Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Таа митсу 12-ката е појака и поекономична од секоја друга 18 а исто и тошибата по потреба може да биде 18-ка
и двете можат да работат како најекономични 1.5-ки така да ти никогаш нема да ги имаш овие проблеми со исклучување
на климата.Реално никогаш нема да имаш потреба од 5 кв.топлина ако климите ги користиш без гасење.Земиш 18-ки си заебал работа.
Ti plocki da ne redis u kupatila...kade go nauci ovoj zanaet 18ki bile 1.5ki po potreba. .moze da go objasnis tvoevo kako da go narecam tvrdenje ili "lupetanje".. .ako moze da objasnis momentot sto znaci 18ka i 1.5ka.
Za 1.5ka treba da trosi ispod 200W sto ne se izmerilo kaj Mitsu12 od delux klasa nad 60k klima ne pa za poeftinite

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.837
Поени од реакции
4.277
Незнам само зошто вакво изненаџење?

А и овие курирциве,скроз неписмени по ве-ме-ро стандард... есенското намалување на водостоите го поврзуваат со ес-де-ес! Да им каже некој дека три месеци работат хидроцентралите нормално ќе им се завртат во главата сите два неврона!

Одамна си имаме ние проблем во енергетскиот сектор! Курто и Мурто само не дотепаа...
Ne mislev na politicki prepirki so ovoj link/post...vprocem.ova e bombona biznisot od RadaSekerova...!!!!

Член од
14 август 2018
Мислења
4.971
Поени од реакции
11.272
Ne mislev na politicki prepirki so ovoj link/post...vprocem.ova e bombona biznisot od RadaSekerova...!!!!
Сите се исти...
Поентава ми е дека уште пред осамостојувањето имавме проблеми во тој сектор!
Ниедна влада не се фати сериозно да го решава проблемот! А требаше децениски да се работи на тоа малку по малку!
Сега веќе 2021 ние се освестивме дека ни се гледа га***!
Прекасно! И фино-лепо ќе си го јадеме тоа што ни го сервираа изминативе 30 години! Т.е.Ќе зависиме за струја однадвор,и ќе си плаќаме според пазарни цени и услови! А на тој "пазар" не му е гајле за нашиот стандард на живот!

Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381
Ti plocki da ne redis u kupatila...kade go nauci ovoj zanaet 18ki bile 1.5ki po potreba. .moze da go objasnis tvoevo kako da go narecam tvrdenje ili "lupetanje".. .ako moze da objasnis momentot sto znaci 18ka i 1.5ka.
Za 1.5ka treba da trosi ispod 200W sto ne se izmerilo kaj Mitsu12 od delux klasa nad 60k klima ne pa za poeftinite
Некој што продал FH35ve а купил Хансол па Амбер не очекувам да разбере :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Некој што продал FH35ve а купил Хансол па Амбер не очекувам да разбере :)
Ne mi odgovori na prasanjeto 18 i 1.5 A TOCNO ZNAM NA STO CILJAS samo neznaes da procitas i ke go jades na kraj...a sto koj komu prodal i kolku toj luzerot bil ozalosten nenavlagaj u biznis zdelki

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381
Ne mi odgovori na prasanjeto 18 i 1.5 A TOCNO ZNAM NA STO CILJAS samo neznaes da procitas i ke go jades na kraj...a sto koj komu prodal i kolku toj luzerot bil ozalosten nenavlagaj u biznis zdelki
Штом знаеш на што цилјам немој да прекажуваш:)Бизнисмену:)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
@Lithium002 i @micko88
Aj bizmismenepismeni popolnite go formularov...sose Hzte
AC-Form3.jpg
Автоматски споено мислење:

Штом знаеш на што цилјам немој да прекажуваш:)Бизнисмену:)
Prosta ravenkava lesno ke ja resis...link ako ti treba da ti dojavam...od 33str do 36ta vi se gleda lazgata

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Тоа е работа за секретарки не за Бизмисмени:)
Лека
Ова е битен и пресуден момент да разберете што и како се мери нешто по Еуровент џоа битнн стандарди....Hzite na kompresorot se prethodno odredeni-zakljuceni na odredena vrednost za test ....sve so edna cel.... da se dobie Energteska klasa со Fix HZ koja u realna upotreba nema da ja postignete

