Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво на сите. Јас имам лична карта за постојан престој со егн и адреса, со важност до декември 2020. Денес ми излезе указот за државјанство. Дали можам од БГ амбасадата во Скопје да го подигнам порано уверението за да не чекам термин во август 2021 и која би била понатаму постапката? Благодарам и поздрав.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Здраво на сите. Јас имам лична карта за постојан престој со егн и адреса, со важност до декември 2020. Денес ми излезе указот за државјанство. Дали можам од БГ амбасадата во Скопје да го подигнам порано уверението за да не чекам термин во август 2021 и која би била понатаму постапката? Благодарам и поздрав.

Hello!

Дa, можеш. Но има поприлична процедура и генерално, со посредник полесно/побрзо би завршил работа. Наназад низ странициве имаш детално објаснето, да не се повторувам (се подава молба во амбасада за да ти го пуштат тука). Додуша, штом имаш адреса/ЕГН, би требало да биде спринт.

Btw, кој број на указ/преписка/документи?

Hello!

Дa, можеш. Но има поприлична процедура и генерално, со посредник полесно/побрзо би завршил работа. Наназад низ странициве имаш детално објаснето, да не се повторувам (се подава молба во амбасада за да ти го пуштат тука). Додуша, штом имаш адреса/ЕГН, би требало да биде спринт.

Btw, кој број на указ/преписка/документи?
Указ бр. 189

Cestitki od koga bese na polozitelno

20201110_095434.jpg
Otvoren e nov kulturno informativen club na Bugarija vo kapistec na ulica vasil gjorgov vo zgradata na sektrom..
Davaat dosta informacii ima sostanoci doagaat luge so razlicni mislenja

Ukazi vo najava.......
Sega ima objaveno ukaz 205/2020 za stranci ,shto znaci deka sledi ili vo tek na denov ili utre ukazi za nashi (y)
So sreka na site shto cekaat!!!
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 273881
Otvoren e nov kulturno informativen club na Bugarija vo kapistec na ulica vasil gjorgov vo zgradata na sektrom..
Davaat dosta informacii ima sostanoci doagaat luge so razlicni mislenja
Koj e precedatel/direktor na klubov?

Okk najdov ,Svetlana Slavova,no ova ne e nov klub ,postoi od porano.

Последно уредено:
Ukazi vo najava.......
Sega ima objaveno ukaz 205/2020 za stranci ,shto znaci deka sledi ili vo tek na denov ili utre ukazi za nashi (y)

@palekrsrtic Edno prasanje ? Dali site BkK ja imaat istata funkcija I ingerencii ? :)

Ukazi vo najava.......

Abe pale koga ke te vidam tebe na izvestuvanje dusata mi se raduva.... Imalo 195 ukaz taka procitav

Последно уредено:
Pa ima ZZ za sto go prativme u sofija :D Ajde koj ke se pofali so ukaz od clenovite tuka ?
Ako cekas Ukaz od zz
Ukazi vo najava.......

Lokacijata e na novo ovde...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom