- Член од
- 27 јули 2020
- Мислења
- 344
- Поени од реакции
- 567
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nisto ne mozes da vidis od energetskava.Не е очаен потегот! Производителот решил да рекламира скоп за умерена зона и си се пува со резултатот!?
Ова ти е типичен Нордик модел. Ја виде енергетската? Од кај знаеш дека на -15 не работи на половина моќност и си ужива?!
Е сега дали стварно може да извади 3.8kw на -25ц еуровент ни мери ни кажува.
Ама ако Амберот може,тогаш што па Мидеа да неможе?!
Прегледај го приврзокот 274887
Ај најди енергетска од фх-35ВЕ дали воопшто декларираат нешто за ладна зона?
Еве одма ми излезе. Само нешто неможам да го прикачам,па ќе го линкувам.Nisto ne mozes da vidis od energetskava.
Povtorno, daj product fiche ako imas, da vidime sto pisuva.
Според COP вредноста гледаме колку ужива климата, а според PH гледаме колку сработува. На оваа вредностите се:Не е очаен потегот! Производителот решил да рекламира скоп за умерена зона и си се пува со резултатот!?
Ова ти е типичен Нордик модел. Ја виде енергетската? Од кај знаеш дека на -15 не работи на половина моќност и си ужива?!
И јас како нестручен го делам твоето мислење и би додал само дека моделот што има вакви перфоманси на -15 може да даде и повеќеАко некој модел има следни перформанси :
P. designh 2,4
SCOP 5,3
T biv - 7
Ph @ T biv 2,12
COP @ T biv 3,61
Ph @ -7 2,12
COP @ -7 3,61
TOL - 15
Ph @ TOL 2,82
COP @ TOL 2,36
Дали клима со овие работни карактеристики на -15 создава 2,82 kw, со потрошувачка од 1,2 kw.
А дека на -7 ќе создаде 2,12 kw, со потрошувачка од 0,6 kw, бидејќи " совтверски " е така програмиран.
Овие мои калкулации да се земат како прашање, а не како тврдење.
Да не го земат како точно, тие што учат, како мене, се додека стручната јавност не го потврди или отфрли.
Поздрав, убава работна недела
И јас како нестручен го делам твоето мислење и би додал само дека моделот што има вакви перфоманси на -15 може да даде и повеќе
киловати од 2.85 но со помал цоп.
Prasav povekje ne e , isto e 29.990
Ovaa e MIDEA OAZIS,nordic klima,barem po srpskite forumi taka velatНе е очаен потегот! Производителот решил да рекламира скоп за умерена зона и си се пува со резултатот!?
Прегледај го приврзокот 274887
Ај најди енергетска од фх-35ВЕ дали воопшто декларираат нешто за ладна зона?
И јас како нестручен го делам твоето мислење и би додал само дека моделот што има вакви перфоманси на -15 може да даде и повеќе
киловати од 2.85 но со помал цоп.
Оваа Мидеа нема Еуровент тест.А За нордик моделите кај нас што се продаваат незнам.Останува да видиме во пракса како ќе се покажат.Теоретски еОвој е сосема па друг модел, толку различен