Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
31 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
306
Овие од амбасада намерно го исклучуваат телефонот, се дерат по тел ако се јавиш пред 12ч, пошто од 12 до 13ч кажуваат само дали е стигнато државјанството. Колку се идиоти чудо е тоа, ги прашав и по емаил ќе видиме дали ќе одговорат. 1.5 месец ги чекам у пм. Доека го земам пасошов од указ уште пола год + ќе се фати :(

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Pred nekoja godina eden makedonec (od Kavadarci mislam beshe) posreduvashe za Hr pasosh, gi zhegna dvajca drugari po 1000 i e nesto euros i na kraj izglea se obesi deckoto, mnogu zaebal, a najverojatno nekoj i nego go zaebal
Tatko mu se obesi a toj izbega za germanija teska prevara mnogu luge zafrkna niz cela makedonija i makedonci i albanci

Член од
8 јануари 2020
Мислења
432
Поени од реакции
1.201
Овие од амбасада намерно го исклучуваат телефонот, се дерат по тел ако се јавиш пред 12ч, пошто од 12 до 13ч кажуваат само дали е стигнато државјанството. Колку се идиоти чудо е тоа, ги прашав и по емаил ќе видиме дали ќе одговорат. 1.5 месец ги чекам у пм. Доека го земам пасошов од указ уште пола год + ќе се фати :(
Абе ти да видиш на мајками по телефон , зошто јас не бев во мк, човече резил ја направил тој од амбасада по телефон. Само што ми пренесе им пишав меил и во 5ипол ми стаса маил дека ми е таму а идиотот и рекол да не сум чул повеќе да звониш до крајот на октомври, почетокот ноември. И ако го послушавме сега ќе си бев без указ. Биди упорен.

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
АМБАСАДАТА ПРАЌА ПИСМО ДО МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВОСУДИЕ,А ОД ТАМУ ТИЕ ДО ОПШТИНА СРЕДЕЦ.ПИСМОТО МОРА ПРВО ДА СТИГНЕ ЗА ПОТОА ДА МОЖЕТЕ ДА ИЗВАДИТЕ ЕГН,БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ПРЕКУ АМБАСАДА ИЛИ САМИ ЌЕ ПОДНЕСУВАТЕ ЗА АДРЕСА.ЗНАЧИ МОЖЕ И ДА СИ ГО ЗЕМЕТЕ ДРЖАВЈАНСТВОТО,А ПОТОА САМИ ДА ПОДНЕСЕТЕ ЗА АДРЕСА,НО САМО ПОГОЛЕМИ ТРОШОЦИ ЌЕ НАПРАВИТЕ,ЗОШТО КОГА ЌЕ ОДИТЕ ТАМУ ЌЕ ВИ КАЖАТ ДЕКА МОРА ДА СТИГНЕ ПИМОТО ,ПА ПОСЛЕ ДЕКА ЌЕ ВИ ЈА ДАДАТ АДРЕСАТА И ЌЕ МОЖЕТЕ ДА ПОДНЕСЕТЕ ЗА ЕГН.
-СЕ ЈВУВАТЕ НА БРОЈОТ ПОСЛЕ 1 МЕСЕЦ (МИНИМУМ)А НАЈКАСНО 2 МЕСЕЦИ-+35929872801 Општина Средец-адресна -ЗА ДА ПРАШАТЕ ДАЛИ Е СТИГНАТО ПИСМОТО ЗА ВАС.
-ОТКАКО ЌЕ ВИ ПОТВРДАТ,ИМАТЕ ОПЦИЈА ИЛИ ОД ТУКА ПРЕКУ ПОСРЕДНИК ДА ПОДНЕСЕТЕ ДА ВИ ГО ИЗРАБОТАТ МАТИЧНИОТ БРОЈ,ИЛИ КОГА ЌЕ ОДИТЕ ВО СОФИЈА ДА ПОЈДЕТЕ СО ПОСРЕДНИК И ЗА ОДРЕДЕН НАДОМЕСТ (ОКОЛУ 100 ЛЕВА),МОЖЕТЕ И ВИЕ САМИТЕ ДА СЕ ОБИДЕТЕ НА СЛУЖБЕНЦИТЕ ДА ИМ ДАДЕТЕ ,ДА ВИ ГО ИЗДАДАТ МАТИЧНИОТ БРОЈ ЕГН ВО ИСТИОТ
-ЌЕ ВИ ИЗДАТАТ УВЕРЕНИЕ ЗА АДРЕСА И ЕГН И ЌЕ СЕ УПАТИТЕ ВО МВР НА СЛИКАЊЕ,ИЛИ ДОКОЛКУ САКАТЕ ТУКА ДА СЕ СЛИКАТЕ ,НОСИТЕ ПРЕВЕДЕНИ ИЗВОД И ВЕНЧАНИЦА,КОПИЈА ОД УКАЗ,ПИСМОТО ОД ОПШТИНА ЗА АДРЕСА И ЕГН, И СЕ СЛИКАТЕ ЗА ПАСОШ И ЛК.ДОКУМЕНТИТЕ ТРЕБА НАЈРАНО ДА СТИГНАТ ЗА 2,5 МЕСЕЦ ДО 3,5 МЕСЕЦИ.
A preku sluzbenata adresa se bara li dogovor za zakup?Glupo prasanje znam!

Член од
31 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
306
Абе ти да видиш на мајками по телефон , зошто јас не бев во мк, човече резил ја направил тој од амбасада по телефон. Само што ми пренесе им пишав меил и во 5ипол ми стаса маил дека ми е таму а идиотот и рекол да не сум чул повеќе да звониш до крајот на октомври, почетокот ноември. И ако го послушавме сега ќе си бев без указ. Биди упорен.
Да да така се понашаат. Него ми стаса е-маил по неколку саата еве, за чудо. Не било стасано кажуваат на емаилот, веќе шеста недела, а луѓе од форумов и после мене што поднеле молба им стаса. Чудно, сега не знам што да правам, каде да реагирам, дали да им верувам на емаилот

Член од
8 јануари 2020
Мислења
432
Поени од реакции
1.201
Да да така се понашаат. Него ми стаса е-маил по неколку саата еве, за чудо. Не било стасано кажуваат на емаилот, веќе шеста недела, а луѓе од форумов и после мене што поднеле молба им стаса. Чудно, сега не знам што да правам, каде да реагирам, дали да им верувам на емаилот
Да да штом на маилот ти рекле така вистина е !
Кажи ми посредникот ли ти носеше молба в мин.на прав. ?

Член од
22 ноември 2018
Мислења
26
Поени од реакции
103
Здраво, јас го имам добиено следниот одговор: Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Имам адреса во Бугарија и сега кога ќе отидам во амбасада дали да носам некој документ со потврда за адресава или не. Дали некој знае да ми каже што треба да носам освен тоа што ми е наведено. :)
Не ти треба документ за адресата, само ќе си ја напишеш на пријавата. Само види убаво што требаше да се носи од други документи + уплати си однапред 25е за подигање указ во амбасада.

Јас кога му зборував на македонски, лом ме направи. Следниот пат, на ливче си напишав преводи од гугл транслејт, со сè што ме интересира и можни прашања и беше като бајче. Пробај така :)))

Ќе си чекаме за сликање ние, така ми стои работава...

Член од
8 јануари 2020
Мислења
432
Поени од реакции
1.201
Не ти треба документ за адресата, само ќе си ја напишеш на пријавата. Само види убаво што требаше да се носи од други документи + уплати си однапред 25е за подигање указ во амбасада.

Јас кога му зборував на македонски, лом ме направи. Следниот пат, на ливче си напишав преводи од гугл транслејт, со сè што ме интересира и можни прашања и беше като бајче. Пробај така :)))

Јас завршив работа преку меил за подигање, е сега ќе си чекаме за писмото..а за сликање е лесна

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
790
Поени од реакции
2.321
Me interesira sho potocno pregleduvaat moronite na toj finalen eksperten pregled pred da go razgledaat ocajnicite od sovetot po grazdanstvo?
Nisto se sobira komisija i gleda dali ti se site dokumenti tuka,posebno dopolnitelnite,ako im se raboti ako ne si go pustaat Azis i si peat ne sme bezgresni :ROFLMAO: :D:oftopik:

Член од
13 мај 2019
Мислења
156
Поени од реакции
285

I da znaesh ima izglea vrska kako zboris. Prv pat se javiv da prasham dali ushte prakjaat udostovernie preku ambasada i samo ne znam beshe odgovorot i mi spushti.
Vtor pat se javuvam da prasham dali stignalo i mu zborev na bugarski znam da mrmlam po nesto rabotev 2 leta na moreto, kolku beshe kulturen, zapovjedaj pa iscakaj, pa prijqten den, chudesii :icon_lol: :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom