Швалерисување....

Статус
Затворена за нови мислења.

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.413
Поени од реакции
4.783
... ееее,прашањето ти е на место,но и мојот одговор(читај појаснување на коментар) ;)

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
...факт е дека човечката раса не е моногамна
...факт е дека свеста е основен двигател во процесот на еволуција и самосознавање
...факт е дека имаме право на избор
...затоа и избираме,нели?...узми јаго што ти драго :)

Човекот отсекогаш преферирал да пренесе свои гени што значи дека еволуцискиот притисок доведувал до моногамија како најчеста појава во меѓуполовите односи.
Настрана тука се и ризиците од СПБ и бременост при швалерација што во стари времиња често значело и смрт за швалерџиите од обата пола. Нит антибиотик нит клиника за абортус.
Опстанокот на потомството на една фамилија зависел од вложувањето на време и ресурси во децата, бидејќи човекот е чудно створење кое созрева многу доцна, машкиот мозок се комплетира така да се каже на 25 години, женскиот на 22.

Куплерај и швалерај доаѓа покасно, со земјоделието и уште подоцна со енормните разлики во имотна положба.

Настрана биологија, изневерување е едно од најголемите бруки кои една личност може да ги направи. Маж кој ја изневерува мајката на неговите деца не е маж него гомно. Исто важи и за жени. Што кој палац луѓево стапуваат во врски и бракови коа не им држи гз за такво нешто, нек си бидат беќари и уседелици и нек си се ебат слободно, има лек за све ама луѓе сакаат истовремено да имаат колач и да го изедат.

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.413
Поени од реакции
4.783
...ајде да не биди да ти сугерирам на моето појаснување за коментарот само ќе те прашам
...Сметаш дека таа категорија на луѓе треба и мора да биде осудена на вербален линч поради постапките?

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.672
Поени од реакции
8.291
Господине Иствуде, воопшто не е романтично да го нарекуваш швалерисувањето глупо.
А сексот за една ноќ како да го карактеризираме :unsure: ако не е швалерација тоа, што е тогаш, еве не знам :D. @fennel
Швалерисување, како јас го сФаќам е шврљање на страна, на постојана база! Може и не е романтична мојата констатација, ама не гледам романтика во водење двоен живот( освен ако не си близнак во хороскоп :D ). Тоа подразбира криење, лажење (остај партнерот, тука ги вклучуваш и децата во таа игра) а ти треба ли тоа? Што рече @Наќо Скопски, одење на одмори, изнајмување на стан......
Атлетико! Сексот за една ноќ е секс за една ноќ, ако остане таков! Нема ништо заедничко со швалерисувањето, освен сексуалниот однос! Тука се јасни улогите, јас си останувам јас, таа си останува таа, само сме се истресле здраво за задоволство или љубопитност. После тоа секој се враќа во својот свет. Некогаш таков секс има и позитивно влијание на постојаната врска или брак;)
Од друга страна швалерисувањето е процес, игра на двојни улоги...............................
Да не ме разберете лошо, не попувам јас овде! Не сум цвеќе ни јас, сум ја преминувал линијата( ретко, ама сепак не сум за у рајот:D)
Чисто ви кажувам од искуство, да не речете не сте знаеле!

Член од
5 март 2018
Мислења
17.110
Поени од реакции
19.503
Швалерисување, како јас го сФаќам е шврљање на страна, на постојана база! Може и не е романтична мојата констатација, ама не гледам романтика во водење двоен живот( освен ако не си близнак во хороскоп :D ). Тоа подразбира криење, лажење (остај партнерот, тука ги вклучуваш и децата во таа игра) а ти треба ли тоа? Што рече @Наќо Скопски, одење на одмори, изнајмување на стан......
Атлетико! Сексот за една ноќ е секс за една ноќ, ако остане таков! Нема ништо заедничко со швалерисувањето, освен сексуалниот однос! Тука се јасни улогите, јас си останувам јас, таа си останува таа, само сме се истресле здраво за задоволство или љубопитност. После тоа секој се враќа во својот свет. Некогаш таков секс има и позитивно влијание на постојаната врска или брак;)
Од друга страна швалерисувањето е процес, игра на двојни улоги...............................
Да не ме разберете лошо, не попувам јас овде! Не сум цвеќе ни јас, сум ја преминувал линијата( ретко, ама сепак не сум за у рајот:D)
Чисто ви кажувам од искуство, да не речете не сте знаеле!
Не ти гледам никаква логика тука, поготово во реченицата кај шо викаш дека швалерацијата не се одразува добро и за децата, а потребата таткото да го пикни во некоја е сосема ок за тебе ? Исто ти се фаќа, ако веќе осеќаш дека не ти е во бракот најдобро, не те задоволува повеќе женати подобро развод, според твојата логика.
И не, не можи никогаш да се одрази добро во бракот или врската ако имаш секс на страна, барем во нормални бракови зборам :)

Инаку јас не сум личност која поддржува неверство, затоа што тоа е ептен спротивно од мене, ама и не ги осудувам оние кои се нашле во такво искушение, никогаш не можиш да знајш се додека не осетиш на своја кожа :)
За делот кај шо викаш дека швалерацијата е долг процес и игра на двојни улоги ќе се сложам, тоа е стресна работа и никогаш не би можела да се замислам да живеам двоен живот, немам живци јас за такви работи :)
Ако дојди денот до таква работа ќе прекинам со моменталниот партнер и то е то.
Е сега некои не сакаат да постапат така од проста причина шо сакаат да "седат на два стола" убаво им е да шврљаат на страна а нејќат да го изгубат моменталниот партнер, тоа се вика себичност :)

M

Macedon1um

Гостин
Nas barem kosata ni stoi na glava.
Who cares. На мажите во глобала никогаш убавината не им била предност или привилегија туку на потешкиот начин доаѓале до некои работи во животот, е сега за грото жени (секоја чест на исклучоци) ситуацијата е тотално поинаква. Па кога ќе се случи тој drop во убавина ситуацијата станува зафркната

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.379
Поени од реакции
30.809
Косата на глава и цицките до колена. Како ќесе полно со вода ви се после 40та.
Za cickite ima lesna operacija.
Za kosa i golem mev nema.

Nejse, glupi se muabetive.
Lugeto, mazite i zenite stareat i so toa site gubat fizicki so godinite, ako ne znaat nega na telo i slicno. Zatoa i se nadovrzav.

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ќељавица златна :pipi:
Автоматски споено мислење:

Е
Не само косата, туку нив и други работи не им стојат :D
Маж може до 70 год. деца да прави, дал господ...маџунче, вијагра. Ако направи пари нема гајле...ќе си купи некоја 30 годишна и така за пари жениве лесно се продаваат.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.226
Поени од реакции
42.971
Што муж си ако немаш пивско стомаче и не си ќељав? Оној кој нема барем едно од двете одма ме асоцира на елџибитизам и метросексуализам

Член од
5 март 2018
Мислења
17.110
Поени од реакции
19.503
Ќељавица златна :pipi:

Маж може до 70 год. деца да прави, дал господ...маџунче, вијагра. Ако направи пари нема гајле...ќе си купи некоја 30 годишна и така за пари жениве лесно се продаваат.
Требни ми се деца на 70 години :D

Што муж си ако немаш пивско стомаче и не си ќељав? Оној кој нема барем едно од двете одма ме асоцира на елџибитизам и метросексуализам
Ќелав маж и со мев па уште ако е кепец :pov:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom