Јас би го пратил на каменолом да делкат камења со чекан од 15кг доживотно.Тој шо зима пари за ваква работа ја би го пратил да џогира подови до пензија.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас би го пратил на каменолом да делкат камења со чекан од 15кг доживотно.Тој шо зима пари за ваква работа ја би го пратил да џогира подови до пензија.
Во извештајот што е наведено како причина за смртта и кое е објаснувањето и образложението на медицинските лица?@Lester Freamon еве ти па еден друг пример, за дечкото што беше на 35 години. Доаѓа од богата фамилија, цела болница беше ангажирана околу него и не го спасија. Неколку денови го моткале по матичен, после цело време во болнициве. Здрав човек, со нормална тежина, се заразува од дете од градинка. Сите од фамилијата се разболуваат, само он починува.
Лудо од тебе што мислиш дека САД или некоја друга држава е способна да ја казни КинаБаш ме интересира доколку ова лудило некад завшри, дали светот ќе бара оштета од злото на истокот. Ама познавајќи ја ЕУ какви кастрирани говна се, и сеа САД со Бајден со целата нивна "да не шириме расизам" политика, не сум нешто оптимист дека ова ќе се случи, па очекувам Кина да си помине не казнето, иако го стави целиот свет на колена.
Бев на почеток уплашена не викам не, како шо одминуваше времето ми поминуваше таа параноја, дојде лето, мерките се олабавија а со тоа и сите ние се поопуштивме.Со добра организација и таквите фирми ќе може да функционираат без проблем.
Таа фирма што ја спомнуваш да ја остават со крадење и криминал 1 година ќе може да воведе системи со кои пола работа ќе се работи автоматски.
Што ако закачат корона со тешки симптоми клучни луѓе што работат таму и што го носат целиот товар со ваквиот башибозук и тралалајка мерки?
Во ваква ситуација треба да има протоколи и нема заебанција, секој мора да се придржува то тоа што е пропишано 100% и очите отворени максимално. Што ако се работеше за вирус со смртност од преку 50%? Што ако се работеше за катастрофа која за 1 месец ќе заразеше преку 50% од популацијата?
Јас не знам што работат дибеците од сектори за справување со кризи, па дури и таквите што се вработени специјално во фирми, али ова што се случува и кај нас, а и во многу држави во светот е брука и срам за човечката еволуција. Срамота е да кажеме дека сме напреднале технолошки и на секој аспект, ако еден глуп вирус како овој успее да го кракира целиот свет.
Автоматски споено мислење:
По постовите ми личиш на бааги уплашена од чудово (не дека не треба внимателно да следиш што се случува), али нема потреба од страв.
Овие месеци ќе починуваат и доста луѓе кои имаат проблеми со болести на дишни патишта, а воедно и со било каква посериозна болест затоа што имунитетот паѓа и од самиот воздух и драстична промена на надворешните услови.
Пред 2 дена шетав доцна навечер, преку маска смрдеше на чад ненормално, е замисли како му е на тие со астма, бронхитис и тн.
Ти пишав какви познавам дека починаа, а тие од 55-70 се повеќе отепани отколку тие старите над 80, барем моите блиски што се на таа возраст. Прво минаа низ најголемиот стрес што постоеше во оваа држава во последни 50 години (распад на систем, транзиција и безработица и тн), второ начинот на функционирање им е тапа (еве дома не можам да се разберам со мајка ми ни за исхрана ни за суплементација што колку толку разбира што и кажувам, не пак со некој кој чека совет од попот или оџата). Не се стари, али за жал да отидат да се проверат поголемиот дел од нив имаат: атеросклероза, срцеви болести, дијабетес или почетна фаза, замастени дробови, вишок килажа и тн), така да јас би ги ставил сите од 50+ во критична категорија (+ помлади кои некоја од овие болести).
Јас баш и не сум сигурен дека потекнува од Кина.Баш ме интересира доколку ова лудило некад завшри, дали светот ќе бара оштета од злото на истокот. Ама познавајќи ја ЕУ какви кастрирани говна се, и сеа САД со Бајден со целата нивна "да не шириме расизам" политика, не сум нешто оптимист дека ова ќе се случи, па очекувам Кина да си помине не казнето, иако го стави целиот свет на колена.
Откажување на бели дробови како резултат на тешка пневмонија развиена од коронавирусот. Не сум доктор, веројатно не ги погодувам точно изразиве, ама ќе се разбереме што сакал да каже писателотВо извештајот што е наведено како причина за смртта и кое е објаснувањето и образложението на медицинските лица?
Со добра организација и таквите фирми ќе може да функционираат без проблем.
Таа фирма што ја спомнуваш да ја остават со крадење и криминал 1 година ќе може да воведе системи со кои пола работа ќе се работи автоматски.
Што ако закачат корона со тешки симптоми клучни луѓе што работат таму и што го носат целиот товар со ваквиот башибозук и тралалајка мерки?
Во ваква ситуација треба да има протоколи и нема заебанција, секој мора да се придржува то тоа што е пропишано 100% и очите отворени максимално. Што ако се работеше за вирус со смртност од преку 50%? Што ако се работеше за катастрофа која за 1 месец ќе заразеше преку 50% од популацијата?
Јас не знам што работат дибеците од сектори за справување со кризи, па дури и таквите што се вработени специјално во фирми, али ова што се случува и кај нас, а и во многу држави во светот е брука и срам за човечката еволуција. Срамота е да кажеме дека сме напреднале технолошки и на секој аспект, ако еден глуп вирус како овој успее да го кракира целиот свет.
Кој пациенти одат на матичен во моментов?Прашуваш што ѝ е друго работа?
Треба да прима и прегледува пациенти, не да изигрува секретарка.
Има добри шанси да не е од Кина.Јас баш и не сум сигурен дека потекнува од Кина.
Ние авион немаме не пак пилот...Имате ли пилот во авионот или пуштен е во слободен пад ?
99% да,а со тоа конечно ќе му ставиме крај на вирусот.Дали утре Советот за безбедност ќе прогласи полициски час?
Radusa jam duke ardhur![]()