Магнетна резонанца

• Креатор на темата Креатор на темата Zedx
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 ноември 2020
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво, сакав да ве прашам, дали знаете каде има државно отворена магнетна резонанца? Потребна ми е отворена ради тежината и ширината а приватните се навистина скапи. Ми треба да направам што побрзо за најверојатна дискус хернија. Секоја информација е добродојдена.

Ако неможе специјалист да те прати, прашај дали ултразвучно може да се дијагностицира таков проблем

Ако имаш некоја среќа или не дај боже стварно ситуацијата ти е алармантна можеби по регуларен пат ќе дојдеш до MRI...мое искуство 9 месеци не сакаше ниту еден специјалист да ме прати на снимање на лев скочен зголб и кога се решија немаше термини плус се искомплицира се со ковидов и ми остана ногата така...фатив врски за ЕДЕН (1) ден завршив работа...не те обесхрабрувам ама мораш да бидеш упорен ако треба и глуми лудило дека ти е полошо од тоа што ти е бидејќи нема да те сфатат сериозно и ќе те маткаат...

ЕДИТ:
Кога сме кај приватно најефтина варијанта во Скопје мислам дека ти е кај Толовски...не ме фаќај за збор мене ќе ме кошташе таму 7-8 илјади...

Мегамед имаш магнетна за околу 9000 мислам, тоа би требало да е една од поевтините. На државно многу тешко да најдеш нешто у ова време, и за поедноставни работи не се наоѓа. Или тоа, или ќе те лупнат у амбуланта негде кај што доаѓаат и со ковид луѓе.

ако мора да завршиш по приватниве клиники распрашај се и овде

едно време се рекламираа дека имаат пониски цени за услугите од останатите

Здраво, сакав да ве прашам, дали знаете каде има државно отворена магнетна резонанца? Потребна ми е отворена ради тежината и ширината а приватните се навистина скапи. Ми треба да направам што побрзо за најверојатна дискус хернија. Секоја информација е добродојдена.
Ne te razbiram za toa sirina I tezina!?
Mora specijalist ortoped ili nevrolog da ti dadat upat, dali kompjuter ili magnet...no obicno komjuterska tomografija se pravi.

Можда е глупо прашањево, ама на мој термин имаш проверено? Пошто има многу слободни термини, само не знам дали навистина е тоа така или има рестрикции со короната.

ice_screenshot_20201108-193745.jpeg

... кога сме на Мој термин, во ЈЗУ Здравствен Дом Чаир, зелените датуми се слободни!

ice_screenshot_20201108-193834.jpeg

... матичниот според твоја желба датумски (според препораката од специјалист) ќе ти зафати термин со онлајн упат или пак специјалистот кој ти препорача МР,

ice_screenshot_20201108-193859.jpeg

Можда е глупо прашањево, ама на мој термин имаш проверено? Пошто има многу слободни термини, само не знам дали навистина е тоа така или има рестрикции со короната.
Глупо ти е прашањето душичко...мора упат од специјалист да има или да оди на дежурна служба и да кука и глуми како паднал и нешто му крцнало у кичма.
палат и такви финти у наше здравство.

Глупо ти е прашањето душичко...мора упат од специјалист да има или да оди на дежурна служба и да кука и глуми како паднал и нешто му крцнало у кичма.
палат и такви финти у наше здравство.
Е добро де, сум го поминал тоа, знам дека треба специјалист прво. Прашањето ми беше дали воопшто се веродостојни слободните термини.

Е добро де, сум го поминал тоа, знам дека треба специјалист прво. Прашањето ми беше дали воопшто се веродостојни слободните термини.
Има, него прашање е дали има он вишок килограми?
Компјутерот во 8ми септември не работи на потешки од 100 килограми.

Има, него прашање е дали има он вишок килограми?
Компјутерот во 8ми септември не работи на потешки од 100 килограми.

unnamed.jpg magnetna-rezonanca.jpg

... би требало да ги „собере“ во тој магнетен тунел и со 100 кг, ама би треблао да зависи од телесната конституција, а не од тежината,

Зависи за што е, тие во Драчево мислам имаат отворена од тие помалите магнетни.
Јас се снимав 2 пати во последниве 3 месеци на Клиника на 2 различни магнети и двата беа затворени.

На државно преку фонд ти е 700 денари, на приватно кај овие во Драчево мислам беше околу 5000 денари (колку ги бива е друга приказна).

Толовски мислам е 7200, Мегамед во Аеродром се околу 9000 ако добро се сеќавам на цените (не знам дали се отворени или затворени).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom