Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека по стоти пат е поставено прашањето, ама би сакал ако некој има волја и време да одвои, и да ми препорача конфигурација за гејминг. Буџетот е 45 илјади, некоја илјадарка плус минус нема да бидат проблем.

Дали е подобро со Интел процесор, или со новиве Ryzen. Конфигурацијата да биде од Анхоч, и без монитор. Ви благодарам.

Знам дека по стоти пат е поставено прашањето, ама би сакал ако некој има волја и време да одвои, и да ми препорача конфигурација за гејминг. Буџетот е 45 илјади, некоја илјадарка плус минус нема да бидат проблем.

Дали е подобро со Интел процесор, или со новиве Ryzen. Конфигурацијата да биде од Анхоч, и без монитор. Ви благодарам.
Најискрен совет, да почекаш барем месец дена, да заврши лудилово со онлајн настава и викендов без ддв. Побарувачката е зголемена, цените исто така, а залихите мали. Пример ако отвориш на страната на Анхоч, нема еден факинг Intel процесор. Тоа ти кажува какво лудило е моментално да гледаш компјутерски делови.

У право е @bobipp почекај сега и нема на лагер и цените многу рипнаа плус ќе стигнат понови графички и матични и процесори .

Бенефинто од чекањето на новите процесори и графички ќе биде шо на постарите би требало да им падне цената.

Ryzen. Не вреди Интел.

Препорака од добри слушалки со микрофон од 500-1000 ден.?

Дечко, прво научи да пишуваш во форумов, па после одговарај. Ако не знајш, чути си
Одамна не ме претставил некој како дечко одамна беше кога бев дечко.

Drustvo edna pomos imam hp laptop 2 gb ram mn e slab i koci mene mi treba samo za office paket i internet prebaruvac da raboti dali e dovolno samo da go nadogradam so 6gb ram ili mora da se menja i procesorot?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom