- Член од
- 29 април 2020
- Мислења
- 283
- Поени од реакции
- 503
Hahahah predvidi pak ubrzaj malceDa moram da priznaam deka bese u pravo iako te osporiv na momenti vo tvoite predviduvanja. Ti i Ivan iscelitel tolku ste.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hahahah predvidi pak ubrzaj malceDa moram da priznaam deka bese u pravo iako te osporiv na momenti vo tvoite predviduvanja. Ti i Ivan iscelitel tolku ste.
Da moram da priznaam deka bese u pravo iako te osporiv na momenti vo tvoite predviduvanja. Ti i Ivan iscelitel tolku ste.
Aj togas da ima uste eden deneska!Hahahah predvidi pak ubrzaj malce
Sent from my iPhone using Tapatalk
nejke toa da mrdne stigna do juli da pocna i eve nema nistoА од финална во поломително до каде се дојдени? Нешто споро оде.
Cestitki brat se najdobro od koga bese na polozitelnoZdravo
Presreken sum dobiv ukaz
Site da si docekate
Ogromna blagodarnost do Pale so golema pozitivna energija i tocnost
Poveke detali pokasno da mi pomine vozbudata
5 фебруариCestitki brat se najdobro od koga bese na polozitelno
cestitkii na tebe i na mene.i da castis zas ne mi poveruva!UKAZ 199 fala bogu veke konecno uFFFFF da se stabiliziram i ke ve izvestam
Cestitki druze.... Se najdobro i so zdravje... kakov e filingot ete bidna i kaj tebeПа маму ти ееееее, конечно!!!
Прегледај го приврзокот 274348
Почната процедура во октомври 2016-та (и голема благодарност до личноста што ме натера...али раскинавме, јбг! )
04.11.2016 - подавање документи во ДАБЧ, во Софија (цела процедура е водена преку Софија, btw). Произход на база на прв братучед, и дополнително БККС потврда до дедо роден 1936-та (тука мислев дека потврдава е помалку вредна).
15.06.2017 - закажав интервју во МП (произходот го чекав 7 месеца).
15.08.2018 - интервју во МП. Март месец 2016-та после советите што ги најдов тука, на овој форум (не мора да напоменувам дека сум БЕСКРАЈНО благодарен на сите добри души тука), знаејќи ги проблемите ДАБЧ/МП, одејќи да си вадам дупликат произход, Лазар од БККС ми укажа на тоа да побарам предок роден 1900-1918-та. Среќа, имав!
Тука, имав и неколку разлики во презимиња кои што ги решив на нотар/со адвокат и двајца сведоци, дека станува за исти личности. Со сите изводи на раѓање и умреници (линија јас-мајка ми-дедо ми-прабаба ми 1902-ра родена) отидов во БККС и Лазар ми извади веднаш потврда што ја пополнуваше линијата. За секој случај, ги зедов и сите документи преку мојот братучед.
Hа денот на интервјуто ги дадов сите можни документи што ги имам (произходи/изводи/умреници/потврди од БККС). Девојката што ме интервјуираше (МНОГУ слатка!), буквално за линијата до прабаба ми се заинтересира и ги нагласи тие документи во папирологијата, додека сите други ги некако тргна на страна.
23.08.2018 - задолжителна
28.08.2019 - финална...
04.02.2020 - положително
13.02.2020 - да, петок 13-ти (!!!); Указ!!!
После 4 години добив бугарско државјанство. Процедурата до the actual пасош is next.
Благодарам до сите што даваа совети и со кои што цело време бев во комуникација тука. До сите што зеле до сега, честитки, до сите што чекаат - среќно! Читајте наназад низ сите постови и во старата тема и направете свој timeline и извлекувајте заклучоци. Имате милион совети.
До земање на пасошот сум тука за поддршка, после дефинитивно би сакал да го почнам мојот нов живот таму некаде.