Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
H

Hyperion VI

Гостин
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
И одкога ќе му дадат 100ка, што после?
Добива дозвола да се даунлодира во сервер, и тука лежи целата тајна на Короната, вакцината со чипот не е за да не следат, туку за нашата ДНК.
Дојдовме до лимотот на технолошкиот развој, мораме да се свичнеме на квантни компјутери.
Потебна ни е нова технологија за сториџ на огромни податоци, а тоа е нашата ДНК.
Чипот со густо поставени 5Г кули ќе овозможи пристап до сите нас.
Кај нема кули, ќе има сателити од Елон Маск.
Автоматски споено мислење:

Не знам ваљда него го жртвуваат?
за да воскресне и после да се врати и да владее со Новиот светски поредок.

Ова е претпоставка,не знам @ПрофаундлиСтупид што мисли?
И така ќе воскресне и ќе врати.

H

Hyperion VI

Гостин
Добива дозвола да се даунлодира во сервер, и тука лежи целата тајна на Короната, вакцината со чипот не е за да не следат, туку за нашата ДНК.
Дојдовме до лимотот на технолошкиот развој, мораме да се свичнеме на квантни компјутери.
Потебна ни е нова технологија за сториџ на огромни податоци, а тоа е нашата ДНК.
Чипот со густо поставени 5Г кули ќе овозможи пристап до сите нас.
Кај нема кули, ќе има сателити од Елон Маск.
Автоматски споено мислење:

И така ќе воскресне и ќе врати.
Тие се тие Стражарски кули значи што ги спомињаат Јеховистите,а и Регардие во ритуалите(Ваљда му се од Golden Dawn?).
Кој да знае и тој Маск е Антихрист,види на детето какво име му стави....:(

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Тие се тие Стражарски кули значи што ги спомињаат Јеховистите,а и Регардие во ритуалите(Ваљда му се од Golden Dawn?).
Кој да знае и тој Маск е Антихрист,види на детето какво име му стави....:(
А што ако е се ова припрема за детето на Елон?
Што ако оно е правиот антихрист, а името е за полесно и брзо да се даунлодира?
А Бил Гејтс е генерална проба?

H

Hyperion VI

Гостин
А што ако е се ова припрема за детето на Елон?
Што ако оно е правиот антихрист, а името е за полесно и брзо да се даунлодира?
А Бил Гејтс е генерална проба?
Имаш право,можно е и да постојат милијарди Гејтсови,а да се само агенти во Матриксот,а никој не го видел вистинскиот Гејтс.
Да па може и девојче да биде,Антихристка.
Само уште не е даунлодирана до крај.
Кој да знае?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Имаш право,можно е и да постојат милијарди Гејтсови,а да се само агенти во Матриксот,а никој не го видел вистинскиот Гејтс.
Да па може и девојче да биде,Антихристка.
Само уште не е даунлодирана до крај.
Кој да знае?
Не е сеуште, се чека на вакцините за системот да биде во функција.

Се базира на оваа студија...

И после Антихристата ќе биде во сите нас.

И за се е крив Хепта, оти себично ја чуваше тајната на еликсирот па овие мораа вака да дојдат до вечен живот.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
А што ако веќе антихристот или антихристката е доунлодирана (како волк маскиран во јагне )
во секој компјутер, лаптоп и мобилен, во секој можен сервер и само чека прав момент да делува?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
А што ако веќе антихристот или антихристката е доунлодирана (како волк маскиран во јагне )
во секој компјутер, лаптоп и мобилен, во секој можен сервер и само чека прав момент да делува?
Можеби, не би сакал да шпекулирам, мислам дека Никола вчера со Бил Гејтс тенденциозно ја насочи темата во оф топик за да има покритие да ја заклучи.

Он топик, прашање за О.Т.О членови или симпатизери - некаде прочитав дека во О.Т.О може да членуваат и браќа од Масонеријата, според моите информации услов во Масонеријата е верување во Диети во било која религиска форма.

Од досегашното читање на Хепта и Ипси, верба во Бог, Диети, е ствар на стариот еон и е причина за многу страдања.

Доколку моиве информации се точни, како ги надминувате овие базични разлики?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Неточни информации или ајде да кажеме погрешно разбрани информации (ако ги има истите на форумов напишани од мене) ...
каде тоа јас или @Ipsissimus сме зборувале дека верувањето во божества или што и да е што го тера човекот кон „повисокото“, „највнатрешното“ или што и да е симболот за постигнување кај индивидуата дека е „старо-еонско“?

