Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
,, nosi maska,, nosete se u pizdu materinu da vi ebam majkata retardirana. Ima li zdrav covek vo vladata da potegne nekoja merka? 1300 zaboleni oni nosi maska krvta da Im ja ebam fasisticka. Narodot umira kako gluvci a oni ,, nosi maska,,. Ma nosete se u pizdu materinu kreteni edni. Za vas samo nekoj 27mi. Sto treba? Decata da vi se zabolat pa da prevzemete merki? Kraj so vas. Matematicarot I ako e bedoveten valjda ke prevzeme se nekoja merka. Ova e pozdrav za vladata, firumdzii mirni.

Филипче: Ситуацијата со Ковид е стабилна и под контрола

,, nosi maska,, nosete se u pizdu materinu da vi ebam majkata retardirana. Ima li zdrav covek vo vladata da potegne nekoja merka? 1300 zaboleni oni nosi maska krvta da Im ja ebam fasisticka. Narodot umira kako gluvci a oni ,, nosi maska,,. Ma nosete se u pizdu materinu kreteni edni. Za vas samo nekoj 27mi. Sto treba? Decata da vi se zabolat pa da prevzemete merki? Kraj so vas. Matematicarot I ako e bedoveten valjda ke prevzeme se nekoja merka. Ova e pozdrav za vladata, firumdzii mirni.
Badijala e pcuenje sega, kasno e chedo bozje:popce:
Iljada strani prazni moabeti, nikoj ne ponudi konkretno resenie, nitu pak znae.....nie nekolkumina clenovi bevme navreduvani, ne prekrstija vo hipihondri, panicari idr.
Sega ke bide lud jebe zbunjenog, koj Ima vrski I pari, ke uspee da dojde do lekarski pregled.
Koga neznae Ovoj narod da se sploti i da barase pod itno gradenje ili saniranje na nekoi napusteni objekti, da se adaptiraat Samo za kovid bolni, za da moze drugite pacienti slobodno da odat so svoite drugi bolesti vo bolnicite...rok da mu se dadese na Filipce, a ako ne,na kloci nadvor I pravo vo kontejner...pleme mu prevarantsko nesposobno.
Kovid bolnite gi lecat infektolozi I internisti, a on podeli mocani karticki na se zivo I divo sto nosi bel mantil...psihijatri, orl, ocno, kozno, go drvat so meseci I se uste dremat vo zatvoreni oddelenija.

Filipce Izgleda go boli karot za tatkoto na doticnata. Neka Im go odnese pred vladata, drugo care nema. Eden kup luge se bolni ama za niv nema nitu ebeno testiranje ne pak drugo. Rabotata e von sekoja kontrola I poveke ne treba da se veruva na nikoja informacija od vladata. Primer, vcera epidemiologot od Kavadarci objavi brojka 39 a ministerstvo za zdravstvo 15 zaboleni. Jas licno go poznavam I mu veruvam na epidemiologot a mz se vo celost aut.

Веројатно двајцата биле изложени на поголеми количини на вирусот на почеток што резултирало да биде фатален, има интересна теорија ако закачиш помал 'virus load' ќе имаш полесни симптоми и обратно ако си изложен на повеќе и подолго време организмот нема никакви шанси да се справи на почеток што резултира со потешки симптоми.

Како и да е вие уште силете се со маските, и уште верувајте дека е слично на грип, не знам кога имало по 20 души на ден да умираат од грип... 'абе каква корона, чичкото на другар ми одел по улица и му паднало саксија на глава од корона го пишале за да земат 2000 евра'.

Двајца теоретичари што 'размислуваа со сопствена глава' и што ќе одеа во Март на инфективно да се 'заразеле' кукаат сега по здравството како било срамота да нема капацитети за да им ги прими родителите...
Kakvi se tie pogolemi kolicini na virusot. Vo so gi merite, vo grama, vo metri kubni vo so?
Ako si vdisal pet viruvcinja tvojot imunoloski sistem ke gi poeba ama ako si vdisal sest ili sedum ke te prosti gospod? Kako si go zamisluvas toa samo eden gospod znae.

Badijala e pcuenje sega, kasno e chedo bozje:popce:
Iljada strani prazni moabeti, nikoj ne ponudi konkretno resenie, nitu pak znae.....nie nekolkumina clenovi bevme navreduvani, ne prekrstija vo hipihondri, panicari idr.
Sega ke bide lud jebe zbunjenog, koj Ima vrski I pari, ke uspee da dojde do lekarski pregled.
Koga neznae Ovoj narod da se sploti i da barase pod itno gradenje ili saniranje na nekoi napusteni objekti, da se adaptiraat Samo za kovid bolni, za da moze drugite pacienti slobodno da odat so svoite drugi bolesti vo bolnicite...rok da mu se dadese na Filipce, a ako ne,na kloci nadvor I pravo vo kontejner...pleme mu prevarantsko nesposobno.
Kovid bolnite gi lecat infektolozi I internisti, a on podeli mocani karticki na se zivo I divo sto nosi bel mantil...psihijatri, orl, ocno, kozno, go drvat so meseci I se uste dremat vo zatvoreni oddelenija.
Vednas da prevzemat merki. Sekoj den e se pokasno. Mora da se smali brojot na zaboleni. Ne e resenieto vo nov broj kdeveti. Eve jas nudam 30 kreveti kaj mene doma. Sto fajde, Ke Im dadam pileska supa ili caj od kamilica. Treba da zaebat politika I ekonomija I da se soocat so realnosta. Nema I jare I pare.

Тенеке закон си.. :pos:
Ако делува како вакцина, тогаш дај сите по малку да шмркнеме / лизнеме. Што има да се криеме или чекаме вакцина.
А бидејќи има и по вторпат кои се позитивни, значи ќе треба почесто во годината да го конзумираме, да биде ко вакцина.

Колку треба здраво да се настегаш имаш информација...
@teneke i mene ova me interesira.

Sakale ili ne samo karantin mozi da ne spasi, kolku porano go vovedat tolku poveke zivoti ke se spasat a ekonomski nie sekako sme propadnati.

Vednas da prevzemat merki. Sekoj den e se pokasno. Mora da se smali brojot na zaboleni. Ne e resenieto vo nov broj kdeveti. Eve jas nudam 30 kreveti kaj mene doma. Sto fajde, Ke Im dadam pileska supa ili caj od kamilica. Treba da zaebat politika I ekonomija I da se soocat so realnosta. Nema I jare I pare.
Koi merki duso, znaes nekoi novi!?

Eve, vo GOB 8 mi septemvri ima 400 prazni kreveti, no badijala....psihijatarot vika jas ne sum ucel za kovid, kozniot lekar isto, drugi doktori odbivaat,neznaat intubacija da napravat, internistite baraat pogolema plata, da Im se izednaci so platite kako na vrabotenite na klinika, drugi se kobajagi hronicno bolni, dogovorcite dusicki za 10000 den ne Im se raboti......tesko nas na obicniot graganin.

Eve, vo GOB 8 mi septemvri ima 400 prazni kreveti, no badijala....psihijatarot vika jas ne sum ucel za kobid, kozniot lekar istio, drugi doktori odbivaat,neznaat intubacija da napravat, internistite baraat pogolema plata, da Im se izednaci so platite kako na vrabotenite na klinika, drugi se kobajagi hronicno bolni, dogovorcite dusicki za 10000 den ne Im se raboti......tesko nas na obicniot graganin.
Jas ko i rekov na koleskata tvoja deka ne samo site sto imaat minimum sredno medicinsko tuku i so veterinarno da se angaziraat oci ke mi izvadevte. Normalni ljuge koi bile vo taa struka od ljubov a ne za pari i od penzija ke se prijavat da pomognat, da volontiraat vo vakvi zaebani vreminja a ne da ja koristat sekoja mozna prilika da eskiviraat.

Eve, vo GOB 8 mi septemvri ima 400 prazni kreveti, no badijala....psihijatarot vika jas ne sum ucel za kobid, kozniot lekar istio, drugi doktori odbivaat,neznaat intubacija da napravat, internistite baraat pogolema plata, da Im se izednaci so platite kako na vrabotenite na klinika, drugi se kobajagi hronicno bolni, dogovorcite dusicki za 10000 den ne Im se raboti......tesko nas na obicniot graganin.
Pa ete ja Grcija e podobra od nas vo odnos na zaboleni i pocinati pa sepak voveduva celosen karantin. I kaj niv ke ima krah na ekonomijata i kaj niv ke propadnat biznisi, cela Evropa vovede porigorozni merki samo ovie nasite uste se mislat,dale ozbilna preporaka pa neznaat li so koj luge si imaat ovde rabota

@teneke i mene ova me interesira.

Знам дека се заебаваш, ама ај ќе ти одговорам сериозно, исто како и од вода не умира секој од испиени 6 литри на екс, така и смртоносна доза од вирусот зависи од твојот имун систем.

Sto e tolku nejasno, ednostavno prosto, bolesta kako ke se razviva zavisi od kolicinata na zarazniot ispluvok sto ke go primi nekoja osoba ....Dali ke ti kivne nekoj direktno u faca od pol metro ili jas ako te zalapam vaka zarazna edno dve minuti;)
Mnogu e nejasno. Ako imunoloskiot sistem ne ti go prepoznava virusot kako zakana togas i edno viruvce da e ke si se razmnozi posto nikoj ne go sprecuva vo toa, samo prasanje na vreme e koga ke se razmnozi vo dovolna kolicina :toe:. Od druga strana imonoloskiot sistem ako reagira kako so e dizajniran da reagira slobodno mozes da me zalapas i ne samo toa ;).

Eve, vo GOB 8 mi septemvri ima 400 prazni kreveti, no badijala....psihijatarot vika jas ne sum ucel za kovid, kozniot lekar isto, drugi doktori odbivaat,neznaat intubacija da napravat, internistite baraat pogolema plata, da Im se izednaci so platite kako na vrabotenite na klinika, drugi se kobajagi hronicno bolni, dogovorcite dusicki za 10000 den ne Im se raboti......tesko nas na obicniot graganin.
Toa e problemot. Nema e poveke kapacitet vo zdravstvoto a ovie se ponasaat kako se da e vo red. Merkite se tie: karantini, lok daun... Nema drugo care. Cel civiliziran svet gi prevzema tie merki a nie se pravime fakmeni. Do koga? Uste 5 ili 10 dena?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom