Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Мислам дека е време да префрлиш на импресионизам,
веќе го имаш доведено до совршенство романтизмот ;)
Мене па ми се чини дека он сака во експресионизам да прејде, само да најде некоја на која ќе и се..... изрази.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.401
Поени од реакции
10.332
H

Hyperion VI

Гостин
Мене па ми се чини дека он сака во експресионизам да прејде, само да најде некоја на која ќе и се..... изрази.
Па ако се анализира доцниот романтизам,преоѓањето во експресионизам делува логично.
Иначе треба да си проба чиста урина прво,ради вкус,па после мешана со ејакулати и вагинални секрети може и да не му се допадне.
Све е ствар на вкус.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Точно. Сите ние нашите импресии ги експресираме при интеракција со другите индивидуи.
Се обидов да звучам како вас, ама воопшто не е романтичен тој начин на изразување.
Инаку почит до горе топлата госпоѓа која веројатно е во позрели години :smirce:,
ама нели цвеќето е убаво е прекрасно додека е во цут? Кога е во фаза на венеење не е веќе привлечно. Нема тука ништо перверзно.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Па ако се анализира доцниот романтизам,преоѓањето во експресионизам делува логично.
Иначе треба да си проба чиста урина прво,ради вкус,па после мешана со ејакулати и вагинални секрети може и да не му се допадне.
Све е ствар на вкус.
Интуицијата би ја чепнал исто, еве пример и јас интуитивно дојдов до истото сознание за пријателов, а уствари е логичка дедукција на потсвесно ниво.
Интуитивно спознав и дека Никола пак ќе ја заклучи темата, а тоа е уствари поврзување на фактот дека езотеричарите немаат смисол за хумор, они пријавуваат, Никола реагира.
Сигурно Никола не ја чита темата.
Причина и последица.

H

Hyperion VI

Гостин
Интуитивно спознав и дека Никола пак ќе ја заклучи темата, а тоа е уствари поврзување на фактот дека езотеричарите немаат смисол за хумор, они пријавуваат
Секогаш ми е на памет духовната мудрост:
„Има и други кафани"

А во иднина и Јас може нема да бидам Јас.

Не те лаже интуицијата,меѓутоа
во план сум да отворам тема за
Кенет Грант,Мајкл Бертио,Фратер Ахад,Живорад М. Славински и останати што се приклучени на поинаква"„струја" од 93 ;)
Не дека нешто ги поштуем,сите се шарлатани,
чисто за разноликост во темите за окултизам ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ете сега очекувам Хепта да ме коригира дека во Енохијанска магија се Ангели,а демоните се во Гоеција :) :)
Тоа не е точно дека така се поделени работите :) Нема што да поправам.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Сигурно Никола не ја чита темата.
Причина и последица.
Се што се случува во Универзумот е продукт на законите кои владеат со истиот.
Секоја последица мора да има причина и обратно, причината секогаш резултира со некаква последица.
Тоа е тој повторувачки ефект што никогаш не завршува.

Во контекст на темава, залудно би било да читам од проста причина што тоа ќе резултира со моја непосакувана реакција која потоа ќе резултира со ваше масовно незадоволство кое повторно ќе допринесе за моја инстиктивна реакција како резултат на вашиот обид да ги исправите неправдите на темава што всушност се резултат од вашето некоректно однесување кое ме приморува мене да реагирам на начин на кој што вие нема да ми возвратите со добар фидбек и така повторно разочаран од целокупната ситуација се соочувам со ризик да добијам симптоми на Корона која всушност е обичен продукт на масонските конспиративни операции што имаат задача да завладеат со светот преку чипирање на човештвото со 5џи софтвер измислен од Бил Гејтс.
Е сега има шанса Бил Гејтс на ова да реагира со плачење и смеење.. но тоа би било лош потег што може да иницира гнев и бунт кај обичниот човек што подоцна ќе метастазира низ сите слоеви на опшеството.

И неможам повеќе, муабетов ми беше... читал Никола или не, универзумот и вие на темава ќе си останите исти, ќе си останите тие што сте :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Се што се случува во Универзумот е продукт на законите кои владеат со истиот.
Секоја последица мора да има причина и обратно, причината секогаш резултира со некаква последица.
Тоа е тој повторувачки ефект што никогаш не завршува.

