Влада на Македонија

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Јас се гасам од темава привремено,само ме интересира кој е @Spiegel ,од „познативе" и од каде ме познава?
ама ќе дознаам ;)
Нит сум познат нит те познавам, доволно е човек 2+2 да сврзе да воочи дека очигледно тролаш на темава и те боли таквото за бугарија. Која ти е целта на тролањето воопшто не ме интересира. За дупли јузер претпоставувам дека Борат е твој профил.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
На ЕУ и треба сериозно реформирање. Евидентно е дека тоа не е унија способна да ги решава проблемите во сопствениот двор а камоли пак да влијае врз сериозни глобални прашања. На тоа поле ама апсолутно никој не ја мава од к*р. Кога дојде време неосултанот да ги уценува, тогаш турете му пепел на таквиот сојуз. Со политиките на проширување си начукаа еден куп тројански коњи, за денес да не се во состојба да донесат буџет едногласно, а камоли пак да се консолидираат околу една заедничка внатрешна и надворешна политика. Ако останат во ваков формат, Кина и САД има матер да им е*ат. Времињата пост втората светска војна се одамна поминати, а со тоа и улогата на ЕУ. Ако за брзо не си најдат некоја нова улога во овој нов евер динамичен свет, не сум баш оптимистичен за иднината на ЕУ. Колку и да ми се гади од нивните политики на морков и стап кон нас, од кои што само стапот игра, матер ни растурија од мавање, целото тоа лицемерие, фејк вредности...сепак, мислам дека во наш интерес ќе биде унијата да продолжи да постои, независно од тоа дали сме или не сме дел од неа.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.829
Поени од реакции
30.722
Едноставно е, небитни сме, ниту една од светскиве сили не сака да застане позади нас и да не турка по патот кон ЕУ, цело време не пуштаат по слепи козји патеки. Факт е дека на некој не му одговара проширување на унијата и ќе се наоѓаат вакви (небитни ко нас) земји како Грција/Бугарија да не блокираат. Треба да си го бараме чарето на други места, во ЕУ очигледно нема столче за нас.
Овие од Брисел не не сакаат, не рачунаа на тоа дека ќе се најде глупак да го смени името па сега си ја најдоа Бугарија да им врши валканите работи.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.326
Поени од реакции
21.623
Кој лигуш е овој, кој мрсулко. Го мочаат, го понижуваат, кој стигна избриша под со нив и со дипломатијава нивна, и овој уште им се лиже, плаче зошто не му честитале за некоја си небитна награда. :LOL:

Ебате безрбетниците измеќарски, ја направија државава предмет за потсмев во светот.

Заев: Борисов не ми честиташе за наградата, деновиве јас ќе му се јавам

Член од
12 март 2009
Мислења
20.341
Поени од реакции
16.505
Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Тука се ама и не се баш тука.
Зоти Заев.

Спаваш ли мирно Американ Амбаси

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.816
Поени од реакции
11.882
Ми смо увек на победничкој страни;)
Да, да секогаш на победничка страна сте. Ај да се потсетиме малце:

-во прва светска војна бевте со Централните сили - ја изгубија војната;
-во втора светска војна бевте со Оската - ја изгубија војната;
-после станавте најголеми сталинисти - сместа умре Сталин;
-влеговте во Варшавски пакт - сместа се распадна;
-влеговте во ЕУ - откога влеговте унијата 200 перипетии претрпе, Велика Британија ја напушти унијата, а евроскоптицизмот е дигнат како ерекција на Рон Џереми;

Да, секогаш сте на победничка страна. :pos::pos: Кога ќе подразмисли човек страв да му е да влезе во сојуз каде што членува Блгарија.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
https://365.com.mk/329323/kovachev-da-im-bidat-odzemeni-bugarskite-drzhavjanstva-javno-da-bidat-objaveni-makedontsite-shto-shirat-omraza-kon-bugarija?fbclid=IwAR0djvAkV7kck4mtTTrW6MC0FqqNqmryqsGn-KIXDYCb8c9hjtr5FKzi8Ok

ало грек ембаси во Блгарија, Мицкотакис , го читате ли Ковачев....
...блгарски села и градови во Егејска Македонија...

а пази сега..
Veto.jpg

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Да, да секогаш на победничка страна сте. Ај да се потсетиме малце:

-во прва светска војна бевте со Централните сили - ја изгубија војната;
-во втора светска војна бевте со Оската - ја изгубија војната;
-после станавте најголеми сталинисти - сместа умре Сталин;
-влеговте во Варшавски пакт - сместа се распадна;
-влеговте во ЕУ - откога влеговте унијата 200 перипетии претрпе, Велика Британија ја напушти унијата, а евроскоптицизмот е дигнат како ерекција на Рон Џереми;

Да, секогаш сте на победничка страна. :pos::pos: Кога ќе подразмисли човек страв да му е да влезе во сојуз каде што членува Блгарија.
Изгледа немаш многу високо IQ, бидејќи не си ја сватил иронијата и сарказмот. Па си тргнал да одговараш толку сериозно. :tapp:

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.816
Поени од реакции
11.882
Изгледа немаш многу високо IQ, бидејќи не си ја сватил иронијата и сарказмот. Па си тргнал да одговараш толку сериозно. :tapp:
Не ми замерувај, на толкава игнорантност и шизофренија тешко е човек да препознае сарказам и иронија од ваша страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom