Здраво, бев на интервју завчера 03.11 тука во Ск во амбасада. Прво чекаш надвор пред амбасада, искача вработен и прашува кој за што е. Ти го зима ПАСОШОТ и после некое време те повикува. Влагаш внатре, оставаш ташна телефон....дезинфицираш раце...Те праќа на првиот шалтер да ги оставиш документите (изводи преведени, заверени, лекарско, потврда за неосудуваност, потврда од друштвото, происходот...значи од се по една копија, 3 слики, 50€ и уплатницата од15€ уплатени во уни банка на сметка на министерството (знаат во уни банка). Откако ќе завршиш на тој шалтер те праќаат на шалтер бр. 3 за интервју. Сите можни прашања ме испраша (ако ги немаш ќе ти ги пратам). Најважни прашања за граѓанство, народност, историски личности...На крај ти вика ќе ве известиме за бројче. Вчера беше познаник, му рекле бројче за месец- два а мене ништо не ми рекоа.Zdravo, dali denovive nekoj bil na intervju da kaze kako e? Jas kje odam vo petok i site sto gi poznavam i sto gi prasav kako mine intervjuto bile pred 2-3 godini, pa ako bil nekoj skoro neka spodeli dali istite prasanja od listot gi prasuvaat ili i nesto dopolnitelno.
Fala odnapred
Sent from my Mi A1 using Tapatalk