СДСМ - Политичка партија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допаѓаат пратеничките листи со кои ќе настапува партијата на следниве избори?

• Да.

Гласови: 7 11,1%
  • Не.

Гласови: 42 66,7%
  • Можеле да стават и многу подобри кандидати.

Гласови: 14 22,2%

• Вкупно гласачи
    63
  • Гласањето е завршено на .
A za vitezot kazal nesto ili slucajno se nasol na slika?

:icon_lol:
И после коај ќе се короносаат ќе пишуваат дека строго се држеле до пропишаните мерки.

И после коај ќе се короносаат ќе пишуваат дека строго се држеле до пропишаните мерки.
Ама моментов, зар да останеме невенчани :icon_lol: да не кажам - „што ќе каже комшијата“ или баш нешто што не би очекувал да изјави припадник на модерното граџанство.

Ама моментов, зар да останеме невенчани :icon_lol: да не кажам - „што ќе каже комшијата“ или баш нешто што не би очекувал да изјави припадник на модерното граџанство.
А што да речат оние илјадници парови што откажаа венчавки на неодреден период, како они живеат кој знае.

A za vitezot kazal nesto ili slucajno se nasol na slika?

Може ќе испадне дека витезот бил некоја мистериозна паранормална појава. Застанале сватовите културно да се сликаат, ништо необично околу нив. Кога отпосле гледаат витез на сликата! Веројатно е духот на некој српски рицар кој загинал тука.

А стварно што е проблем ако се венчаат, стварно не ми е јасно, живеам 100 метри до црква секоја недела има некоја венчавка и никому ништо, инаку пошто лично го знам човекот дебела грешка си дека е припадник на модерно граѓанство.

А стварно што е проблем ако се венчаат, стварно не ми е јасно, живеам 100 метри до црква секоја недела има некоја венчавка и никому ништо, инаку пошто лично го знам човекот дебела грешка си дека е припадник на модерно граѓанство.
Prasaj go vitezot se iznajmue ili mu e nekoj bratuced za haloween.

Sigurno si nekoj zalisten zamrsen shom automatski prasanjata sho ne mozes da gi odgovoris si gi objasnuvas so seksualna vozbuda.
Zatoa ke prodolzat da ti se smeat na forumov.
Како бе неможам да одговорам, тебе прашањето ти беше нејасно, па прашав за да го прецизираме да знаеме што сакаш од витезов и дали може да ти искочи у сусрет... инаку неможе некој да ме увреди као што си ти што пати од хронична нејебица и пробува со ниски удари да привлече внимание... инаку прецизирај за витезов ке ти најдам контакт.

Како бе неможам да одговорам, тебе прашањето ти беше нејасно, па прашав за да го прецизираме да знаеме што сакаш од витезов и дали може да ти искочи у сусрет... инаку неможе некој да ме увреди као што си ти што пати од хронична нејебица и пробува со ниски удари да привлече внимание... инаку прецизирај за витезов ке ти најдам контакт.
Kako ke se uvredis koa ti go zivees zivotot na eden prav zalistok.

Kako ke se uvredis koa ti go zivees zivotot na eden prav zalistok.
твое лично мислење, како и да е неможе да е пострашно од хронична нејебица, моја препорука најди нешто да те истресе многу поубаво ке се осеќаш.

твое лично мислење, како и да е неможе да е пострашно од хронична нејебица, моја препорука најди нешто да те истресе многу поубаво ке се осеќаш.
prasaj go tatko ti.

Интересна измена имаат СДСМ во Статутот:

Новиот претседател на СДСМ ќе биде избран на директни, непосредни, партиски избори следната година, во првото полугодие кога истекува мандатот на актуелното раководство. За претседател на СДСМ ќе може да се кандидра секој член со најмалку 5 години работа во партијата и со поминат најмалку еден мандат како член на Централниот одбор со право на глас.

Како што гледам на нивната страна вкупно 117 членови на Централен одбор имаат моментално, што значи огромен круг на партиски членови ќе имаат право да се кандидираат. Непосредно бирање од сите членови мислам дека само во хрватската ХДЗ на Балканот го има, а го најавуваат и во ДПМНЕ(или поточно противниците на Жмиц, Јанчев и Поповски).
На хартија веројатно и нема подемократска мерка, е сега како ќе биде во пракса е голем знак прашалник. И ВМРО имаат избор со делегати од секој општински комитет, ама попусто кога сета постапка е угушена и сите како човечиња гласаат за тој за кој ќе им кажат од централата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom