- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 7.562
- Поени од реакции
- 17.596
Јас ти објаснив горе и во медиумите како стојат работите, батали ти како се декларираат напредњаците, гледај што работат и ако мислиш дека ако исполнат напредњаците се што тражат европската педерастија ке имаат благосостојба мислам декас и се заебал, таа прича е оди од 5 Октомври 2000 година, со ДОСманлиите, па испорачајте го генералите подобро ке ви биде, па приватизирајте ова подобро ке ви бидне, па договороте со тако звано косово во брисел подобро ке ви биде... но тоа подобро никако да дојде, а очигледно не си запознаен со ситуацијата на терен али треба да си запознаен со ситуацијата на теерен во Македонија каде нешто слично се дешава од 91` па на даље... једино се согласувам со тебе дека напредњаците се тешки лопови и ништо друго, рецимо као екипата на Грујо само поусовршени ( не дека комуњариве кај нас не се лопови, но во исто време се и неспособни).
Автоматски споено мислење:
како бе не сфаќаш дека геополитичката игра не се сведува на Звезда и Партизан, јас знам дека имаш трауми фудбалски али имаш тема за фудбал па таму тупи, а политичките односи се малку покомплицирани од спортски...
Инаку Русите и те како покажаа дека имаат интерес во Србија, а за возврат Србија доби војна подршка во вид на испорака на оружје меѓу кои и миговите, заеднички војни вежби во кои учествуваше и С-400 донесен директно од Русија ( за кој се дигна толку галама од западните медиуми претпоставувате и зошто), а никаде не се спомнува дека е вратен ( не велам дека е поклонет но русите имаат „хуманитарна база“ во Ниш, за кое исто така се дига галама претпоставувате и тука зотшо), помошта во ковид криза, политичка подршка во меѓународните односи од ветото на резолуцијата дека Србија извршила геноцид во Сребреница, до цврсто истакнување на почитување на резолуцијата 1244 во секоја прилика кога станува збор за космет...
Друже нема емисија каде што нема плачење бе контра западот. Да не ти ги посочувам сега сиве ,,експерти" кои се вртат кај Мариќ и на Пинк. Прво е лижење и возвишување на Вучко, а второ е тоа плачење и контра западот. Мислам дека сега влезе ти во сосема друга дискусија за тоа што исполнувале напредњаците. Јас мислам далеку од тоа дека се прозападни, едноставно е истата шема како и Грујо, т.е. берење гласови и задржување на власта, па на камионот од напредњаците има проруси, прокинези, пронло, проевропјани, но најмногу се тие кои се купени за позиции, работно место, уценети итн. итн. Значи далеку дека сите гласачи се проруси како кај социјалистите, но и тоа како ги има. Е сега откаде што и почна муабетов, јас мислам дека Вучко ќе оди повеќе накај запад и помалку накај исток заради тоа што се заладија односите со Путин и поради тоа што народот си сака европски пасош и благосостојба. Батали ти младина и муабети. И кај нас околу тоа прашање на прв муабет е така, но во реалноста секој човек си бара и гласа за подобар и поудобен живот, а тоа го гарантира работа во Германија, Швајцарија или па западни инвестиции во Србија. Не попусто Вучко кога ќе го прашат новинарите рандом прашање пример колку е часот почнува место за тоа како папагал да кажува колку се подобрила економијата и како спрското здравство било подобро од Словенечкото, Хрватското и Чешкото. Едноставно чита анкети и многу повеќе и од мене и од тебе е запознат за тоа кои прашања се приоритетни за народот.