Последно уредено:
Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
Ова е битен и пресуден момент да разберете што и како се мери нешто по Еуровент џоа битнн стандарди....Hzite na kompresorot se prethodno odredeni-zakljuceni na odredena vrednost za test ....sve so edna cel.... da se dobie Energteska klasa со Fix HZ koja u realna upotreba nema da ja postignete
koj ke razbere ke razbere ama na povekjeto kako im odgovara :D

Член од
29 август 2019
Мислења
1.259
Поени од реакции
3.005
Се измерило се измерило...

Тоа што вас на грее продавачите не ви одговара за да шиткате 18ки шо трошат ко термо печки е друга работа...

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
Decko do vcera za tebe ne postoese Eurovent. Alo galickite nesto smenija vo megjuvreme pa sega op samo Eurovent zboris. A i do vcera za tebe klimite bea tri i polka i petka a sega ke mi trubis za Hz i K. Aj sega popolni si ja tabelata ti od kinezot tvoj sto treba da naucis za novite modeli i sto ke trubis tuka cela zima (t.e. sto ne e prodadeno vo magacin) i ne se praj pameten.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.837
Поени од реакции
4.277
Сите се исти...
Поентава ми е дека уште пред осамостојувањето имавме проблеми во тој сектор!
Ниедна влада не се фати сериозно да го решава проблемот! А требаше децениски да се работи на тоа малку по малку!
Сега веќе 2021 ние се освестивме дека ни се гледа га***!
Прекасно! И фино-лепо ќе си го јадеме тоа што ни го сервираа изминативе 30 години! Т.е.Ќе зависиме за струја однадвор,и ќе си плаќаме според пазарни цени и услови! А на тој "пазар" не му е гајле за нашиот стандард на живот!
Ok site se isti tuka sme na cisto! No sto e rabotava so narodot..??site se tapkaat po ramo i vikaat od beter....?pobeter od ova amin kaj dae za 2/god 10/5den, KW/h ke go napravat i koj znae dali ke ima eve veke ima sekoj den prekini a T samo nojke do 0 odi sto pravime tamu do 1 mart...?
Bidejki imam komunikacii pokraj rabotata so cel Kec na evn,tie vikaat cekajte doprva ke ima ispadi na celi trafostanici... I vistina poslednive 20 denovi imase 5 ispadi od koi 2 bea na relacija Bt-PP i 3 pomali kade sto pola grad nemase 220v.i toa traese skoro 4h.
Ne sakam da zvucam histericno ama taa nie realnosta.!za zal :(

Член од
8 мај 2020
Мислења
77
Поени од реакции
147
Добарден. Ајде еден чаленџ за специјалистите.
Стан 80 м2 ќоше на зграда 2 надворешни зидови изолација фасада 10цм стиропор долу горе нема комшии не греат. Под плочките (кујна ходник) 2цм пресован стиропор фибран. Под ламинатот стои стариот паркет колку толку ке штити нешто. Столарија алумуниумски прозори. Имам инсталирано парно со нов котел на струја bosh e-tronik кое не планирам да го користам со оглед цената на струјата(за недај боже да падне -20) . На сликата има детално се. Планирам греење на 2 инвертер клими на тие позиции како на сликата. Едната во дневна кујна едната во мало ходниче наспроти вратите на спалните да може да ги загрева.
Е сега прашањето е какви клими да земам. 2 x 5.5kw мислам дека би грееле како примарно греење. Буџет имам солиден да би земал средно висока класана клими.
Искуства предлози повелете.Прегледај го приврзокот 273726
Во дневната и кујната бо одел со Сузуми 18 имаш одлична цена за тие перформанси за овој модел (многу докажан модел) , за во ходничето ќе се согласам со еден од коментарите кои ти ги додале да одиш со две 2.5 за подобар проток и распределба на топлината воедно и подобра интима. Ходникот некако ми делува како полоша опција за да инсталирање на другиот инвертер.Во двете спални соби би одел и со Seiya 10

Kajgana Shop

На врв Bottom