Во контекст на темава, залудно би било да читам од проста причина што тоа ќе резултира со моја непосакувана реакција која потоа ќе резултира со ваше масовно незадоволство кое повторно ќе допринесе за моја инстиктивна реакција како резултат на вашиот обид да ги исправите неправдите на темава што всушност се резултат од вашето некоректно однесување кое ме приморува мене да реагирам на начин на кој што вие нема да ми возвратите со добар фидбек и така повторно разочаран од целокупната ситуација се соочувам со ризик да добијам симптоми на Корона која всушност е обичен продукт на масонските конспиративни операции што имаат задача да завладеат со светот преку чипирање на човештвото со 5џи софтвер измислен од Бил Гејтс.
Е сега има шанса Бил Гејтс на ова да реагира со плачење и смеење.. но тоа би било лош потег што може да иницира гнев и бунт кај обичниот човек што подоцна ќе метастазира низ сите слоеви на опшеството.

И неможам повеќе, муабетов ми беше... читал Никола или не, универзумот и вие на темава ќе си останите исти, ќе си останите тие што сте :)
Само да те надополнам за Бил Гејтс, не му ги опфати мотивите, тој е всушност еугеничар како татко му, не секој шлам на светот треба да се размножува, а побуден е од големата љубов кон човештвото и загрижен за иднината на истото.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Каква врска имаат сега короната, 5-ѓе-то и чиповите на Бил Геј со езотерија?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Во Храмот на Светиот Дух, Кроули вели во еден дел каде што се зборува за ритуалот на пентаграм како забелешка:

„Those who regard this ritual as a mere device to invoke or banish spirits, are unworthy to possess it.
Properly understood, it is the Medicine of Metals and the Stone of the Wise.“
- The Palace of the World

Prima materia никогаш не било нешто што го исфрла човекот како нус-производ од енергијата потрошена за постоење на Земјата :)
Првата ствар секогаш било наједноставното нешто за човекот. Затоа и толку тешко да се постигне од обичниот човек за да може потоа... бла бла бла ....

Најмалку фекалии и останати ужасни ствари е prima materia од која човекот треба... небитно што треба, не е за на форум што се треба што не, за тоа е потребен просечен ум да се разграничи што е намерно искривување на стварите, а што навистина расправаат адептите од тајните учења.. со фекалии и гнасости конзумирање човек само ќе си наштети ако верува на „едни текстови најдени испишани на машина“ :D

Исто како и користењето на дрогите и алкохолот како „калауз“ за „мистични постигнувања“! Злобните и неуките секогаш е повикуваат на стиховите од
„Книгата на Законот“ каде што се зборува за „чудни дроги“ и “пенливи вина“.
Но злобните и неуките секогаш оделе рака под рака - бидејќи да си зло - мора да си неук за универзумот свој и оној што те опкружува.

За ова „постигнување“ има зборувано „злобниот“ чичко Кроули... ќе го побарам есејот и ќе го споделам тука.

Има начини и начини... најлесниот или јас што велам „македонскиот начин“ до успех не е преку родителите, партиите - патот на најмал отпор - е најпогрешното нешто!
Без поминување искушенија - нема награда - има само последици кои ќе ја раздлабочуваат раната која мора да ја залечите со каменот на мудреците :D

Може да ги игнорираме искушенијата и да глумиме „надминување“ - но што со тоа? Кому му е гајле, ако тебе не ти е?

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Каква врска имаат сега короната, 5-ѓе-то и чиповите на Бил Геј со езотерија?
Па има со окултизмот, член е на некое братство само тоа е толку окултно што никој не го знае, не се они наивни ко другите цел свет да ги дознае.

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Па има со окултизмот, член е на некое братство само тоа е толку окултно што никој не го знае, не се они наивни ко другите цел свет да ги дознае.
Е да. Јас заборавам т.е. не ги ни приметувам другите зборови од насловот на темава, а тоа е Окултизам. А дека Бил Геј се бави со окултизам, мојој сенс за филинг ми вели дека не,
бидејки за таквите ствари е потребна посветеност. А милијардерите мислам дека се посветени на уживање и други и бизниси. Мислам дека тие играат баш на картата да помислиме дека се окултисти и да им се плашиме. Сепак на крај краишта Небесниот Отец нема да дозволи на разгалените богаташчиња да го реметат до таа мера природниот тек на работите.

H

Hyperion VI

Гостин
А дека Бил Геј се бави со окултизам, мојој сенс за филинг ми вели дека не,
А препреден е тој.
Ова што го гледаме по телевизии е само холограм иначе е рептил што црта пентаграми по цел ден и жртвува јариња,јагниња,дечиња...што ќе најде.
Слушнав дека е 96° степен во Илуминатите ;)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
А препреден е тој.
Ова што го гледаме по телевизии е само холограм иначе е рептил што црта пентаграми по цел ден и жртвува јариња,јагниња,дечиња...што ќе најде.
Слушнав дека е 96° степен во Илуминатите ;)
97 е, но кажав премногу, не е за на форум.

Kajgana Shop

На врв Bottom