Најекономично греење и ладење

Член од
23 март 2009
Мислења
723
Поени од реакции
559
Оваа опција е најефтно решение за ладење и греење

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Член од
14 август 2018
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.824
Dechki, abe se javiv denes kaj eden shto raboti so fasadi, ima i sopstven magacin za materijali, sakav da mi dade ponuda za 25m2 3ka stirodur za spalnata vmatreshno da ja izoliram. Mi vika, ostaj stirodur, ke ti kazam jas sho ke stavish, ke stavish termoizolaciona boja, i ke go premachkash zidot so toa. Mene ne mi beshe jasno shto tochno e toa, ama otisov kaj nego na rabota, da vidam i me ubeduvashe deka nema da zgresham vo nikoj slucaj ako stavam od toa, poevtino od stirodurot i polesno za redenje. Ima li nekoj od vas neshto pojma od ovaa rabota? Jas istraziv na internet i iskreno nishto lozitivno ne najdov za ovoj vid izolacii, najdov informacii kako e nedokazana rabota i deka dosega ne e dokazana sposobnosta na bojata da pravi termoizolacija.
Ах бе Фикче душо напатена....
Арно си тргнал за внатрешна изолација да ставаш! Мани се тоа боите,па уште и македонски патент,никој жив нит ја знае нит ја пробал.
Инаку теоретски е возможно да добиеш изолација од само 1мм,ама тоа од аерогелови што се спејс-теч и што коштаат илјадници долари.
П.С. и за внатрешна изолација не се зафркавај,плати си мајстори! Однадвор и така и така не се гледа оддалеку,ама внатре мора да биде убаво ;)

Член од
23 март 2009
Мислења
723
Поени од реакции
559
внатре ставајте гипс картон со тервол,зборам за постари куќи,а надвор стиропор 5-7цм
влагата ќе си оди со луфтирање и дел со упивање на гипс картонските плочи.
ништо страшно.

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
ДА СЕ ВНИМАВА
Препратено од друго место

Прегледај го приврзокот 273258

Kolku sto znam a znam 100% napraven e previd od prodavacot. Klientot e kontaktiran vednas i proizvodot vo najbrzo vreme ke go dobie. Nikako ne stanuba zbor za nameren propust tuku ke povtoram greska na prodavacot pri vnesuvanje vo sistem na naracki i montazi.
Sekako e minus ova za firmava ama covekot sekako ke dobie toa sto platil.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.724
Поени од реакции
4.113
Kolku sto znam a znam 100% napraven e previd od prodavacot. Klientot e kontaktiran vednas i proizvodot vo najbrzo vreme ke go dobie. Nikako ne stanuba zbor za nameren propust tuku ke povtoram greska na prodavacot pri vnesuvanje vo sistem na naracki i montazi.
Sekako deka Mora !da dobie toa sto platil,no sto pravime so nekoj koj vrska nema ni so brojki ni xxx dr.raboti znae samo da ja pusti klimata i da promeni mod/fan i T +/- ako ne videl deckoto deka toa sto pisuva na ispratnica i na vnatresna nee isto... Togas sto pravime...vo dekemvri koga nema 12ka damu postigne T.a platil za 18ka...

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567

Тоа е исправно, грешки се прават
Проблем е во односот, ако е така како што се пожалил.
За фирмата и јас сум слушал дека се ОК. Едино цените малку можат да се пониски.
Туку ако некој не примети, ете не се разбира, што правите.
Автоматски споено мислење:

Со парите дадени за овој систем можат да се купат дрва за 10 години.

Богами ич не е евтин, инаку и јас би сакал да го има секој.
Ова на сликава без 12 000€ не е.

Член од
15 јануари 2015
Мислења
452
Поени од реакции
424
Јас имам прочитано за ова средство ама не го имам користено да знам со сигурност дали е ефикасно.
Автоматски споено мислење:

Дали некој има користено клима Hisense 3.5 за да ми каже како да се ослободам од мирисот на лаванда при секое пуштање на климата?
Благодарам
На темава скоро и да нема член со Hisense бидејки се нови така да убаво би било да споделиш првични искуства со климава. За кој модел станува збор,намена за греење или само догревање во колкав простор,бучава на внатрешна итн.. Мириса на пластика или ?

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
На темава скоро и да нема член со Hisense бидејки се нови така да убаво би било да споделиш првични искуства со климава. За кој модел станува збор,намена за греење или само догревање во колкав простор,бучава на внатрешна итн.. Мириса на пластика или ?
Овој - ПРО - за жал го нема кај Горење, дали го има овде не знам

Screenshot_2020-11-07-13-56-09-351_com.android.chrome.jpg

Член од
15 јануари 2015
Мислења
452
Поени од реакции
424
Dechki, abe se javiv denes kaj eden shto raboti so fasadi, ima i sopstven magacin za materijali, sakav da mi dade ponuda za 25m2 3ka stirodur za spalnata vmatreshno da ja izoliram. Mi vika, ostaj stirodur, ke ti kazam jas sho ke stavish, ke stavish termoizolaciona boja, i ke go premachkash zidot so toa. Mene ne mi beshe jasno shto tochno e toa, ama otisov kaj nego na rabota, da vidam i me ubeduvashe deka nema da zgresham vo nikoj slucaj ako stavam od toa, poevtino od stirodurot i polesno za redenje. Ima li nekoj od vas neshto pojma od ovaa rabota? Jas istraziv na internet i iskreno nishto lozitivno ne najdov za ovoj vid izolacii, najdov informacii kako e nedokazana rabota i deka dosega ne e dokazana sposobnosta na bojata da pravi termoizolacija.
Еве еден член пробал со такви матереријали ама сеуште не ги споделил резултатите.

Член од
6 април 2014
Мислења
135
Поени од реакции
166
Чекај, нели ти не беше продавач на клими. Ама и ти си продавал галички. Шала на страна Хаиер си се супер, него од вас продавачиве на форумов човек не може глава да крене.

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk

Член од
29 август 2008
Мислења
5.724
Поени од реакции
4.113
Чекај, нели ти не беше продавач на клими. Ама и ти си продавал галички. Шала на страна Хаиер си се супер, него од вас продавачиве на форумов човек не може глава да крене.

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk
Cekajte...galicki .?ama haier ako uboo e..??kako be vaka ubaj galicki....????

Член од
2 јули 2020
Мислења
84
Поени од реакции
98
Пред неколку дена бев кај роднини и си седевме така кафе муабет и јас приметив дека нивната нова Gree инвертер клима кога грееше наместо кога ќе ја постигне температурата да не се гаси, туку да продолжи со работа со намалена брзина на компресорот, климата се гасеше и палеше како некоја ON/OFF. Па нели треба кога ќе ја постигне темепратурата да не се гаси, туку да ја намали брзината на компресорот? Ме интересира, ова дефект ли е или е нормално кај Gree климите?

Kajgana Shop

На врв Bottom