Drustvo edna pomos imam hp laptop 2 gb ram mn e slab i koci mene mi treba samo za office paket i internet prebaruvac da raboti dali e dovolno samo da go nadogradam so 6gb ram ili mora da se menja i procesorot?
рам + ссд диск
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Drustvo edna pomos imam hp laptop 2 gb ram mn e slab i koci mene mi treba samo za office paket i internet prebaruvac da raboti dali e dovolno samo da go nadogradam so 6gb ram ili mora da se menja i procesorot?
nema da se resi problemot samo so promena na ram?рам + ссд диск
nema da se resi problemot samo so promena na ram?
sto mislis koj ssd e dobar?
a ram ovoj?![]()
Anhoch PC Market Online - SODIMM Notebook Memory Geil 8GB DDR3 1600Mhz CL11
Anhoch PC Market Online Лаптопи и опрема SODIMM (Лаптоп) RAM Мемории SODIMM Notebook Memory Geil 8GB…m.anhoch.com
moze za hp255 laptop?ја го имам овој, пали вози, мене лаптопот десет пати ми го убрза
![]()
Anhoch PC Market Online - SSD 2.5" Kingston A400 Series 120GB 7mm
Anhoch PC Market Online Дискови и опрема SSD дискови SSD 2.5" Kingston A400 Series…www.anhoch.com
moze za hp255 laptop?
ti blagodaram a ram toj sto ti go prativ dobar e?пали вози братче, машинерииче е, го вадиш стариот диск го ставаш ова и инсталираш виндовс 10, љети 300 на сат после
Најди го упатството од лаптопот. Види колку слота имаш за рам , види каков рам имаш, види колку е максимумот што лаптопот ти го подржува, дали е компатибилен тој што ќе го купиш. За рам ако има можност за два слота најдобро е да бидат исти. За ссд види која висина ти подржува лаптопот, 7мм, 9мм..., Kingstonot погоре ти е 7ммti blagodaram a ram toj sto ti go prativ dobar e?
Најди го упатството од лаптопот. Види колку слота имаш за рам , види каков рам имаш, види колку е максимумот што лаптопот ти го подржува, дали е компатибилен тој што ќе го купиш. За рам ако има можност за два слота најдобро е да бидат исти. За ссд види која висина ти подржува лаптопот, 7мм, 9мм..., Kingstonot погоре ти е 7мм
По тоа што пишува на страната Да. Ама води се од официјалната страна на HP.drugar ova e upatstvoto ama tuka pisuva do 2gb ram tolku imam momentalno na laptop toa znaci deka nemoze da se stavi pogolem ram?![]()
da dva slota se za ram ti blagodaram za sovetot se nadevam vo setec ke odberam kompatibilniПо тоа што пишува на страната Да. Ама води се од официјалната страна на HP.
HP 255 G1 Notebook PC Manuals | HP® Customer Support
Manuals or user guides for your HP 255 G1 Notebook PCsupport.hp.com
Најдобро исклучи го и отвори го да видиш колку слота има (најверојатно едно штрафче е). Од она што ти пишува на упатството за HP255 G1 (тоа 2.49мб што е) на 47 страна, On HP 255 G1 models, if only one DIMM is installed, it must be installed in the bottom slot-треба да има два слота и ти пишува кои се компатибилни мемории. Разгледај го убаво. И види и за ССД и гуглај го HP 255 G1 ram upgrade, HP 255 G1 ssd upgrade и види што ќе ти излезе
Многу си мрзлив. На втора и трета страна ги имаш сите битни информации. Најпаметно ти е да ставиш уште една иста плочка DDR3/1333-MHz од 2гб и тоа е тоа. За повеќе нема финансиска смисла. SSD не е наведено дека подржува туку само hard disk и тоа од побавните од 5400rpm. Само не очекувај чуда, ама барем windows ќе може колку толку нормално да функционираda dva slota se za ram ti blagodaram za sovetot se nadevam vo setec ke odberam kompatibilni![]()
Додади уште 8GB рам меморија и терај магарето.Мислење за конфигурацијава?
Intel Core i3-10100
MSI H410M
Gigabyte GTX 1650 Super
Patriot Viper 8GB
ADATA 480GB
DEEPCOOL MATREXX 30
EVGA 600W