Стасува се само рокот на испорака е пролонгиран.Дали поштата работи регуларно во смисла на доставување пратки?
Колку што знам се продава; сакав да си нарачам нешто од интернет, па не знам дали би ми стасало...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Стасува се само рокот на испорака е пролонгиран.Дали поштата работи регуларно во смисла на доставување пратки?
Колку што знам се продава; сакав да си нарачам нешто од интернет, па не знам дали би ми стасало...
Благодарам!Стасува се само рокот на испорака е пролонгиран.
Ако ти менува, денес навршуваат три месеци откако испратив пакет у странство. Од пакетот ни траг ни реч.Дали поштата работи регуларно во смисла на доставување пратки?
Пак ќе му даат парична казна. Нека не се плаши.го застануваат полиција другар после 23.00 почетник и не му пишуваат казна туку му рекоа ќе го повикаат од суд???? зашто на суд а другаров му рекол колку ми е казната полицаецов му рекол не ти пишав казна судот ќе одлучи според вас што ќе му се деси на суд????
начи казна секако ќе има а колку е за тоа казна и дали има забранаПак ќе му даат парична казна. Нека не се плаши.
Јасен е законот несмее да вози сам навечер ама мора да му дале записник или било што ако не потпишеш како ќе те гонат?го застануваат полиција другар после 23.00 почетник и не му пишуваат казна туку му рекоа ќе го повикаат од суд???? зашто на суд а другаров му рекол колку ми е казната полицаецов му рекол не ти пишав казна судот ќе одлучи според вас што ќе му се деси на суд????
Другарот твој сторил прекршок по чл. 277 ст. (2) од ЗБСП.го застануваат полиција другар после 23.00 почетник и не му пишуваат казна туку му рекоа ќе го повикаат од суд???? зашто на суд а другаров му рекол колку ми е казната полицаецов му рекол не ти пишав казна судот ќе одлучи според вас што ќе му се деси на суд????
му рекол дека се уште не бил изгласан законот нов за таа казна дека ќе мори да го прати на суд да чека писмо а казна на листот не пишува сто пати ја прочитавме така кажа полицаецот, не ни даде никаков налог за плаќањеДругарот твој сторил прекршок по чл. 277 ст. (2) од ЗБСП.
За тој прекршок е предвидена казна од 200 евра или 40 негативни бода. Забрана за управување со возило не е предвидена како казна за тој прекршок, значи нема да има забрана.
Сепак, полицаецот ја утнал постапката, ама тоа не е ништо ново или чудно.За тој прекршок не се оди на Суд, туку се издава мандатен платен налог на лице место, за другар ти: 1. да си ја плати казната во рок од 8 дена или 2. да му се впишат негативни бода во возачката книшка или дозвола, ако нема книшка.
Остај тоа што му кажал полицаецот на другар ти!му рекол дека се уште не бил изгласан законот нов за таа казна дека ќе мори да го прати на суд да чека писмо а казна на листот не пишува сто пати ја прочитавме така кажа полицаецот
и оваа наша држава више не се знае ништо ако сакаш во пп ќе ти го пратам листот од запизникот да видиш ама нема казна просто хахахОстај тоа што му кажал полицаецот на другар ти!Он се' може да каже.
Сепак, ако на дргар ти му стигне нешто од Суд, или од каде и' да e, а што е во врска со прекршокот, фино лепо со сите документи ќе си отиде кај АДВОКАТ, ќе му ја каже случката и готово. Адвокат и со 1 месец искуство ќе знае што треба да се направи. Поздрав.
![]()
А едно прашање колку ќе му наплати адвокатот ?Остај тоа што му кажал полицаецот на другар ти!Он се' може да каже.
Сепак, ако на дргар ти му стигне нешто од Суд, или од каде и' да e, а што е во врска со прекршокот, фино лепо со сите документи ќе си отиде кај АДВОКАТ, ќе му ја каже случката и готово. Адвокат и со 1 месец искуство ќе знае што треба да се направи. Поздрав.
![]()
стапив во контакт со братучед полицаец каков суд натака навака казна било иако не пишува на листот моментално што е кај нас сега треба да му стигне на адреса казната колку ќе биде пример 200 евра или казнени поени 40 и да одлучи што ќе правиА едно прашање колку ќе му наплати адвокатот ?