Иднината на Фиат Валутите

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.772
Поени од реакции
25.215
Другар дали ти ќе дадеш центи или не исто му се фаќа на BTC.
Него што праиме со комапнииве и институцииве што се утепаа од купување во последните месеци.
И тие ли се наивни и тие ли незнаат и сакаат да си ги изгубат парите.
Да мислиш дека дигиталните валути ќе го заменат Bitcoin е елементарно непознавање на првичната цел зашто е создаден BTC.
Можам само да ја повторам онаа старата: Ignorance is a bliss.

Еве да видиш кој се купува BTC за да не збориме на празно:
Прегледај го приврзокот 273748

breeejjjjj definitivno elitna lista na kvazi it firmi sto ja pumpaat vrednosta na govnoto so go prodavaat.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.772
Поени од реакции
25.215
Square е квази IT фирма? Другар во кој свет ти живееш?

lol, square e kvazi IT firma sto probuva da glumi merchant banka pa preku “jakata blockchain tehnologija” i kurton kripto ustvari pere pari toest pravi internacionalni transferi. te molam samo ne mi objasnuvaj sto i kako za niv posto zboris so bankar sto rabotel bas toa i vo hong kong i vo singapur i vo london

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
Другар аман бе со егоизмов, јас ваму сум работел, јас тоа сум правел, ти не ми кажувај мене.

Square e фирма со моментална капитализација од 90 милијарди долари на NYSE.
Во превод се работи за 99-тата најголема компанија во светот според капитализација односно според тоа како/колку ја цени Wall Street.
Ти викаш квази ИТ компанија, јас и Wall Street викаме IT гигант.

п.с. И Paypal ли е квази ИТ компанија?

Последно уредено:
Член од
19 декември 2017
Мислења
258
Поени од реакции
319
lol, square e kvazi IT firma sto probuva da glumi merchant banka pa preku “jakata blockchain tehnologija” i kurton kripto ustvari pere pari toest pravi internacionalni transferi. te molam samo ne mi objasnuvaj sto i kako za niv posto zboris so bankar sto rabotel bas toa i vo hong kong i vo singapur i vo london
Ти биди послушен банкар и секое утро стави машна и оди од 8 до 5 цел живот на работа, остави паметните луѓе да инвестираат во Биткоин.

Хинт јас работав во банка 3 год, погоди на колку год се пензионирав.
Автоматски споено мислење:

Другар аман бе со егоизмов, јас ваму сум работел, јас тоа сум правел, ти не ми кажувај мене.

Во превод се работи за 99-тата најголема компанија во светот според капитализација односно според тоа како/колку ја цени Wall Street.

Како да му објасниш на некој што е толку мн огорчен што не купил на времето Биткоин и сега неможе да се помири, не си го троши времето некои луѓе им е судено да бидат вработени цел живот. 1604930015104.png 1604930047910.png 1604930120057.png

А за squaere да не збориме 100бил маркет кап. https://www.coindesk.com/square-cash-app-bitcoin-q3-earnings

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.772
Поени од реакции
25.215
Ти биди послушен банкар и секое утро стави машна и оди од 8 до 5 цел живот на работа, остави паметните луѓе да инвестираат во Биткоин.

Хинт јас работав во банка 3 год, погоди на колку год се пензионирав.

Како да му објасниш на некој што е толку мн огорчен што не купил на времето Биткоин и сега неможе да се помири, не си го троши времето некои луѓе им е судено да бидат вработени цел живот. Прегледај го приврзокот 273762 Прегледај го приврзокот 273763 Прегледај го приврзокот 273764

А за squaere да не збориме 100бил маркет кап. https://www.coindesk.com/square-cash-app-bitcoin-q3-earnings

jas bev bankar bankar pred 10 god sega imam svoja brokerska kuka i biznisi vo thailand i indonezija.

hint.... uste 10 zivota da zivees nema da zarabotis kolku sto jas sum potrosil... penzioniranje u mkd na mladi godini e ustvari mrza i nemanje vizija i zivotna cel

wow...90 miljardi DOLARI... ne bitcoin

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
jas bev bankar bankar pred 10 god sega imam svoja brokerska kuka i biznisi vo thailand i indonezija.

hint.... uste 10 zivota da zivees nema da zarabotis kolku sto jas sum potrosil... penzioniranje u mkd na mladi godini e ustvari mrza i nemanje vizija i zivotna cel

Оф мори мајко работава:
Фали ме усто, да не те раскинам

п.с. Не учествувам во дебата која премина во тоа на кој му е поголем.
Отворете тема со наслов "на кој му е поголем" и ќе си ги мериме таму.

Член од
19 декември 2017
Мислења
258
Поени од реакции
319

Незнам мистер биг шот што прави цело време на форум Кајгана и тресе зелени за Биткоин а појма нема. Можеби ако еден ден ќе излезе од финансиски неписмениот народ на Тајланд и Индонезија и малце прочита и поработи за fintech на западов ќе разбере за децентрализација и суверентиет во финансиите. Но нема да се деси тоа зошто Биткоин ги елиминира сите тие брокери и банки како посредници и нивниот бизнис станува небитен.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.772
Поени од реакции
25.215
Оф мори мајко работава:
Фали ме усто, да не те раскинам

п.с. Не учествувам во дебата која премина во тоа на кој му е поголем.
Отворете тема со наслов "на кој му е поголем" и ќе си ги мериме таму.
koncentriraj se na delot koj e nasocen kon tebe, DOLARI a ne bitkoin.

drugoto se odnesuvase na indijanecot sto misli deka gospod go fatil za muda so toa sto preku sila ima 50-60k evra u bitkoin i misli deka mlati pari...

ne e merenje rabotata nego e decurlana sto ustvari nemozat da prepoznaat scam i mislat deka se sto leta se jade i drugi sto veke videle slicni sranja pa ovde predupreduvaat drugi da ne se zaebat

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.772
Поени од реакции
25.215
Незнам мистер биг шот што прави цело време на форум Кајгана и тресе зелени за Биткоин а појма нема. Можеби ако еден ден ќе излезе од финансиски неписмениот народ на Тајланд и Индонезија и малце прочита и поработи за fintech на западов ќе разбере за децентрализација и суверентиет во финансиите. Но нема да се деси тоа зошто Биткоин ги елиминира сите тие брокери и банки како посредници и нивниот бизнис станува небитен.

jas ziveam vo australia nema potreba da prosetam na zapad...

Оди во Сингапур малку, ќе видиш кај е иновацијата денес. https://www.theblockcrypto.com/post/82411/singapore-biggest-bank-dbs-crypto-exchange
wow uste edna banka sto ke zarabotuva od sektasite koj trguvaat megu sebe :pos:

Член од
19 декември 2017
Мислења
258
Поени од реакции
319
Ок брокер во 5 земји што живее во аустралиа и секогаш е на кајгана прв да искоментира за Биткоин, патетично.

Колку за инфо темава кога е отворена Биткоин беше 7к сега е 15к. Некои работи пазарот ќе ги одлучи не јас не ти.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.772
Поени од реакции
25.215
Ок брокер во 5 земји што живее во аустралиа и секогаш е на кајгана прв да искоментира за Биткоин, патетично.

Колку за инфо темава кога е отворена Биткоин беше 7к сега е 15к. Некои работи пазарот ќе ги одлучи не јас не ти.
ne... broker samo vo aus, na drugi mesta se zanimavam so sosema drugi raboti.

normalno deka ke komentiram koga gledam 5-6 profila kako glumat ludilo za nesto sto e prilicno rizicno nekoj da frli pari a e od mkd, prilicno finansiski limitarana zemja i krajno nepismen narod sto nekolku pati e prelazan so piramidi i red drugi scamovi

bil 7 sega e 15 utre ke bide 20 zadutre 10, nekoj kaza do kraj na 2021 50 ama na kraj 0.

i tat bese super... dur ne pukna

Член од
27 октомври 2020
Мислења
81
Поени од реакции
118
i tat bese super... dur ne pukna
Да споредуваш ТАТ со Биткоин е смешно. Ако си навистина банкар, треба барем малку да правиш разлика помеѓу пирамидална штедилница и Биткоинот. Врска немаат како концепти еден со друг.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.772
Поени од реакции
25.215
Да споредуваш ТАТ со Биткоин е смешно. Ако си навистина банкар, треба барем малку да правиш разлика помеѓу пирамидална штедилница и Биткоинот. Врска немаат како концепти еден со друг.
rezultatot ke bide ist... ne sporeduvame produkti/firmi nego koncepti sto probale da igraat nadvor od finansiskiot sistem na drzavite. na kraj sekoj sto toa probal koga togas zavrsil na NULA

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom