споено мислење:

Не знам што ти е спорна одлуката за македонската азбука . Кога се формирала македонската држава требало официјално да се назначи азбуката за комуникација. Како поинаку тоа да се направи?
Другиве нации под турско кога биле како учеле на свој јазик? Власите немаат своја држава па учеле на влашки...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.313
Поени од реакции
15.479
Кога кодификаторот на македонскиот јазик се декларирал вака

Прегледај го приврзокот 275187

за другите што останало? Овие што извадија над 100.000 бугарски државјанства на лепе очи ги извадија?

Си постојат документи. Ако постоел македонски јазик и азбука како едни од основните обележја на една нација која била потребата од ова?

Прегледај го приврзокот 275158
118198540_3940535282630132_4166502448666809124_n.jpg

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
... колку фрустрации имате, чудо едно, одсекогаш бевте нација со комплекси!
Прегледај го приврзокот 275161
Прегледај го приврзокот 275160

споредувате еден главен град - Скопје, кој има дупло помалку население од друг главен град- Софија,
Прегледај го приврзокот 275167
Прегледај го приврзокот 275162

и на ниво на држава три пати повеќе население има Бугарија, па сега ќе го мерите „демек вие сте посилни“ ?
Прегледај го приврзокот 275175
Прегледај го приврзокот 275174

... но покрај тоа немате со што толку да се фалите ако не ја гледате и вашата „друга страна“ па малку да ви доловам и инфраструктурата на Софија, онака со фотографии да ве спуштам на земја, дека не све што сијае е злато, па не сте ни вие нешто поарни со толкава традиција на државата, па богами и повеќе население,
Прегледај го приврзокот 275176
патот кон Софија?
Прегледај го приврзокот 275180
фотографиите низ градот Софија,
Прегледај го приврзокот 275178

Прегледај го приврзокот 275181

Прегледај го приврзокот 275185 Прегледај го приврзокот 275193

Прегледај го приврзокот 275186 Прегледај го приврзокот 275192

фотографиите се од булеварите на градот Софија,

Прегледај го приврзокот 275205

Прегледај го приврзокот 275201

... и малку повеќе ѓубре низ улиците на Софија,

Прегледај го приврзокот 275203
Много добре ама не важи :D
Ми ставаш слики от преди 15 години .. а тиа от Скопие се од преди еден месац .
Потруди се повеке .:P

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Не знам што ти е спорна одлуката за македонската азбука . Кога се формирала македонската држава требало официјално да се назначи азбуката за комуникација. Како поинаку тоа да се направи?
Тука признаваш, дека македонската држава е креирана 45 г

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.142
Posto ocigledno na administracijata ne im e bas prioritet soodvetno da se reagira na bugarska propaganda so ogled na probugarskata naklonetost na del od administracijata, predlagam totalen bojkot na site temi kade bugarite i bugarofilite jadat gomna. Neka si pisat ili sami ili so niv, koj gi eba pa na kraj.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Posto ocigledno na administracijata ne im e bas prioritet soodvetno da se reagira na bugarska propaganda so ogled na probugarskata naklonetost na del od administracijata, predlagam totalen bojkot na site temi kade bugarite i bugarofilite jadat gomna. Neka si pisat ili sami ili so niv, koj gi eba pa na kraj.
владе моабет си праим што е проблемот ,зборим за ,,обштата''историја

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
ПС:

па сите преродбеници пишували на бугарски зашто требало нова азбука

Член од
14 август 2006
Мислења
45.401
Поени од реакции
84.691
I toj e bugarofilsko gomno, ne mu ja davaj taa cest da mu repliciras. Ete si ima so koj muabet da si pravi.
Ја не сум бугарофилско гомно, ја сум Бугарин и не ми е јасно што се жалиш, ни мајка ти, ни сестра ти, ни девојка ти не се пожалија. Таман им бев.
Не разбирам сега зошто проблем има од твоја страна?
Можам и Албанец да бидам. Прашај го Пуно.

Kajgana Shop

На врв Bottom