Што, „бивши Телемити во О.Т.О.“ како вас не веруваат во ништо сега или верувањето како почетна точка е зло? Такви размисли не може мене да ми калимите, а всушност вие ги имате истите...
Материјалисти бевте, заборавив... или сега сте, претходно верувавте во Кроули, ама се разочаравте од кој знае што и ете ве - ќе го разбивате митот за Кроули и О.Т.О. и целата езотерија со сарказам, бидејќи ви беше дадена на тацна, на вам - напредните кои надминавте.
Сонца... насекаде :)

Или сега следува лајк и нема објаснување :)
Досадно станува, ништо ново, веќе видено...

Да, како што членови на О.Т.О. може да бидат масони, исто и масони можат во О.Т.О. . Дури ние не се ниту заморуваме дали доаѓа човекот од „призната“ или „непризната“ ложа...
Кроули убаво го има искусено ова, но за тоа мора да се консултираат неговите „Исповеди“ или „Автобиографијата“ за да се разбере сето ова во однос на слободното ѕидарство и О.Т.О. ...

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Неточни информации или ајде да кажеме погрешно разбрани информации (ако ги има истите на форумов напишани од мене) ...
каде тоа јас или @Ipsissimus сме зборувале дека верувањето во божества или што и да е што го тера човекот кон „повисокото“, „највнатрешното“ или што и да е симболот за постигнување кај индивидуата дека е „старо-еонско“?

Што, „бивши Телемити во О.Т.О.“ како вас не веруваат во ништо сега или верувањето како почетна точка е зло? Такви размисли не може мене да ми калимите, а всушност вие ги имате истите...
Материјалисти бевте, заборавив... или сега сте, претходно верувавте во Кроули, ама се разочаравте од кој знае што и ете ве - ќе го разбивате митот за Кроули и О.Т.О. и целата езотерија со сарказам, бидејќи ви беше дадена на тацна, на вам - напредните кои надминавте.
Сонца... насекаде :)

Или сега следува лајк и нема објаснување :)
Досадно станува, ништо ново, веќе видено...

Да, како што членови на О.Т.О. може да бидат масони, исто и масони можат во О.Т.О. . Дури ние не се ниту заморуваме дали доаѓа човекот од „призната“ или „непризната“ ложа...
Кроули убаво го има искусено ова, но за тоа мора да се консултираат неговите „Исповеди“ или „Автобиографијата“ за да се разбере сето ова во однос на слободното ѕидарство и О.Т.О. ...
Морам да те корегирам, ова бивши телемити во ОТО, претпоставувам мислиш на @Hyperion VI или некој друг, лично не сум членувал во вашата организација, и секако не сум материјалист.

Читајќи ве тебе Ипси и други, се добива несомнен впечаток дека имате многу против Православието, Исламот пример, па од таму ми е прашањето, што со Масони Православци во О.Т.О.

За сарказмот, Хепта можеби сме дел од процесот, можеби се што напишавме е тест дали некој ќе се поколеба во чистината на зборовите на Пророкот?

А можеби и не?

93

Член од
14 август 2006
Мислења
45.279
Поени од реакции
84.394

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
си членувал
не знаеш ти
Така тврдеа (ако се множина) кога „сите заедно“ дојдоа на подфорумов да се заморуваат со Кроули и О.Т.О. - сигурно О.Т.О. им/му должи нешто ако биле дел од О.Т.О., кој знае да ти каже, а и зошто би расправале за тоа кој бил кој е, ако тоа не е нивна волја да се изјаснат со име и презиме?
Си има правила и заклетви дадени пред себе си, нема бегање...

Со Fra. „Држи Ми Боже Душата“ бил член ваму или таму - ништо не правиме... а омразата мудро е да се чува заклучена во подрумот на душата и да скапува таму!

Ама што е тука е, ние не можеме да поправиме ништо на форумов... нели? :)

@ПрофаундлиСтупид , аман намелете со тестирањето готово „чистината на Пророкот“ замина заради сарказмот твој :)
Убаво велам јас „сте надминале“ па ете ве тука да „тестирате“ :D

Море седнете таму средете си внатрешниот свет не туку лошиот сарказам да ви е вентил да се ослободите од она што ви прави притисок во однос на Кроули, Телема, Хептаграм XI или било кој друг... дишете и уживајте - што сте се напнале ете ве читам, и се чудам...
Полека :)

Ти може било каков впечаток да добиваш читајќи ме, јас немам никаква одговорност за тоа ти или било кој друг, како ги разбира моите размисли тука.
Секој со своето разбирање и искуство - зборувавме веќе за тоа.

Како за недела, може да се слушне по нешто и за ова иако видеото (според насловот) е за саботни дни :)

Исто може да ја разгледате и Liber 777 во однос на самата колона за која се зборува, како и есејот за „Деловите на Душата“ .

Последно уредено:
H

Hyperion VI

Гостин

Kajgana Shop

На врв Bottom