Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Лош ти е примерот...
Потребни ми се 43.252.003.274.489.856.000 секунди.
1.370.573.277.894 години.
Значи можам да ја наместам... :)
Ако си се родил кога се формирал универзумов онда уште не би ја наместил :D
Многу е адекватен примерот....ама ти си верник, што и да ти кажам е џабе :)
Автоматски споено мислење:

Може ќе се чудат некои кога ќе слушнат....во науката како на ниедно друго место владејат традиционални вредности....дијалектија јбг. Иначе не би била науката тоа што е :LOL:
Колку е само смешен овој свет.....

Последно уредено:
Лош ти е примерот...
Потребни ми се 43.252.003.274.489.856.000 секунди.
1.370.573.277.894 години.
Значи можам да ја наместам... :)
Verbata e jaka rabota , no sega prasanjeto e vo sebe ( osnova na nogy teizmi) , veryvas deka mozesda ja srwdis rubikovata , ili verba vo nevidlivata raka koja ke te vodi da ja sredis ( teologija) . Jas misalm dualizomt e genetski kodeficiran vo nas, dali da ne sprecuva ili unapreduva toa e veke drygo dvaeset , vlegyva kako poim individyata , okolinata , sitaciite koi vlijaat vo procesot na " molding the cup" ,zosto neli Jung kako demand na Frojd veli , procesot na oformuvnje na individyata e reverzibilno povrzan so "sodrzinata" na individuata koja ke ja oformuva od vnatre svojata nadvoresna manifestacija.

Verbata e jaka rabota , no sega prasanjeto e vo sebe ( osnova na nogy teizmi) , veryvas deka mozesda ja srwdis rubikovata , ili verba vo nevidlivata raka koja ke te vodi da ja sredis ( teologija) . Jas misalm dualizomt e genetski kodeficiran vo nas, dali da ne sprecuva ili unapreduva toa e veke drygo dvaeset , vlegyva kako poim individyata , okolinata , sitaciite koi vlijaat vo procesot na " molding the cup" ,zosto neli Jung kako demand na Frojd veli , procesot na oformuvnje na individyata e reverzibilno povrzan so "sodrzinata" na individuata koja ke ja oformuva od vnatre svojata nadvoresna manifestacija.
121966967_1226638954389767_8148609411106222145_o.jpg

Momci imam edno prasanje, kako bi gi objasnile vie ovie GTA igraci , ili kolkcioneri na glavi sto harat vo Francija i niz evropa ? Nie na forumov se mozeme da filozofirame ,no kako bi se objasnile ovie kolezi denes i istite takvi kako niv za vreme na krstonosnite vojni ? Ne znam dali e na soodvetno mesto i tema prasanjevo , no neka mi prosti toj sto ke mi zameri.

Momci imam edno prasanje, kako bi gi objasnile vie ovie GTA igraci , ili kolkcioneri na glavi sto harat vo Francija i niz evropa ? Nie na forumov se mozeme da filozofirame ,no kako bi se objasnile ovie kolezi denes i istite takvi kako niv za vreme na krstonosnite vojni ? Ne znam dali e na soodvetno mesto i tema prasanjevo , no neka mi prosti toj sto ke mi zameri.
Си ја погрешил темата. Ова се прашања за Исламот и Христијанството. Нивни верници ги прават (правеле) овие злодела.

Se izvinuvam.

Нема потреба Бошко,уживај,сепак атеистите се луѓе без "морален компас" или "етички кодекс",
а во глобала најмалку ги малтретираат "ближните".
Ова што ти го посочив е чисто за да разграничиме со темите,ништо злонамерно ;)

Нема потреба Бошко,уживај,сепак атеистите се луѓе без "морален компас" или "етички кодекс",
а во глобала најмалку ги малтретираат "ближните".
Ова што ти го посочив е чисто за да разграничиме со темите,ништо злонамерно ;)
Tokmu zato se izviniv , moralno ili ne , jas ziveam po pravila i pocustvuvav deka gi prekrsiv ovie ne forumov... Pricinsko posledicna reakcija.

Tokmu zato se izviniv , moralno ili ne , jas ziveam po pravila i pocustvuvav deka gi prekrsiv ovie ne forumov... Pricinsko posledicna reakcija.
Секуларниот морал е аспект на филозофијата кој се занимава со моралот надвор од религиските традиции.

Во модерните примери спаѓаат хуманизмот, слободното мислење, и повеќето верзии на консеквенцијализам.

Дополнителните филозофии со антички корени ги вклучуваат и оние како што се скептицизмот и доблесната етика.

Секуларниот морал е аспект на филозофијата кој се занимава со моралот надвор од религиските традиции.

Во модерните примери спаѓаат хуманизмот, слободното мислење, и повеќето верзии на консеквенцијализам.

Дополнителните филозофии со антички корени ги вклучуваат и оние како што се скептицизмот и доблесната етика.
Se slozuvam kompletno so se pogore, filozofijata e priroden antidot na bilo koja religija , no e samiot nikulec na bilo koj drug ...izam (muslimanstvo,hristijanstvo,katolicizam) , ova go pokazuva samiot dualitet na coveckoto bitie , razmisluvam zosto postojam ili postojam zosto razmisluvam, ako ne se lazam sv.Augustin ima kazno ,Eva e prviot filozof , preziveav zosto zmijata ne me kasna ili sto belja mi napravi zmijata.

За Морал има посебна тема токму во философија.

Туку, прашање во духот на темата, дали сте антитеисти како опзиција на верување во приложените антропоморфни богови и религиите како систем, или сте философски во материјализмот - свеста е производ на комплексноста на мозокот, кој патем еволуирал сосем случајно?

Дека The Hard Problem Of Consciousness науката сеуште не го реши, па на што би се базирале вашите верувања во редукционизмот и материјализмот, доколку сте тоа нели?

Исто така, што мислите за пантеизмот?

Последно уредено:
@ПрофаундлиСтупид кога сме веќе кај моралот,морав "читанката" да
ја искористам,не сум антитеист,

а и како да го навредам
колегата "софорумец" @bosko_g
во неговите ставови за Св.Августин т.е дека "Ева била првата филозофка"?

Иначе за пантеизмот немам генерални ставови,добро би било ти да не просветлиш ;)

@ПрофаундлиСтупид кога сме веќе кај моралот,морав "читанката" да
ја искористам,не сум антитеист,

а и како да го навредам
колегата "софорумец" @bosko_g
во неговите ставови за Св.Августин т.е дека "Ева била првата филозофка"?

Иначе за пантеизмот немам генерални ставови,добро би било ти да не просветлиш ;)
Да просветлам тешко, но во кратки црти бог е универзумот не личност, универзумот се осознава себеси преку се што е во него, универзумот е свест која се буди.

Свест има во се, и во атомот но таа соодветно се изразува зависно од комплексноста на апаратот преку кој квалитативно се манифестира.

Во тој смисол, многу атеисти се пантеисти, Ајнштајн, Спиноза, па и Мичио Каку кој нели ептен збори за кардашевата скала која ја спомна, како таков пантеизмот се повеќе денес зема замав во научните и академски кругови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom