На 19.12.2008 ви го напишав ова.. Кај се тие Фантомците.. кукаа овде со Сколари.. кога ви реков дека ги имате најдобрите играчи.. и сега ке ви речам.. ке играте финале.. финале во лига на шампиони..
Поздрав!! :smir:
Немој, не се заебавај.
Околу Сколари делумно се сложуваме, па и ја велев дека еден дел од овие играчи Сколари не можи да ги оствари своите замисли (за екстра-напаѓачки фудбал). Па со Балак, Малуда, без Есиен и Џо Кол? Со Кварезма ќе беше поарно, само шо немаше да игра во ЛШ. Ја бев за варијантата Сколари на лето да составува еден јак тим ко шо сака, оти во спротивно
не оди, и
нема ни да тргни работата понатаму. Другата варијанта, за жал, беше разделба со Сколари, која ако мораше на сред сезона, требаше малку порано да биди; или пак во мај.
Најдобрите играчи? Хипотетички еве, кога би го поминале Јуве, и понатаму вака играме со Манчестер Јунајтед или Интер, Барса, Ливерпул, Реал, па и Баерн; наебавме. Јуве не е слаб, впрочем е осмина-финалист на ЛШ, ама не би го мерел со споменатите. Единствено тактичката генијалност на Хидинк ако биди во преден план ќе биди арно + се појќе и појќе ги запознава играчите и ќе успева да го вади најдоброто можно во корист на тимо од нив; односно ко шо реков претходно, Гус да е Свети Гус.
Нема проблем! Ко можеше Диара да замини таму, и Оби Микел да излези во преден план; не се бунам ни за Калу. Мене ми е ко ветрушка, се плашам да не ја заборај топката ко ќе ја води. Филпс барем брз беше, овај ни брз не е толку. Ди Санто можи и сега, Џо Кол догодина, Кварезма ако остани (шо не верувам), Малуда нека се испоти малку, па и Деко.
Ибракадабра, еве го и Хидинк...
'I am satisfied that we won but overall
I am not satisfied with the performance.
'We started
well but after the goal we dropped off too far and we were too anxious. Juventus dominated the second half but did not create any danger.
'The tie is evenly balanced but I'm pleased we kept a clean sheet.
'I was not happy with the functionality of the team but we will improve it.'
'They are not at tip-top physical level. They are at a high level of fitness but not near the top for games like this. It is something we will work on.'
Заборајв за Балак...
Па не знам шо очекувате од 33-годишник кој игра цела сезона скоро на секој натпревар + верувам дека вчера имаше појќе дефанзивни задачи отколку офанзивни. Шо требаше да прај?