Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Kako ti beshe tvojot komentar na lanskiot duel vo Skopje koga zavrshi 2-2.

Vcera imashe penal za Vardar pri 1 3 koga Neziri go povleke vo dres Vardaroviot igrac na 16-tnikot, no nema sudija shto dava penall bez da padne igrac, toa mozeshe samo VAR da go sudi. 3 gol na Shkendija, mislam deka beshe ofsajt pri pasot kon Ahmedi. Nemavte shansi vcera da izbegate poraz, ne deka sme mnogu jaki, no imame dobri individualci a vie imate golem problem so kondiciava. A seto ova ne moze da se sporedi so lanskiot duel 2 2 vo SK.

Sve drugo e shpekulacia.
А боречкиот зафат на Кривак над Мирчевски не беше пенал така?!
122005021_3619745008088729_3033806417914804311_o.jpg
Никој не вика дека немаше да избегнеме пораз, но од три спорни одлуки, сите да одат на страна на Шкендија е превише! После оној непостоечки гол во Маџари и голот на Најдовски што Мечкаровски не го „виде“ во Тетово, зарем има некој простор да се жали од вас!?

А боречкиот зафат на Кривак над Мирчевски не беше пенал така?!
Прегледај го приврзокот 271034
Никој не вика дека немаше да избегнеме пораз, но од три спорни одлуки, сите да одат на страна на Шкендија е превише! После оној непостоечки гол во Маџари и голот на Најдовски што Мечкаровски не го „виде“ во Тетово, зарем има некој простор да се жали од вас!?
abe ti ne go gledash rakata na vashiot napadac, izglea ne si igral nikogash Futbal. Ovde nema penall, bidejki vashiot igrac nema pravo so raka taka da se brani od Krivak, i sve e normalno za obdradben igrac da go trgne rakata na napadagot na vakov nacin. Bash vaka slika sakav na najdam, deka ova slika najcisto go kazuva deka nema penall. Falla!

Vo Maxhari imashe gol, prateno e od Skenderovski Produkcia vo stranstvo za proverka, topkata e vlezena vo gol. Vo Tetovo imashe greshka na sudijava pri shutot na igracot na Vardar, i trebashe da se signalizira gol za Vardar.

Sudiski greski imalo i ke ima, ama najmalce pravo da se zalat se od Vardar. Od iljada mozni pricini. Pocnuvajki od famoznata fuzija pa se do "zlatnite" sezoni na celo so VMRO.
Pa koga ke mi tekne deka javno i niz video snimka ja tepaa nasata uprava na znacajniot mec za titula, pa odma posle toa pak trebase da igrame protiv niv vo Skopje (i sto napravi FFM togas, poceka da projde i toj vtor natprevar so publika, za da posle toa da gi kazni 1 pazi 1 fucking natprevar bez prisustvo na publika)
Pa gol od ofsajd vreden titula i tkn i tkn.

Uste poloso e sto se zalat na natprevar protiv Shkendija kade sekoj znaese kako ke zavrsi natprevarot, bolje da se zalat vo natprevarite protiv Belasica i slicni posto protiv Shkendija vo vakvi okolnosti glupo da se bara vinovnikot kaj sudiite. Glupi ispagate i kaj vasite navivaci a zamisli kaj drugite kakva antipatija stvarata

Sudiski greski imalo i ke ima, ama najmalce pravo da se zalat se od Vardar. Od iljada mozni pricini. Pocnuvajki od famoznata fuzija pa se do "zlatnite" sezoni na celo so VMRO.
Pa koga ke mi tekne deka javno i niz video snimka ja tepaa nasata uprava na znacajniot mec za titula, pa odma posle toa pak trebase da igrame protiv niv vo Skopje (i sto napravi FFM togas, poceka da projde i toj vtor natprevar so publika, za da posle toa da gi kazni 1 pazi 1 fucking natprevar bez prisustvo na publika)

Uste poloso e sto se zalat na natprevar protiv Shkendija kade sekoj znaese kako ke zavrsi natprevarot, bolje da se zalat vo natprevarite protiv Belasica i slicni posto protiv Shkendija vo vakvi okolnosti glupo da se bara vinovnikot kaj sudiite. Glupi ispagate i kaj vasite navivaci a zamisli kaj drugite kakva antipatija stvarata

Каква врска има фузијата со судиите и ова што се случило завчера?
Златните сезони не беа заради ВМРО, туку тогаш најјак беше Вардар и нема што тука да се коментира. Мислам ок, помогна ВМРО да клубот се стабилизира, ама не дека вмро нешто ургирале за судии, до душа не беа ни потребни.
Земаа добри репрезентативци, плус им се погодија некои анонимци и буквално секоја титула беше заслужена.

Каква врска има фузијата со судиите и ова што се случило завчера?
Златните сезони не беа заради ВМРО, туку тогаш најјак беше Вардар и нема што тука да се коментира. Мислам ок, помогна ВМРО да клубот се стабилизира, ама не дека вмро нешто ургирале за судии, до душа не беа ни потребни.
Земаа добри репрезентативци, плус им се погодија некои анонимци и буквално секоја титула беше заслужена.

bd540bddde989c05bc48b2ac620f7dbb.jpg

Sea odluci se, ima sto da se diskutira ili nema, posto odma smeni mislenje u rok od 30 sek haha

Zatoa i so nivnoto odenje vo opozicija i vie pocnavte odednas da ne zemete veke reprezentativci i ne vi se pogodija nekoi anonimci lol

Sent from my iPhone using Tapatalk

abe ti ne go gledash rakata na vashiot napadac, izglea ne si igral nikogash Futbal. Ovde nema penall, bidejki vashiot igrac nema pravo so raka taka da se brani od Krivak, i sve e normalno za obdradben igrac da go trgne rakata na napadagot na vakov nacin. Bash vaka slika sakav na najdam, deka ova slika najcisto go kazuva deka nema penall. Falla!

Па кај да е раката на Мирчевски кога овој му ја влече кон него, не знам како ова не е пенал. Имаше и спорна ситуација кога имаше можеби игра со рака при еден корнер, и во истиот наврат имаше старт врз Попзлатанов што беше исто сомнителна ситуација. Да се додаде и 3-тиот гол од очигледен офсајд, тоа е огромен ветар во грб во моменти кога се кршеше резултатот.

По истава логика, вие ги живеете златните години со Заев премиер и претседателов на ФФМ, затоа што милион судиски грешки отидоа во ваша полза овие 2-3 сезони. Да набројувам колку пати имало испади во Тетово, колку пати играчи биле погодени со тврд предмет од трибините, па вие самите се фалите и се силите со тој фамозен тунел, што е најпичкарскиот потег што може да го направите, напад врз играчи незаштитени од полиција. Какви биле казните просветли ме? Исто така, по истата логика ни вие немате право да се жалите за нашите „златни“ сезони, затоа што ве газевме при секое среќавање и бевме очигледно посилната екипа, настапите во Европа и тогашните меѓусебни дуели си го потврдуваат тоа :)

Можеби на крајот пак резултатот немаше да биде во наша полза, ама во моментите кога се кршеше резултатот и кога Вардар беше подобар противник Шкендија доби огромен ветар во грб, како може да знаеме каков би бил епилогот кога наместо водство на Вардар или најмалку нерешен резултат вие поведовте 1-3 после 2 недосудени пенали и гол од офсајд.

Лигава станува се поголема лакрдија и смешка, судењето е мизерно и не би навлегувал дали некој е фаворизиран или не, едноставно е мизерно и не знам дали е повеќе смешно или трагично

bd540bddde989c05bc48b2ac620f7dbb.jpg

Sea odluci se, ima sto da se diskutira ili nema, posto odma smeni mislenje u rok od 30 sek haha

Zatoa i so nivnoto odenje vo opozicija i vie pocnavte odednas da ne zemete veke reprezentativci i ne vi se pogodija nekoi anonimci lol

Sent from my iPhone using Tapatalk

Јас знам македонскиот не ти е мајчин ама не се глупирај беспотребно ако имаш потешкотии да разбереш две реченици.
Вмро помогна да се стабилизира клубот финансиски, воедно и дуи помогна за Шкендија. Ама дека вардаровите златни сезони биле само заради тоа дека вмро бил на власт а не дека Вардар тогаш беше мега јак, тоа кажувај им го на некои од Косово кои единствено инфо за тие сезони го имаат од тебе и википедија. Играчите кои поминаа низ Вардар беа полн погодок, од Којашевиќ, Хамбарџујман, Барсегјан па се до Балотели оној грузиецот не ми текнува сега презимето што даде гол со Фенер, Николов, Спировски итн.
Па Муслиу тогаш се одлучи за Вардар од што знаеше кој е најјак во првенството.

Јас знам македонскиот не ти е мајчин ама не се глупирај беспотребно ако имаш потешкотии да разбереш две реченици.
Вмро помогна да се стабилизира клубот финансиски, воедно и дуи помогна за Шкендија. Ама дека вардаровите златни сезони биле само заради тоа дека вмро бил на власт а не дека Вардар тогаш беше мега јак, тоа кажувај им го на некои од Косово кои единствено инфо за тие сезони го имаат од тебе и википедија. Играчите кои поминаа низ Вардар беа полн погодок, од Којашевиќ, Хамбарџујман, Барсегјан па се до Балотели оној грузиецот не ми текнува сега презимето што даде гол со Фенер, Николов, Спировски итн.
Па Муслиу тогаш се одлучи за Вардар од што знаеше кој е најјак во првенството.

Pozadi Shkendija e Ecolog i klubot ke padne koga ke padne firmava (tesko zamislivo).
Pozadi vas stoese ruskiot piun na Vmro, koj pravese predizborni klipovi, i padnavte zaedno so partijata

Nemoj da si gi sporedil ovie dva kluba vo ovoj pogled. I nikako da odgovoris na nagradnoto prasanje: Zasto padnavte zaedno so vmro?

Zasto padnavte zaedno so vmro?

Затоа што Самсоненко прекина да инвестира. Никој не ја негира неговата поврзаност со дпмне, ај сега ти да одговориш, дали сериозно мислиш дека Вардар беше првак ради некаква си фаворизираност од судии или што ти ја знам, или дека едноставно беше подобра екипа?

Затоа што Самсоненко прекина да инвестира. Никој не ја негира неговата поврзаност со дпмне, ај сега ти да одговориш, дали сериозно мислиш дека Вардар беше првак ради некаква си фаворизираност од судии или што ти ја знам, или дека едноставно беше подобра екипа?

А што е најтрагично за нив, Вардар и со петличи и без пари им зема титула лани. ТИТУЛА, не три бода.

Го отековте со вашите мерења на полови органи тука со Вардар и Шкендија. Македонија не е само Вардар и Шкендија!

А кој ти брани да пишеш нешто за другите клубови?
Сигурно нема фанови на Вардар и Шкендија да си ги мерат со Пелистер и Беласица.

Nastrana toa sto bevte jak klub, normalno deka ke bidete jak klub koga cela drzava vi stoese pozadi grb. Spomnav pogore glupostite koi vi gi prostuvase FFM togas. Inace ti rekov, da bevte jak tim so vmro na celo ama sto fajde od togas koga stanavte partiski klub.
Partiite pagaat, vasiot klub so niv. Mislete si vie uste deka samsonenko investiral

Па кај да е раката на Мирчевски кога овој му ја влече кон него, не знам како ова не е пенал. Имаше и спорна ситуација кога имаше можеби игра со рака при еден корнер, и во истиот наврат имаше старт врз Попзлатанов што беше исто сомнителна ситуација. Да се додаде и 3-тиот гол од очигледен офсајд, тоа е огромен ветар во грб во моменти кога се кршеше резултатот.

aha znaci shpicot na Vardar ne sakal da ja digne rakava.. Krivak so silla my go zemal :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom