Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе нема?
Ова што го правиш е whataboutism или некој сличен bias/logical fallacy.
Oна што сака да го каже, а ти што се преправаш дека не сфаќаш, е тоа дека нема право да се буни за еден настан, во Црна Гора, вон полициски час, иснспириран од религија, кога они правеа секој ден повеќе такви собиранки, тука кај нас, инспирирани од религија и помогнати од двојните аршини на власта, при донесување на одлуки и нивно спроведување. По што кривата се качи за 400%, види погоре графи (дали у Црна Гора ќе се качи кривата вака после тој еден настан?).
Што е нормално, тоа кај нас беа масовно организирани семејни прослави од одредени групи граѓани во некои региони". Нормално е тоа што имаа таков импакт врз состојбата. Нормално е што они сега, како Дарданија, Тенеке, ти, Чолисимо и Кулрис ќе посочуваат секакви и најбенигни глупости. секако без некаков доказ за реалниот имапкт. Не е нормално, за атер на некаква политичка коректност, рационален ум, да користи двјни аршини и да релативизира, кога ги има црно-на бело фактите. Мислам, можеби на некои куртони им е нормално, но е смешно гледано од страна.

Сега, он сирот, нема за што да се фати, па се фатил за единечен настан, у недојдија. Тоа е, како да се жалиш на смрдеа, а штотуку си излегол од канализација. Типично човечко однесување - кај децата, кога некое ќе скараш поради нешто, во иднина сите макар и најситни дела на другите деца, кои макар и личат на тоа неговото, заради кое си го искарал, ќе бидат ревносно пријавувани од споменатото дете.
Автоматски споено мислење:

И двајцата браќа имале некоја посериозна хронична болест, објавија пред неколку страни. Жалосна судбина...
Ги читам мислите на форумските идиоти: - Ах, штом е така, нема гајле и така ќе умреле.

Не дека го бранам но во мај имаше просечно по 20 новозаразени, а на некои денови и под 10. Плус се гледа дека носи маска, а и тие позади.
Така е, во мај.
Но, неколку дена инкубација после ифтарите, како беше?

Последно уредено:
Oна што сака да го каже, а ти што се преправаш дека не сфаќаш, е тоа дека нема право да се буни за еден настан, во Црна Гора, вон полициски час, иснспириран од религија, кога они правеа секој ден повеќе такви собиранки, тука кај нас, инспирирани од религија и помогнати од двојните аршини на власта, при донесување на одлуки и нивно спроведување. По што кривата се качи за 400%, види погоре графи (дали у Црна Гора ќе се качи кривата вака после тој еден настан?).
Што е нормално, тоа кај нас беа масовно организирани семејни прослави од одредени групи граѓани во некои региони". Нормално е тоа што имаа таков импакт врз состојбата. Нормално е што они сега, како Дарданија, Тенеке, ти, Чолисимо и Кулрис ќе посочуваат секакви и најбенигни глупости. секако без некаков доказ за реалниот имапкт. Не е нормално, за атер на некаква политичка коректност, рационален ум, да користи двјни аршини и да релативизира, кога ги има црно-на бело фактите. Мислам, можеби на некои куртони им е нормално, но е смешно гледано од страна.
Има целосно право да се буни за настанот. А дали тој настан е 10 пати помалку битен од некој друг, и тоа дека Дардања излегува хипокрит ако не го осудува тоа што не го испочитуваа неговите, се две други работи.
Свесен си, свесен е он, свесни сме сите дека тие настани се за осуда. Тоа што на bunch of исламофоби како вас не сака да ви го признае... па и го разбирам да ти кажам.
Тоа е, како да се жалиш на смрдеа, а штотуку си излегол од канализација.
Можеш и таква аналогија да направиш ама можеш и ваква: ај пошо тоа дело е поситно, да прогледаме низ прсти. Ај пошо има масакри низ светот, да не осудуваме ограбувачи на продавници.

