Подобро задржете добар тон.Модератори има нешто тука да забришат членови, постови, гомнарии? До кога треба да се толерираат луѓе од соседни држави да дркаат овде?
ВРОНГ !!Здраво, браќа Македонци!
Имам намера да пишувам на Македонски јазик, бидејќи го почитувам твоето право да го повикуваш јазикот што го зборуваш и да пишуваш онака како што сакаш и сакаш. Јас ќе користам google translator за оваа намена.
Се надевам дека ќе разговарам со вас не само на братски начин, туку и на пријателски начин!
Читав многу написи во бугарски форуми и што сè уште нема напишано… Конечно, добив потреба да разговарам директно со обични луѓе од Македонија.
Мене навистина ме интересира прашањето зошто македонскиот народ не сака да ја признава историјата пред таканаречената фашистичка Бугарија да стане фашист. Очигледно е дека овој период е нешто, што најмногу ги навредило денешните граѓани на Македонија и е нешто што со право може да им се налутите на Бугарите. Затоа се согласуваме со вас, дека токму затоа сте се разделиле како друга нација и го признаваме тоа. Нормално е секој Бугарин, како и секој Германец, на пример, да се срами од овој период.
Но, да се вратиме само неколку години порано. За жал, оттогаш нема преживеани, но сите факти и документи покажуваат дека овие жители на територијата на Македонија (не само денешната држава) се нарекувале Бугари. Овие (и нашите предци), дури и да ве поддржуваат да бидете посебна и независна нација, сигурно се вртите во нивните гробници, затоа што не сакате да признаете што тогаш тие, вашите предци, мислеа дека е исправно.
Мене ми е многу лошо од тоа што направи српската пропаганда во твоите глави и затоа каква слика создаде за нас Бугарите. Не сум лут на тебе, дури и кога се обидуваш да ме навредиш. Јас знам колку е силна пропагандата кога започнува на рана возраст! Размислете за тоа - она што го научивте на училиште може значително да се разликува од вистината за нас! Прошетајте низ Бугарија, дали гледате некаде татарски или азиски лица?! Не, се разбира...
Се надевам дека разбирате колку пријателски го напишав ова!?
На здравје: Ники
Да, ги признаваме историските факти дека сте татарско племе, немате никаква врска со Словените, и дека единствен начин да влезете и да се чувствувате како Словени ви е преку Македонија и Македонците. Красимировци и Аспаруховци, азијци татари крадци на историја.Ако сакате Европа, мора да признаете всички исторически факти. За Гоце, за самос'знанието на населението по тија земи до 1945, за Коминтерна, јазика...
Па нека вашите политичари ги облекат в приемливи за населението форми, но мора да б'дат јасно разписани.
Иначе EU през крив макарон...
Сега, кога го испеа целииот репертоар, се надевам дека ти олесна и ќе може да спиеш добро.Да, ги признаваме историските факти дека сте татарско племе, немате никаква врска со Словените, и дека единствен начин да влезете и да се чувствувате како Словени ви е преку Македонија и Македонците. Красимировци и Аспаруховци, азијци татари крадци на историја.
Dodeka iq33 plaka ne ocekuvaj reakcija, ovie od kajgana ispadnaa polosi od Gero I Milcin, ovie vtorive barem svatija deka se izigrani.Модератори има нешто тука да забришат членови, постови, гомнарии? До кога треба да се толерираат луѓе од соседни држави да дркаат овде?
Ниту европа ја сакаме, ниту со вас во сојуз ѓубриња татарски фашистички. И вие сте тие кои треба да ги признаат историските факти за македонската историја, јазик идентитет... Ама од малоумни татари тоа нема да го дочекаме, кога главна историска личност ви е Аспарух, па немате со што да го оправдате вашиот „словенски“ идентитет и се нафрливте на македонската историја и македонскиот идентитет.Ако сакате Европа, мора да признаете всички исторически факти. За Гоце, за самос'знанието на населението по тија земи до 1945, за Коминтерна, јазика...
Па нека вашите политичари ги облекат в приемливи за населението форми, но мора да б'дат јасно разписани.
Иначе EU през крив макарон...
Покрај Аспарух, имаме уште 1.000 главни историски личности - царе ,патриарси , книжовници,воеводи ..... Не е като да немаме - имаме доволно ,та да ги крадеме од вас ,кои немате ни една .Ниту европа ја сакаме, ниту со вас во сојуз ѓубриња татарски фашистички. И вие сте тие кои треба да ги признаат историските факти за македонската историја, јазик идентитет... Ама од малоумни татари тоа нема да го дочекаме, кога главна историска личност ви е Аспарух, па немате со што да го оправдате вашиот „словенски“ идентитет и се нафрливте на македонската историја и македонскиот идентитет.
Ако имате гледајте си ги вашите аспаруховци кубрати и не знам какви монголоидни татарски историски личности, македонските нема што да бараат меѓу овие мелези.Покрај Аспарух, имаме уште 1.000 главни историски личности - царе ,патриарси , книжовници,воеводи ..... Не е като да немаме - имаме доволно ,та да ги крадеме од вас ,кои немате ни една .
Uppps не сум прав - имате.. главни исторички личности са ви Тито и Лаже Ристовски ..