- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.704
- Поени од реакции
- 85.596
Кога читав, пред да пишам, не приметив дека имало двојна негација."не не заклучуваа" , неможам да го преведам на албански, мислам двојна негација се викаше.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога читав, пред да пишам, не приметив дека имало двојна негација."не не заклучуваа" , неможам да го преведам на албански, мислам двојна негација се викаше.
И порано било така, имало закон и ако го прекршиш жив те палат на клада. И тогаш имало луѓе што свесно по убедување не го почитувале законот. Пример, Џордано Бруно, Галилео Галилеј, не се согласуваат дека замјта е рамна плоча, шират дезинформација и Бруно го палат на клада, Галилео ги прифатил маските и не го запалиле .
Ја коа зборев тука дека луѓето не носат маски, пуздер ме направија. Таа бројка на инфицирани во Центар, Карпош, Аеродром, не е од носење маски.Денес на Партизанска глеам 56 аутобус у кој барем тројца имаше без маски. Оноа лабаво и седат до прозор и си стискаат на дигитрон некаков у рука. (или можда телефони им се тоа)
Џабе да се нервира човек..ете, повторно ни забранија одмори,отсуства, слободни денови, боледувања..повторно ние што работиме во здравство го јадеме најдолгиот стап...а судиине кур ги боли и си покачуваат плата колку сакаат.Ја коа зборев тука дека луѓето не носат маски, пуздер ме направија. Таа бројка на инфицирани во Центар, Карпош, Аеродром, не е од носење маски.
Влегувам во такси пред некој ден, таксистот пуши цигара и мртов ладен ме прашува дали ми сметала цигарата. Ич око не ми трепна, му реков да ми смета, затоа што треба да носи маска. Е маска носел само за пред полиција! Излегов од кола и го пријавив на првиот полицаец што го сретнав.
Епа тоа де! Будала у здрав мозок.Абе ја не викам дека треба сегде маска да се носи, али у ЈСП бе носите, не заебавајте.
Витамин Д мерев скоро и само од сонцето ми беше, 65, 15 ng/ml, што е одлично и нема потреба за ништо плус!
Секоја чест, само залудно е затоа што некои се толку индоктринирани како типов што е и ем либерал и уметник ем албанофоб, ем "напреден" и учен ем перјаник на системот, ем за free speech ем само за неговиот free speech...итн...Големи либерали сте вие, само вие сакате да имате монопол над вистината.
Добро е што засега сеуште имаме право на свое мислење, да цитираме други доктори, тоа не е дезинформација а лично убедување.
Така или иначе грипот треба да помине, немало потреба да го тегнеш три месеца, кога може за месец да премине цела држава. Онаа рекламата со моторната санка, човекот болен, пие чај со тоа прашокот и оди на работа или дискотека. Од увек тоа било нормално, ако секој зема 3 месеца болничен за грип А, Б, Рино вирус, Ковид, кој ќе работел тогаш? Скоро никој мој колега, и јас не сум користел,
"не не заклучуваа" , неможам да го преведам на албански, мислам двојна негација се викаше.
И порано било така, имало закон и ако го прекршиш жив те палат на клада. И тогаш имало луѓе што свесно по убедување не го почитувале законот. Пример, Џордано Бруно, Галилео Галилеј, не се согласуваат дека замјта е рамна плоча, шират дезинформација и Бруно го палат на клада, Галилео ги прифатил маските и не го запалиле .
Има разлика меѓу роб и слободен човек, ти сам решаваш. Државата има некакви правила, има и казни за нарушување на тие правила, тоа е лично твое, дали да почитуваш тие правила иле не. Си знаеш казна за без маска е толку евра, сакаш носиш маска, сакаш се тужиш со COVID инквизицијата или плаќаш.
Во иднина очекувам казната за шетање без маска да е затвор или палење на клада. Секој лично решава, дали тој закон е правилен и да го почитува или не.
Што е смешно?
Што е смешно?
Vitamin D deficiency is defined as a 25(OH)D below 20 ng/ml (50 nmol/liter), and vitamin D insufficiency as a 25(OH)D of 21–29 ng/ml (525–725 nmol/liter
Ај прочитај уште еднаш колега.Смешно е што давате изјави кои се далеку од точни, и што луѓето мислат дека докторите имаат едукација за правилни нивоа и суплементација. Ти си значајно во дефицит, а викаш дека имаш одлично ниво, да не зборуваме што тоа што и кога би имала 30 пак не си во оптимални нивоа кои се околу 100-120 ng/ml.
Прочитај уште еднаш. У брзање сум оставила растојание меѓу 65 и 15.Горе пиша 15 ng/ml?
И тоа ти што го збориш 100-120 не е ng/ml туку nmol/l.Витамин Д мерев скоро и само од сонцето ми беше, 65, 15 ng/ml, што е одлично и нема потреба за ништо плус!
Прочитај уште еднаш. У брзање сум оставила растојание меѓу 65 и 15.
Еве денес одлучија дека ќе земат од средно школо.Граделе модуларни болници во Штип и Кочани. Се е тоа во ред, ама персонал од каде?!
шо да ти кажам, не носи маскаСекоја чест, само залудно е затоа што некои се толку индоктринирани како типов што е и ем либерал и уметник ем албанофоб, ем "напреден" и учен ем перјаник на системот, ем за free speech ем само за неговиот free speech...итн...
Имаш на темава таква групација 5-6 души што си лајкуваат меѓусебно, типчиња што сé знаат и за сé си се во право и затоа јас повеќе не дискутирам, туку вака случајно може да отворам и после да ме нема со месеци (и ќе ме нема после ова) затоа што немам намера да се расправам со ваков тип на ликови.
Инаку обожавам спротивставени мислења, но по една здрава дискусија е јасно дека еден треба да попушти и да каже, да, погрешив, ти си во право или барем, до негде си во право, ама постои и друг аспект. Овдека овие "напредниве" те исмеваат иако добиваат факти пошто немаат друга занимација на 30+ години во животот и друг живот воопшто освен 5к+ мислења на форумов и егото не им дава да не мислат дека се форум-богови или некое слично суштество.
Така и мене лично еден модератор Сабер мабер врска неам, ми пиша дека ми барал стари мислења и читал дека не сме се согласувале многу одамна за нешто и рачунал колку години уствари имам (пошто пишав 20 и нешто кога се расправав против меркиве пред некој месец)...Шта речи, коју послуку порати....
Јас можам со секој да седнам од тука и дури едно сликче да пуштиме (али без маски, може и со лична у рака), ама изглеа типчивања се толку грди што маскиве баш добро им дојдоа.
Шала на страна, уште се надевам дека некои едноставно тролаат, мада тешко.
На крајот на краиштата небитно, битно има и луѓе кои се пробудени, 1 во 100, 1 во 100, сосема доволно.