Можеш и таква аналогија да направиш ама можеш и ваква: ај пошо тоа дело е поситно, да прогледаме низ прсти. Ај пошо има масакри низ светот, да не осудуваме ограбувачи на продавници.
Вака Анон, нема гајле, тебе ќе ти цртам ко на мало дете:

Они самите инситираа од верски побуди да има ифтари у сред полициски час, после кои кај нас се деси катаклизмата. Они сами, тука ги организираа и власта им дозволи.

Сега да ми дојде и да ми вика - гледај ете у Мозамбик христијанинот не носи маска, а вие нас ни викате, е релевантно колку што си ти релевантен на теми за глобална политика и историја.

Они маме ебаа тука за време на ифтари, сега треба да верувам дека него го здоболело за општото здравје, поради некој погреб у Црна Гора.

Они самите инситираа од верски побуди да има ифтари у сред полициски час, после кои кај нас се деси катаклизмата. Они сами, тука ги организираа и власта им дозволи.
Они барем си славеа, а ние сеа 1000-рчињава на ден од без везе непочитуење мерки.
Да не се случајно 1000-рчињава се ради ифтарите тогаш?
поради некој погреб у Црна Гора.

Види го видеоно, не е само „обичен погреб“.

Имаше еден научник од Ф.Б страната 'Zemjla je Ravna' и вика дека рацете не треба да се мијат за да фатат надворешна корка која е полна со добри бактерии, ќе ти треба едно 250 дена да стигнеш до тоа ниво... Откако ке ја фатиш таа корка после наместо витамини само лижи ја и така ќе бидеш заштитен од сите болести вклучувајќи и рак...

Знам дека си од таа багра луѓе...
абе ти некако објаснуваше дека вирусот се ширел зашто не миеле раце и не носеле маска луѓето, ама по пола година и научниците дури те побија. Испадна да проветруваш у затворена просторија поише ќе те заштитело него маска да носиш цел ден. А од немиење раце до денес не сум слушнал некој да фати Корона.

Смс порака за дозвола до маркет леб да си купам... :pos: :pos:
Следно што ќе биде, да ни исталираат камери по дома, за да гледаат дали ги миеме рацете со сапун, и ги триеме минимум 30 секунди? 1000 евра казна за тој што само 20 секунди ги трие рацете...

Vikendot sto zamina se custvuvav omalaksano i imav temp 37.5 najcesto taa temp ja imav posle 18.00h. Vcera mi se pojavi suva kaslica pocnav da kaslam na sekoi 5 minuti duri i gradi bolea ponekogas, deneska od nautro pa do sega se imam iskalsano 5 pati. Odam na maticen krvna slika bonbona biznis ekstra da ti e merak da ja gledas CRP=7.10, maticniot mi vika jas ke te racunam tebe kako pozitiven i mu velam daj da se testiram, vo strumica terminot za testiranje blokiran preblokiran ne ni otvare slobodno samo na Infektivna vo Skopje posle 2-3 dena, mu velam deka na TV rekoa deka vo sekoja bolnica imalo rasporedeno brzi testovi, pocna da se smee i mi kazuva dete toa tie e samo politika mozebi u skopje da gi ima tie testovi nis drugite gradovi moze da gi sonuvame. Mi prepisa edni tableti za imunitet i sirupo herbion i vika odmari doma 1 nedela imas bolovanje.

Pred da si zaminam mu vikam da ne e grip na toa dobiv odgovor deka grip seuste nema gripot se pojavuval Januari, Februari, Mart i deka sega site sto gi pratile na testiranje od 15 pacienti samo 2 negativni izlegle se drugo pozitivno.

абе ти некако објаснуваше дека вирусот се ширел зашто не миеле раце и не носеле маска луѓето, ама по пола година и научниците дури те побија. Испадна да проветруваш у затворена просторија поише ќе те заштитело него маска да носиш цел ден. А од немиење раце до денес не сум слушнал некој да фати Корона.

Гледам ова со маскиве, никако да се разбери.

Ај уште еднаш.

Сите работи кои ги внесуваме во одредено количество се смртносни, дури и вода. Така е и со вирусов. Ако здраво се настегаш со вирус, тогаш тие ќе заразат голем број на клетки и ќе имаш огромна инфекција од старт.

Ако се заразиш со мала количина, тоа може да делува и како вакцина.

Ова го знајме од март и гледам сите се чудат кога ќе рикни некој наеднаш здрав прав, од цитокинска бура.

Смс порака за дозвола до маркет леб да си купам... :pos: :pos:
Следно што ќе биде, да ни исталираат камери по дома, за да гледаат дали ги миеме рацете со сапун, и ги триеме минимум 30 секунди? 1000 евра казна за тој што само 20 секунди ги трие рацете...
Луда работа, и пак и кај нас да е воведено што треба, да им пишам идам да рекреирам по кеј па да чекам дозвола? :tapp:

Vikendot sto zamina se custvuvav omalaksano i imav temp 37.5 najcesto taa temp ja imav posle 18.00h. Vcera mi se pojavi suva kaslica pocnav da kaslam na sekoi 5 minuti duri i gradi bolea ponekogas, deneska od nautro pa do sega se imam iskalsano 5 pati. Odam na maticen krvna slika bonbona biznis ekstra da ti e merak da ja gledas CRP=7.10, maticniot mi vika jas ke te racunam tebe kako pozitiven i mu velam daj da se testiram, vo strumica terminot za testiranje blokiran preblokiran ne ni otvare slobodno samo na Infektivna vo Skopje posle 2-3 dena, mu velam deka na TV rekoa deka vo sekoja bolnica imalo rasporedeno brzi testovi, pocna da se smee i mi kazuva dete toa tie e samo politika mozebi u skopje da gi ima tie testovi nis drugite gradovi moze da gi sonuvame. Mi prepisa edni tableti za imunitet i sirupo herbion i vika odmari doma 1 nedela imas bolovanje.

Pred da si zaminam mu vikam da ne e grip na toa dobiv odgovor deka grip seuste nema gripot se pojavuval Januari, Februari, Mart i deka sega site sto gi pratile na testiranje od 15 pacienti samo 2 negativni izlegle se drugo pozitivno.
скроз истата ситуација и симптоми ги имам и јас само што денеска почна и пролив да имам.
За разлика од тебе, мене докторката сумамед ми стегна да испијам две пакувања.

Гледам ова со маскиве, никако да се разбери.

Ај уште еднаш.

Сите работи кои ги внесуваме во одредено количество се смртносни, дури и вода. Така е и со вирусов. Ако здраво се настегаш со вирус, тогаш тие ќе заразат голем број на клетки и ќе имаш огромна инфекција од старт.

Ако се заразиш со мала количина, тоа може да делува и како вакцина.

Ова го знајме од март и гледам сите се чудат кога ќе рикни некој наеднаш здрав прав, од цитокинска бура.
Го заебавам членот, објаснуваше тука дека луѓе не миеле раце и затоа не може да се справиме со вирусот. Изглеа цел свет забораил да мие раце периодов.
Иначе имаше студија, ти во затворена просторија имаш огромна количина на вирус доколку не проветруваш. И со маска и без маска ќе се настегаш со вирусот.

Они барем си славеа, а ние сеа 1000-рчињава на ден од без везе непочитуење мерки.
Да не се случајно 1000-рчињава се ради ифтарите тогаш?
Сеа ко владе, ќе скокаш од гранка на гранка? 1000-чињата од што се, Филипче дали има право за ова или за она, Анон дали е машко или женско... све се тоа разни прашања за кои може да се дискутира.

А Сеа збориме за тоа како и дали има право некој ко Дарданија да покажува со прст на случајот во Црна Гора.

Види го видеоно, не е само „обичен погреб“.
Не е. Кој рече дека е.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom