Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Истото го направи и со текстот за средбата Пашанјан Столтенберг, првично и тој медиум го нарече азерски и дури ниту сега не ја признаваш грешката.
Посочи каде го кажувам дека е Азерски, побогу armenpress.am и news.am ми се отворени нон стоп од 27 септември до денеска... 3 пати го коментирам линкот на три места ги посочив во претходниот мој пост.

Нема задни намери, само покажав дека си пристрасен.
Немам ништо против Ерменија, напротив, но тоа не значи дека морам да го делам твојот ентузијазам за нејзините сегашни политичари на власт. Не мораш тоа вака непријателски да го доживееш.
Од кај ти е тебе впечатокот дека имам некој посебен ентузијазам за овие сега што се на власт? За мене, нема никаква разлика кој е во Ерменија на власт. Уште повеќе што воопшто не се сменило ништо во Ерменија одкако е дојден Пашанјан. Не го перцепирам како некаква промена во надворешна политика, како што и никој Еременец не го перципира така, па дури ни тие што ги смени од власт.

Не го претставив текстот од eadaily.com како „непобитен доказ“ за било што, тоа само текст и сведоштво. Но твојата реакција, веројатно уште пред да провериш, веднаш беше дека се работи за азерски медиум (ни сега не отстапуваш од тоа). Ете слично реагираш сега и за insamer.com иако нагласив дека тој азерски сајт го покажувам само затоа што го критикува eadaily.com како „туркофобичен“, а за кој ти еве пишуваш дека исто така е азерски сајт.

Значи спред тебе двата се азерски сајтови, ама едниот за другиот вели дека е „туркофобичен“?

Немаат никаква логика брзите заклучоци што ги правиш во желба да докажеш... Нешто.
Eadaily.com е сајт формиран 2015 г. кој 65% од публиката му е во турските републики. Од нив околу 45% Азербејџан. Најверојатно и публиката во Русија му е Туранска. Имињата на „новинарите“ се псевдоними и се измислени. По уникатни посети е некаде со мотика, што за тој пазар 100 пати поголем од нашиот е нула или некаде на маргините. На сајтот постојат Сорос конструкции за Ерменија уште пред Пашанјан. Меѓу другото имаат текстови во кои отворено и двострано се пропагира нетрпение помеѓу Русија и Белорусија, со текстови попут Белорусија е измислена нација или Белорусија продава оружје на САД.

Од друга страна преставуваш пантурски портал со исламистички структури формиран 2017, во кој е тешко да најдеш било каква вистина. Со опис: „Заинтересиран, пребарав накратко и најописно нешто што најдов е следново“. Најописното нешто што си нашол е исламистички пантурански портал... Како си викаат рибарите, опааа фативме клен.

Сорос-Пашанјан се спомнува само во пантурански и Азерски весници попут овие горе и овие од сликата со фотошопиран Пашанјан, пример
kavkazplus.com palitranews.az yenisabah.az pia.az итн

Притоа никаде на друго место на релевантни Руски медиуми или политичари, нема спомнато Сорос-Пашанјан. Во релевантни Ерменски медиуми или политичари нема спомнато Сорос-Пашанјан. Воената соработка на Русија со Ерменија си тече како и секогаш.... Економската соработка рапидно расте...

И ти викаш Пашанјан е шарен куртон, а Русите пијат нафта :)

Не правам јас избрзани закључоци пријателе. Немам желба ништо да докажам, туку ми е професионална деформација да ги проверувам сајтовите. Толку е очигледно што боде очи, што не ни треба да правиш дополнителни проверки, а и да сакаш само треба да погледнеш на вистинските места. Ниту пак недај боже нешто непријателски доживувам. Ако мислиш дека Пашанјан е шарен куртон, слободно мисли си и понатака, што да ти кажам. На човек со сила можеш само да му земеш нешто, а не да му дадеш. Можам само да им љубоморам на овие гореспоменатите што ете без многу напор успеваат во риболовот и притоа успеваат и да го монетизираат тоа.

Последно уредено:
Во тема за конфликт во нагорно карабах 5 страни за сорос се збори. Успеа и турчинот со дроновите да го избркаш од темата.
Јас се извинувам, тотално си во право, јас се откажав веќе од таа дискусија.

Немам желба ништо да докажам, туку ми е професионална деформација да ги проверувам сајтовите. Толку е очигледно што боде очи, што не ни треба да правиш дополнителни проверки, а и да сакаш само треба да погледнеш на вистинските места.
Проверките на факти не се проблем.
Проблемот е што избегнуваш да се соочиш со податоци/факти, освен ако не ти се од малата листа сајтови кои ги претпочиташ.

Штом претпочиташ проверување на факти (факт чекинг што би рекле на запад), дали ги провери работите кои се спомнуваат?
- дали наведените невладини организации и медиуми навистина постојат?
- дали наведените имиња од тие НВО-а и медиуми постојат и како се поврзани со Пашанјан и неговата партија?
- дали сите тие даваат постојана поддршка на Пашанјан, пред и после обоената револуција?
- дали тие невладини организации и медиуми се соросови?
- и најважното, ако сето тоа е така - дали Пашанјан го добива тоа на „лепе очи“ или нешто должи за возврат?

Не тврдам дека е баш така како што пишуваат на eadaily.com (кои не образложуваш зошто мислиш дека се азерски сајт). Само те прашувам дали Ти провери, па си толку сигурен во ставовите што ги имаш.

Јас уште десетина постови наназад реков дека не знам, не можам да бидам сигурен, и дека ќе проценам после временска дистанца. Но ти тоа го земаш здраво за готово, пошто очигледно романтично гледаш на работиве и ги идеализираш Ерменците - кои рака на срце имаат родољубивост за почит, ама идеални луѓе не постојат па така ни Ерменците не се идеални.

Инаку се согласувам дека не треба да замараме повеќе, ниту па има поента да продолжиме во ПП.
Предлагам, или да ги провериш отворените прашања погоре, или па едноставно да се согласиме - дека не се согласуваме. :)

Се вклучила и Американската диполоматија во обидите за прекин на огнот. Иако и досега формално беа вклучени САД преку Минската група, надвор од тоа не беа многу ангажирани за конфликтов. Притисок САД го вршат кај Азербејџаните (нивните пулени), за кои привремен прекин на огнот би значело губење на тактичка позиција, дозволувајќи им на Ерменците да се прегрупираат, да се реорганизираат и полесно да внесат свежи сили и техника од Ерменија.

TB2+Nlos Atgm+ Harop+Mlrs, smrtonosen koktel vo minatite tri dena

Се вклучила и Американската диполоматија во обидите за прекин на огнот. Иако и досега формално беа вклучени САД преку Минската група, надвор од тоа не беа многу ангажирани за конфликтов. Притисок САД го вршат кај Азербејџаните (нивните пулени), за кои привремен прекин на огнот би значело губење на тактичка позиција, дозволувајќи им на Ерменците да се прегрупираат, да се реорганизираат и полесно да внесат свежи сили и техника од Ерменија.
Odgovor od Aliyev deneska:

“ no pressure or influence can stop Azerbaijan. Only Armenia's withdrawal from occupied territories would help the situation. Only condition for ceasefire is Pashinyan's declaration on withdrawal of Armenian army
there can be no "ceasefire without conditions", we are not going to wait for 30 years of negotiations any more. We are tracking every military supply routes to Armenia. About 300 tanks, 6 S-300 were destroyed,
Автоматски споено мислење:

Aliyev deneska:
ниту еден притисок или влијание не може да го запре Азербејџан. Само повлекувањето на Ерменија од окупираните територии би ја помогнало ситуацијата. Единствен услов за прекин на огнот е изјавата на Пашијан за повлекување на ерменската армија
не може да има „примирје без услови“, нема да чекаме повеќе 30 години преговори. Ние ги следиме сите воени рути за снабдување до Ерменија. Уништени се околу 300 тенкови, 6 С-300,

TB2+Nlos Atgm+ Harop+Mlrs, smrtonosen koktel vo minatite tri dena

Еве на пример на првата снимка првите неколку возила се непосредно паркирани до дрва и крошната на дрвата на самата снимка убаво се изразува. Не си се запрашал на пример зошто и како после толку моќни експлозии крошните на дрвата воопшто не се мрдаат ?

И башка еве да им кажеш на тие што ги праат „снимките од камиказе“ со софтверски зум, како треба да изгледа снимка од камиказе дрон:

Последно уредено:
Hahahahahaa nemoj molim te sega so ova krosnite na drvata ili lisjata zosto ne mrdaat navistina me iznasmea thanks man... vidi nema veze seriozno ako mislis deka se fejk ignoriraj prosto mislam ima eksperti koi mozat odma da prepoznaat no ete nikoj ne gi osporuva... ne znam zosto krosnite na drvata ne se mrdaat:)

Hahahahahaa nemoj molim te sega so ova krosnite na drvata ili lisjata zosto ne mrdaat navistina me iznasmea thanks man... vidi nema veze seriozno ako mislis deka se fejk ignoriraj prosto mislam ima eksperti koi mozat odma da prepoznaat no ete nikoj ne gi osporuva... ne znam zosto krosnite na drvata ne se mrdaat:)
Не бе, само те прашав дали си се запарашал, како на пример јас што се запрашав и ме интересира зошто не се мрдаат, а дрвата се од 1 метро одалечени до максимум 5 метри, што е релативно блиски за вакви експлозии. И еве те прашувам, зошто не се мрдаат?

Не бе, само те прашав дали си се запарашал, како на пример јас што се запрашав и ме интересира зошто не се мрдаат, а дрвата се од 1 метро одалечени до максимум 5 метри, што е релативно блиски за вакви експлозии. И еве те прашувам, зошто не се мрдаат?
Ne moze da znaeme kako tocno izgleda mestoto, goleminata na drvata i slicno toa se premali detali vo takvi uslovi vo mrak ova se nokni napadi

Aliyev: osloboden gradot Kubadli

Aliyev announces Qubadli city to be liberated alongside some villages from Zangilan, Jabrayil and Qubadli.
Quote Tweet

3gyjyuL2_normal.jpg

İlham Əliyev

@azpresident
· 17m
Bu gün Azərbaycan Ordusu Zəngilan, Cəbrayıl, Qubadlı rayonlarının bir neçə kəndini və Qubadlı şəhərini işğalçılardan azad etmişdir. Eşq olsun Azərbaycan Ordusuna! Qarabağ Azərbayc

Ovoj vo sredina e minister za odbrana na ermenija David Tonoyan deneska otisol covekot vo poseta na Lacin,otkako mu reagiraa ermencite za bosiot vojnik do nego a toj vo cizmi i izgledot na drugite vojnici ja otstrani slikata...ovaa slika zboruva za situacijata na teren plus bosiot vojnik e vo uniforma na pogranicnata vojska na azer a pred nekoe vreme prikazuvaa sliki na navodno”siriski borci” vo takva ista uniforma kako se zaeba ovoj deneska go utepaa na socijalni mrezi
1603654758381.jpeg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom