Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Epa ne se zanimavas so fakti zatoa ti izgleda cudno koga nekoj ke ti nabroi fakti mislam moras da naucis da ja kontroliras pristrasnosta inaku ke tones uste podlaboko vo kalta...nie sigurno se razbirame.

gledas deka pak brzas i od ist izvorte lazat i ti zdravo na gotovo vistinata e deka pocna debata za toa vo turskiot parlament i nemaat izglasano pak so lazni vesti teras...not good my friend

CaucasusWarReport
@Caucasuswar

·
1h

Debates have started now in the Turkish Parliament for sending Turkish military forces to Azerbaijan. Meaning accounts that claimed about Turkey sending troops to Azerbaijan for 1 year was fake.

eve ti turski parlament account
TBMM Genel Kurulu
@TBMMGenelKurulu

Anayasa’nın 92’nci maddesine göre verilen Azerbaycan Cumhuriyetine asker gönderilmesine dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin (3/1394) görüşmelerine başlandı.
Whatever,

и да изгласаат и да не изгласаат исто им се фаќа... нема никаква одлука Турците да се мешаат во НК, сеуште.

Putin admitted that he did not understand Pashinyan's decisions

“On October 19-20, I had a series of telephone conversations with both [Azerbaijani President Ilham] Aliyev and Prime Minister Pashinyan, then the Azerbaijani armed forces regained control over an insignificant part, the southern part of Karabakh. In general, I managed to convince President Aliyev that it is possible to stop the hostilities, but a mandatory condition on his part was the return of refugees, including to the city of Shusha, ”the Russian leader of TASS said .
(се мисли на азерските избеглици, од првата војна пред 3 децении)

“Unexpectedly for me, the position of our Armenian partners was formulated in such a way that it was unacceptable for them, and Prime Minister Pashinyan told me directly that he saw this as a threat to the interests of Armenia and Karabakh. Even now it is not very clear to me what this threat would be, bearing in mind that the return of civilians was supposed, while maintaining control by the Armenian side over that part of the territory of Karabakh, including Shusha, and bearing in mind the presence of our peacekeepers, ”said Putin.

Што понатаму да се каже за Пашанјан?

[
Whatever,

и да изгласаат и да не изгласаат исто им се фаќа... нема никаква одлука Турците да се мешаат во НК, сеуште.
Putin admitted that he did not understand Pashinyan's decisions

“On October 19-20, I had a series of telephone conversations with both [Azerbaijani President Ilham] Aliyev and Prime Minister Pashinyan, then the Azerbaijani armed forces regained control over an insignificant part, the southern part of Karabakh. In general, I managed to convince President Aliyev that it is possible to stop the hostilities, but a mandatory condition on his part was the return of refugees, including to the city of Shusha, ”the Russian leader of TASS said .
(се мисли на азерските избеглици, од првата војна пред 3 децении)

“Unexpectedly for me, the position of our Armenian partners was formulated in such a way that it was unacceptable for them, and Prime Minister Pashinyan told me directly that he saw this as a threat to the interests of Armenia and Karabakh. Even now it is not very clear to me what this threat would be, bearing in mind that the return of civilians was supposed, while maintaining control by the Armenian side over that part of the territory of Karabakh, including Shusha, and bearing in mind the presence of our peacekeepers, ”said Putin.

Што понатаму да се каже за Пашанјан?
Pashinyan odbil i go jadese nemien

Putin said in October he convinced Aliyev to stop fighting in Karabakh on the condition that the refugees return to Shusha, but Armenia was against it.

Putin said in October he convinced Aliyev to stop fighting in Karabakh on the condition that the refugees return to Shusha, but Armenia was against it.
Да бе, нели јас го напишав тоа?

Pashinyan odbil i go jadese nemien
За жал, досега само Ерменците го јадеа немиен... И топовското месо на Азерите/Турциве, ама тие не се рачунаат пошто по своја волја иделе во кланица (и пошто сега ќаруваат секој по 71 девица).

Путин: според меѓународното право, Карабах отсекогаш бил составен дел на Азербејџан, ЦСТО не можеше да се меша и никој не ја зафати Ерменија.

Путин: Самиот Баку може да одлучи каде ќе се наоѓа заеднички центар за следење на состојбата во Карабах во Азербејџан.

Путин: одбивањето на Ерменија од сегашниот постигнат договор за Карабах би било самоубиство за земјата.

———————————————————————————

Vanlok и јамајка се нај необјективни членови на овој форум. Уште малце за бела боја црна ќе велат. Ахх лелеее што проста багра има и кај нас во Македонијава..
Колку сантима ти порасна курето и се подмоча откога тепаа Ердо и Азерите?
Олкава радост за војна таму некаде далеку од нас немам сретнато досега. Дури и Ванлок е повздржан салвејќи ја победата на Русите без испукан куршум.

Да, да Русите победија без испуцан куршум и освоија територија со пенкало. Јаки филмови си правите мора да признаам.
Не победија ништо, само не дозволија Турција или било кој од Западот да одлучува на Кавказот.
Even now it is not very clear to me what this threat would be, bearing in mind that the return of civilians was supposed, while maintaining control by the Armenian side over that part of the territory of Karabakh, including Shusha, and bearing in mind the presence of our peacekeepers, ”said Putin.
Ако е ова вистина, и ако воено Ерменија не го помагаше доволно НК, без разлика што ние знаевме тоа време, тогаш ова е крајно идиотски потег од страна на Ерменците, т.е. од луѓето на власт.
По се изгледа Русија правела се што можат да ја прекинат војната.

Да бе, нели јас го напишав тоа?

За жал, досега само Ерменците го јадеа немиен... И топовското месо на Азерите/Турциве, ама тие не се рачунаат пошто по своја волја иделе во кланица (и пошто сега ќаруваат секој по 71 девица).
Slusaj vaka nemoj da navreduvas po verska osnova ili da igras majtap zosto nikoj ne te navredi ili izigra majtap so pravoslavieto pazi sto pisuvas.

ova e sto putin kaza a ne jas uste ednas:

Колку сантима ти порасна курето и се подмоча откога тепаа Ердо и Азерите?
Олкава радост за војна таму некаде далеку од нас немам сретнато досега. Дури и Ванлок е повздржан салвејќи ја победата на Русите без испукан куршум.
Ај прочитај се сега што ми напиша ? И дали е тоа во ред ? Шуплива глава.

Ако е ова вистина, и ако воено Ерменија не го помагаше доволно НК, без разлика што ние знаевме тоа време, тогаш ова е крајно идиотски потег од страна на Ерменците, т.е. од луѓето на власт.
По се изгледа Русија правела се што можат да ја прекинат војната.
Тоа „крајно идиотски потег од страна на Ерменците, т.е. од луѓето на власт“, слободно наречи го ПРЕДАВСТВО. Пошто предавство Е.
Русија само сакала да си ги заштити интересите, од кои главниот е да нема војна и истата да не се прошири. Во сето тоа спаѓа и деескалација. Кога непријателот прави сѐ што може во твоето соседство да има војна и да те вовлече во истата, нормално е дека ти ќе сакаш да ја спречиш војната. Дури и без размислување, тоа што му одговара на непријателот - тебе секако не ти одговара.

Slusaj vaka nemoj da navreduvas po verska osnova ili da igras majtap zosto nikoj ne te navredi ili izigra majtap so pravoslavieto pazi sto pisuvas.
Не навредувам никој, барем не по религизона основа.
Да не мислиш зошто се шегувам по идиотска основа за фанатици од Блиски Исток кои идат да гинат затоа што им ветуваат девици во задгробен живот?

Тоа не е мајтапење за религија. Тоа е мајтапење за глупавост.
Ох, и слободно мајтапи се со кој сакаш православен христијанин кој ќе го наговорат да си го продаде животот за ветувања во задгробен живот. Всушност - те молам - мајтапи се со секој православен христијанин кој ќе си го продаде животот за ветувања во задгробен живот.

Реципроцитет, и слобода на говор. Ок сме така?
Или тоа не се вредности со кои се идентифицираш?

ova e sto putin kaza a ne jas uste ednas:
Да, јас го напишав истото. Пред тебе.
Те прашав зошто ме цитираш со истата изјава што јас ја напишав?

Тоа „крајно идиотски потег од страна на Ерменците, т.е. од луѓето на власт“, слободно наречи го ПРЕДАВСТВО. Пошто предавство Е.
Русија само сакала да си ги заштити интересите, од кои главниот е да нема војна и истата да не се прошири. Во сето тоа спаѓа и деескалација. Кога непријателот прави сѐ што може во твоето соседство да има војна и да те вовлече во истата, нормално е дека ти ќе сакаш да ја спречиш војната. Дури и без размислување, тоа што му одговара на непријателот - тебе секако не ти одговара.

Не навредувам никој, барем не по религизона основа.
Да не мислиш зошто се шегувам по идиотска основа за фанатици од Блиски Исток кои идат да гинат затоа што им ветуваат девици во задгробен живот?

Тоа не е мајтапење за религија. Тоа е мајтапење за глупавост.
Ох, и слободно мајтапи се со кој сакаш православен христијанин кој ќе го наговорат да си го продаде животот за ветувања во задгробен живот. Всушност - те молам - мајтапи се со секој православен христијанин кој ќе си го продаде животот за ветувања во задгробен живот.

Реципроцитет, и слобода на говор. Ок сме така?
Или тоа не се вредности со кои се идентифицираш?

Да, јас го напишав истото. Пред тебе.
Те прашав зоште ме цитираш со истата изјава?
Dobro te razbiram ne si vernik cepaj imas dozvola da navreduvas:facepalm:

Dobro te razbiram ne si vernik cepaj imas dozvola da navreduvas:facepalm:
Чекој сега, кога го навредив?
Се љутиш што ги мајтапам Ал Каеда/Исис џихадистите од Сирија? Не е ваљда дека се идентифицираш со нив? Ти, искрено кажи, би умрел за ветување за 71 девица во задгробниот живот...?

Сериозно те прашувам. Без мајтапење.

Последно уредено:
Го тролаат тролот, и крокодилски солзи рони... Хаха, кој вели дека не можам да напишам хаику! :D

Чекој сега, кога го навредив?
Се љутиш што ги мајтапам Ал Каеда/Исис џихадистите од Сирија? Не е ваљда дека се идентифицираш со нив? Ти, искрено кажи, би умрел за ветување за 71 девица во задгробниот живот...?

Сериозно те прашувам. Без мајтапење.
Ne se identificiram so niv no ne mesaj verski ideologii so tema sto nema vrska so toa razbiras

Ај прочитај се сега што ми напиша ? И дали е тоа во ред ? Шуплива глава.
Го тролаат тролот, и крокодилски солзи рони... Хаха, кој вели дека не можам да напишам хаику! :D

Ne se identificiram so niv no ne mesaj verski ideologii so tema sto nema vrska so toa razbiras
Ajde de, koj gubi ima pravo da se ljuti. Moras malce i da gi sfatis, od prikaznite kako samo sto Baku ne padnal, pred cista pobeda sto se veli bukvalno preku nokj rabotata za 180 stepeni im se svrti i sega toa e, moraat nekako da si gi izvadat nervite. Krckaj si, ti e gajle. Bitnoto e deka ermenskite separatisti go jadoja nemien i toa e toa. Sto, koj, kako e totalno nebitno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom