Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Пациентот од Кавадарци вчера го поставија на списокот, а почина на 5-ти ноември (ако грешам поправете ме). Ова ме наведува на помисла дека ги штелуваат бројките не само на заразените туку и на починатите.
Дадоа некое објаснување. Дечково на 21 годишна возраст бил заведен со погрешно презиме и затоа доцнеле со нргова објава. Кај брат му се правел дополнителен постмортем тест, дека не бил претходно дијагностициран, туку само ги имал симптомите. Имаше вчера на вестите на Алфа, откако им ги поставија истите прашања.

:нинџ: Ментално здравје е еднакво важно како и физичко здравје...ама подобро е да не размислуваме за менталното здравје воопшто, пошто короната го напаѓа само физичкото здравје. :нинџ:

Околу вакцината мислев,колку различно толкување има за нејзината примена,да не ме сфатиш погрешно ама ми делуваше како да си го издвоил најубавото можно сценарио.Ке има доцнење со производство,па ке ја стопираат ради некакви нус појави,ихаа долг е патот до решение на проблемот
Какво доцнење бе, еве и во Македонија напролет ќе стаса вакцината...затоа подобро сега да се затвориме на 4-5 месеца, да ги намалиме бројките, и таман за летна сезона ќе снема корона, веќе никој нема да умре од корона и ќе се врати стариот живот...

:нинџ: Ментално здравје е еднакво важно како и физичко здравје...ама подобро е да не размислуваме за менталното здравје воопшто, пошто короната го напаѓа само физичкото здравје. :нинџ:

Какво доцнење бе, еве и во Македонија напролет ќе стаса вакцината...затоа подобро сега да се затвориме на 4-5 месеца, да ги намалиме бројките, и таман за летна сезона ќе снема корона, веќе никој нема да умре од корона и ќе се врати стариот живот...
Zatawa ke umrame od siromastija posle.

Шо бе Австралија?
Aвстралија е расистичка земја, гарант не се консултираат со исламската заедница таму, дали и кои мерки смеат да ги спроведуваат, ниту дали се во согласност со куранот. Така, на бафтана си ги носат мерките.
Не иде тоа така.

Денес во Франција повторно рекорд од 86 852 новозаболени, а поминавме и 40к мртви

Вие денес/утре ќе ја надминете Русија, ќе бидете лидери во Европа.

Screenshot_20201108-133614.png

Ефектот врз менталното и физичкото здравје не се еднакви. Колку умреа до сега како последица од нарушено ментално здравје? Дај спореди ги колку умреа од корона. Башка што дури и во земја како нашата, со прилично застарени концепти за психичкото здравје, се отворени hot-lines за лица кои имаат психолошки проблеми поради состојбата.

Важно Словенија денес паднаа под 1000. А вие мрсете и понатаму дека строги мерки не помагаат.

Синоќа го слушав Вучиќ. Рече дека за 2-3 дена ако продолжи вака да се зголемува бројот, и они ќе прејдат на построги мерки

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Важно Словенија денес паднаа под 1000. А вие мрсете и понатаму дека строги мерки не помагаат.

Синоќа го слушав Вучиќ. Рече дека за 2-3 дена ако продолжи вака да се зголемува бројот, и они ќе прејдат на построги мерки

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Ако напраи карантин/полициски Вучич и овие тука ќе напраат

Вие денес/утре ќе ја надминете Русија, ќе бидете лидери во Европа.

Прегледај го приврзокот 273554

Денес ќе избиеме на прво место...

Има од некни и тестови по аптеките, даваат резултат за 15 минути, може кој сака да си се тестира. Баш ќе ги пробам оваа недела да видам дали и јас сум закачил нешто.

Ако треба не само маска туку и магарица ќе водам со себе. Туку дали помага??? :)
Маска само да не те казнат 20 еврона, за помагање не помага.

Како не помага?
Еве вие сте здрави и оптимисти.... ама секој има некој близок и драг но ранлив.... пример родител, мајка.... ваљда на сите тука ви е грижа за мајка ви?
Добро толку ви е сеедно на пример ако продавачот (без маска) во продавница случајно и се искашла во фаца на мајка ви (исто без маска)?

Мислам дека маската или било каква прекривка преку нос и уста помага (малку од малку) при ширењето на респираторни вируси.

Среќа што имам можност да живеам сам на цел спрат од куќата и да ги поштедам домашните од заразување.
Еве 10тина дена по мое броење од први симптоми го преживувам чудово... со лесни симптоми ама сепак осеќам разлика спрема претходни години кога сум бил грипосан или изнастинат.
Не сакам ни да замислам како им е на тие што им се влошува состојбата...

Текстов е малку подолг, но вреди да се прочита. Човекот објаснува зошто карантинот е лоша работа и нуди две други решенија за справување со короната, зголемување на болничките капацитети и масовно тестирање ко тоа што беше направено во Словачка.

На француски е, но гугл хром ви го преведува на мкд без проблем

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom