Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Retko dobra klima
1d42df6f9f026e59b003e7ad53ea251f.jpg
1ebba94dbb4b99b92fd45e91e3b90d6d.jpg

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Gi poglednav online i dvata modela, i kolku sto citav nemat nekoja razlika osven vo nivo na bucava ili loso sum razbrala

Па не баш. Имаш разлика во класи - Едниот и е MID Tier (SUZUMI), додека другиот модел е entry level (Sensira) затоа и не би требало да се споредуваат.
Секое добро.

Здраво
Планирам да земам инвертер клима, кој би ја користел за греење, но само додека не е почната јаката зима, потоа имам котел на пелети. Салонот ми е 50м2 без изолција, само ПВЦ. Се работи за куќа. Но мене целта ми е да ја користам климата се додека може (темппературата не падне под 5степени).

Може ли да ми препорачате бренд на инвертер, за јачина мислам 5.5kw.

Моментално ги разгледувам овие:

Дечки, предлог 3,5KW клима за просторија во куќа, дневна со трпезарија со димензии 7,5 х 4,5 м(околу 35 м2) Климата би се користела во преодниот период бидејќи во зима се греам со парно. Максимална цена до 25000 денари. Гледам дека до таа цена има голем избор и по цена и по модели.

Здраво
Планирам да земам инвертер клима, кој би ја користел за греење, но само додека не е почната јаката зима, потоа имам котел на пелети. Салонот ми е 50м2 без изолција, само ПВЦ. Се работи за куќа. Но мене целта ми е да ја користам климата се додека може (темппературата не падне под 5степени).

Може ли да ми препорачате бренд на инвертер, за јачина мислам 5.5kw.

Моментално ги разгледувам овие:

Избегнувај од најевтините модели на било која марка - ги викаат и влезен(прв- ентри) модел.
Определи ги приоритетите и црвените линии.
Ако најскапа треба да е 50-55 илјади без монтирање, не би идел со јапонска.
Напиши повеќе податоци, форма на соба, кај ќе ти биде внатрешна, распоред на гарнитури - направи цртеж, колку ти е битна културата на работа, конфор-от, има стручни и добронамерни членови, ќе ти помогнат.

Размисли и за парапетни

Последно уредено:
Дечки, предлог 3,5KW клима за просторија во куќа, дневна со трпезарија со димензии 7,5 х 4,5 м(околу 35 м2) Климата би се користела во преодниот период бидејќи во зима се греам со парно. Максимална цена до 25000 денари. Гледам дека до таа цена има голем избор и по цена и по модели.
So limitiran budzet za 35m2 vidi tosot lclh e 26k,isto rasprasaj za novite pular modeli na gree isto 26k.,potoa imas haier,midea....itn...

Па не баш. Имаш разлика во класи - Едниот и е MID Tier (SUZUMI), додека другиот модел е entry level (Sensira) затоа и не би требало да се споредуваат.
Секое добро.
Pa zatoa i baram mislenja i poednostavni odgovori zatoa sto ovie terminologii nie laicite voopsto ne gi razbirame i na prvo oko sve ni izleda deka se isti, a sustinski ima po nekoe razlika kako sto ste i kazale no sepak ne gi razbrav

Retko dobra klima
1d42df6f9f026e59b003e7ad53ea251f.jpg
1ebba94dbb4b99b92fd45e91e3b90d6d.jpg

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
1603095948886.png

Импресивна номинална снага при греење, недостижна за друга кинеска клима 3,5 која кошта + - 500 Евра ном. снага од 4,2kW уште поимпресивно, повторно недостижно за друг кинез од тој ценовен ранг дури ни за поевтините јапонски... на греење испорачува од 1 - 5,2kW (17.700BTU)... SCOP 4.6 .....
Но остануваат и понатаму болката на кинезите те на Хаер лоша модулација од 500W
Скромни 8700BTU na -7 или 2,46kW .... и не знам зошто инсистираат на Mitsu компресор, сепак Hitachi e... барем на листата така велат!....Се на сѐ... оние атрибути од погоре, климава ја прават многу добар избор за греење на 20-25м2...

Прегледај го приврзокот 271041

Импресивна номинална снага при греење, недостижна за друга кинеска клима 3,5 која кошта + - 500 Евра ном. снага од 4,2kW уште поимпресивно, повторно недостижно за друг кинез од тој ценовен ранг дури ни за поевтините јапонски... на греење испорачува од 1 - 5,2kW (17.700BTU)... SCOP 4.6 .....
Скромни 8700BTU na -7 или 2,46kW .... и не знам зошто инсистираат на Mitsu компресор, сепак Hitachi e... барем на листата така велат!....Се на сѐ... оние атрибути од погоре, климава ја прават многу добар избор за греење на 20-25м2...
Ova e veke objasnuvajne.(ke se obidam da.bidam najkratok)...no sepak jas i nekoi drugi naucivme mn.raboti tuka a i nekoi i vo praksa,so samoto toa sto merime i vadime nekoj si prosek na toplina/zagubi,prosek na 24h .itn muabetot mi bese deka so modulacija od 150-200w na japonskite klimi i izduv od 36~38° na 2m od klimata na denesna utrinska 2° toa e veke laden vozduh,a tuka e najpresudna samata izolacija na prostorot kade e klimata sto siguren sum deka dali 30% go imaat vo MK,znak.prasalnik dali e i tolku..!Ostanatite se na stara zidarija/stanovi od Yu itn...odnosno slaba izolacija ..i poradi toa pretpostavka deka kinezite ne spustaat pod 400w,ne deka ne znaat da go napravat toa ama kaj 500w izduvot e 44-48°.
Imam i svez primer od pred nekoj den .NeoSmart(gree bora)rabotese so 220w ama izduv odvaj34/ 35° podesena 23°/fan1 vo soba 22,7 max tuka drzese edno otvarajne vrata i op 500w ama.izduv 45/48°

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 271041

Дали може, ако може, не знаеме овие технички документи да ги најдеме, истово за Хајер Флексис, благодарам.
Автоматски споено мислење:

" Но остануваат и понатаму болката на кинезите те на Хаер лоша модулација од 500W "

Мислите на Тундра Грин ? !

Последно уредено:
Имам една дилема, гледам и други членови често пишуваат за тоа, би сакал да прашам.
Темата е - економичност - на моделите.

Сум прочитал дека климата- работи најекономочно ако при греење внатрешната единица дува што појако. Тогаш се постигнува најдобар " КОП- COP " искористена енергија- малку слободен превод, се надевам ќе ме разберете.
Поради тој факт, што мислам дека е точен, зошто, постојано се инсистира дека најекономични се оние клими кои работат во најмала брзина - на " АУТО ФАН " 24/7, значи барем 90% од времето.
Воедно земам во обзир дека тие ќе дуваат постојано, а овие другите " не економичните " ќе дуваат третина од времето на работа. Мислам на вклучениот компресор, кој троши највеќе струја. Во прилог и овој дијаграм ви го праќам.

1603101997601.png

Ima na stranata na Energija klikni na modelot HAIER FLEXIS

Фала, пријател, ама не е со истите податоци

Последно уредено:
Да знаев немаше Фери да зеам дека ова доаѓа за 4-5 дена разлика...

Освен ценовно, која е разликата меѓу нив две? Сепак мислам дека Ферито е подобра онолку колку што е разликата во цената.

Дали може, ако може, не знаеме овие технички документи да ги најдеме, истово за Хајер Флексис, благодарам.

" Но остануваат и понатаму болката на кинезите те на Хаер лоша модулација од 500W "

Мислите на Тундра Грин ? !
https://haieraircond.hu/wp-content/uploads/2019/01/haier-rac-katalogus.pdf na 45/6 strana...
ima i servis manual... ova na 54 strani mamual https://www.manualslib.com/manual/1424707/Haier-1u25s2sq1fa.html?page=2#manual

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom