- Член од
- 9 мај 2017
- Мислења
- 352
- Поени од реакции
- 635
30 милиони убаво ќе дојдат за развивање бизнис.....Можеби фановите на МАКПЕТРОЛ ќе ги интересира точка 9
B R A V O !!!!!1976 den tnb divid bruto... Bravo... Pak na Wall str. da odite site...
Топ! Јас сум презадоволен. Само се прашувам да не е последна, а во наредниве две, три години да извисиме. Искрено ради тоа и влегов, пошто капитална добивка од НЛБ не очекувам, влегов на ~16.500.1976 den tnb divid bruto... Bravo... Pak na Wall str. da odite site...
Nema aber za dividenda od STB ?10 проценти раст на кредитна база, а пад на приходите од камата кај СТБ. Исто и кај КМБ.
Приходите од камата за кредити кои што се значајно оштетени се пресметуваат на нето основа (ИФРС 9). Тоа значи дека може нереално да изгледаат помалку. Доколку дојде до наплата на кредитот, тогаш ќе има поголем приход од поврат на исправка на вредност (или како се тоа веќе вика на македонски).10 проценти раст на кредитна база, а пад на приходите од камата кај СТБ. Исто и кај КМБ.
Поглавје 23 вели Макронот, додека Арапи сечат глави по Францијана...Баш да видиме дали ќе се фати некој сом капиталец во некоја фрлена мрежа или мамка, а можеби и некое палаво кутре што ќа заталка во длабокото
Прегледај го приврзокот 272129
Ај повтори уште 10 пати и ќе те послушаме и на Запад ќе инвестираме, боже сачувај и Бранко да те брани. Како за некој што излегол од МСЕ, премногу си опседнат од МСЕ (во негативен контекст). Ако ти си изгубил средства, не значи дека сите ја делат истата судбина, еве јас можеби во Европа не сум се офајдил, но тука добро ми иде, па не серам дека МСЕ е оаза за правење пари.Незнам што не е јасно со МСЕ.
Парите повеќето луѓе си ги изнесоа надвор од Македонија на странски берзи.
Прашај брокери ќе ти кажат (над 30 милиони евра од почеток на година).
Поголем проблем е што овој тренд само што започна и нема набрзо да се промени.
Тоа во превод значи 0 ликвидност на берзата.
Нема купувачи ама нема ни продавачи односно мртов маркет.
Приметив дека прават нешто вакво во кварталот кога им ги откупија побарувањата од ФЕНИ и имаше драстично зголемени приходи од камата.Приходите од камата за кредити кои што се значајно оштетени се пресметуваат на нето основа (ИФРС 9). Тоа значи дека може нереално да изгледаат помалку. Доколку дојде до наплата на кредитот, тогаш ќе има поголем приход од поврат на исправка на вредност (или како се тоа веќе вика на македонски).
едит: сега видов дека КМБ овие ги книжи како Останати приходи од дејноста...
Neverojatno! Protiv preporakite na NBRM i ECB, pa ovie ne e... ziva sila1976 den tnb divid bruto... Bravo... Pak na Wall str. da odite site...
Препораките на НБРМ беа во насока на вонредната состојба ако памтам добро или не? А ЕЦБ кај нас не важи пошто не сме ЕУ. А за Словенците важи ама ако они даваат дивиденда на нивните акционери.Neverojatno! Protiv preporakite na NBRM i ECB, pa ovie ne e... ziva sila
A ja si gi dadov. Eftino